ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تکذیب حبس خانگی رئیس‌جمهوری یمن در ریاض: «از ترس جانش بازنمی‌گردد»

به گفته یک مقام یمنی، عربستان نگران جان منصور هادی است و «به او اصرار کرده» که از بازگشت به عدن، پایتخت دولتش در جنوب یمن منصرف شود.

یک مقام یمنی در گفت‌و‌گو با شبکه خبری «الجزیره» شایعه حبس خانگی عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری این کشور در عربستان سعودی را تکذیب کرد.

منصور هادی، رئیس‌جمهوری برکنارشده یمن

این مقام یمنی به الجزیره گفت که عربستان نگران جان منصور هادی است و «به او اصرار کرده» که از بازگشت به عدن، پایتخت دولتش در جنوب یمن منصرف شود.

این مقام دولت یمن که نامش فاش نشده، همچنین گزارش‌های مربوط به حبس خانگی منصور هادی در ریاض، پایتخت عربستان را «مزخرف» خواند: «هادی هرجا بخواهد می‌تواند برود، می‌تواند حتی به خارج از عربستان سفر کند، اما خطر جانی است که مانع بازگشت او به عدن شده.»

چند روز پیش برخی خبرگزاری‌ها گزارش دادند که منصور هادی به همراه پسرانش، مشاوران و نیز مقام‌های نظامی دولتش در ریاض در حبس خانگی هستند. آنها از فوریه امسال به یمن نرفته‌اند.

این گزارش‌ها تأیید نشده اند.

ادعاها درباره خطر جانی منصور هادی همزمان شده است با ادعاهای مشابهی درباره سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان.

حریری شنبه گذشته از ریاض استعفای خود را به دلیل مداخله‌های ایران و حزب‌الله در لبنان اعلام کرد و گفت که جان او در معرض خطر بوده است.

از آن به بعد هیچ خبری از وضعیت حریری در دست نیست و مقام‌های لبنان خواهان روشن‌شدن دلیل عدم بازگشت او شده‌اند. برخی از این مقام‌ها گفته‌اند که حریری «گروگان» عربستان است و در بازداشت خانگی به سر می‌برد.

ریاض اما این اخبار را تکذیب کرده و گفته که حریری آزاد است.

    رئیس‌جمهوری نامحبوب

    مقام یمنی به الجزیره گفته که نیروهایی در یمن خواهان هدف‌قراردادن منصور هادی هستند. قرار است او تا بهبود وضعیت در ریاض باقی بماند.

    منصور هادی و بخش اعظم دولت او از ۲۰۱۵ در ریاض مستقر هستند. شیعیان حوثی در اوایل ۲۰۱۵ در کودتایی او را از قدرت برکنار کردند و در کاخ ریاست‌جمهوری تحت بازداشت بود. منصور هادی پس از آن به عدن گریخت، به ریاض رفت و از ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان درخواست مداخله کرد.

    حوثی‌ها از سوی دیگر تحت حمایت ایران قرار دارند.

    هادی نخستین رئیس‌جمهوری یمن پس از برکناری عبدالله صالح، دیکتاتور پیشین در جریان بهار عربی بود. او که ۲۰۱۲ با حمایت آمریکا پس از صالح به قدرت رسید، قرار بود تنها دو سال ریاست‌جمهوری را در دست داشته باشد و پس از آن انتخابات برگزار کند. او پیش از آن ۱۸ ماه نقش معاون اول عبدالله صالح را ایفا کرده بود.

    هادی اما چندین‌بار برگزاری انتخابات را به تعویق انداخت، زیرا مذاکرات برای نوشتن قانون اساسی به موفقیتی دست نیافت.

    نهایتاً تصمیم او برای کاهش یارانه‌های سوخت در تابستان ۲۰۱۴ به اعتراضات مردمی علیه او انجامید.

    این وقایع باعث شده تا هادی از محبوبیت چندان زیادی در میان یمنی‌ها برخوردار نباشد.

    از زمان مداخله ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان در یمن تا کنون هزاران تن کشته شده‌اند، نزدیک یک میلیون‌تن به وبا گرفتار آمده‌اند، و بسیاری با قحطی و گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

    عربستان تا کنون از سوی چندین نهاد بین‌المللی حقوق بشری به احتمال «ارتکاب جنایات جنگی» در یمن متهم شده است.

    در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.