ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«موگابه حاضر به‌کناره‌گیری از قدرت نیست»

موگابه که از حصر خانگی خارج شده با فرماندهان ارتش در حال مذاکره است. حزب حاکم زیمبابوه می‌گوید برای اخراج موگابه آماده می‌شود.

در پی مداخله ارتش در زیمبابوه، نمایندگان ارتش با رابرت موگابه، رهبر این کشور که از حصر خانگی خارج شده، وارد مذاکره شدند. اکنون منابع نظامی می‌گویند او حاضر نیست از قدرت کنار برود. حزب حاکم زیمبابوه که موگابه رهبر آن است، گفته برای اخراج موگابه آماده می‌شود.

رابرت موگابه، رئیس جمهوری زیمبابوه ـ عکس از آرشیو

ارتش زیمبابوه در بیانیه‌ای که روز جمعه ۱۷ نوامبر / ۲۶ آبان منتشر کرده، اعلام کرده است که به‌منظور «طرد جنایتکاران» در هراره با رابرت موگابه، رئیس جمهوری این کشور وارد مذاکره شده و این مذاکرات نیز پیشرفت‌هایی داشته است اما از سوی دیگر، منابع نظامی از عدم موافقت موگابه با کناره‌گیری از ریاست جمهوری خبر داده‌‌اند.

در مذاکرات ارتش و موگابه هیئتی از سوی آفریقای جنوبی نیز شرکت دارد. آفریقای جنوبی در حال حاضر رئیس انجمن توسعه بخش جنوبی آفریقاست.

رابرت موگابه که پس از عملیات ارتش در حصر خانگی بود از این حبس خارج شده است. او پس از سه روز غیبت، روز جمعه در مراسمی در دانشگاهی در نزدیکی هراره ظاهر شد.

ارتش زیمبابوه، سه‌شنبه شب ۱۴ نوامبر / ۲۳ آبان اعلام کرد که کنترل این کشور را در دست گرفته است. در پی این اقدام ارتش رابرت موگابه، رئیس جمهوری ۹۳ ساله زیمبابوه در حبس خانگی قرار گرفت. ارتش زیمبابوه می‌گوید کنترل اوضاع توسط ارتش برای جلوگیری از «بدتر شدن بحران سیاسی، اجتماعی و اقتصادی» و خنثی کردن «جنایتکاران در اطراف رئیس‌جمهوری» انجام شده و یک کودتا نیست. برخی از پیروان موگابه دستگیر شده‌اند؛ از جمله ایگناتیوس چومبو، وزیر دارایی.

ارتش که همچنان اصرار دارد دست به کودتا نزده، در بیانیه خود گفته که نتیجه مذاکرات با موگابه را به اطلاع مردم خواهد رساند و از نهادهای امنیتی خواسته است تا به‌روال عادی وظایف خود را پیش ببرند.

از سوی دیگر، یک مقام ارشد حزب حاکم اتحاد ملی آفریقایی زیمبابوه – جبهه میهن‌پرستان (ZANU–PF) روز جمعه به رویترز گفت که این حزب برای کنار گذاشتن رابرت موگابه آماده می‌شود و اگر او از استعفا خودداری کند، روند اخراج او را آغاز خواهد کرد.

به‌گفته این مسئول حزبی، رهبری حزب اتحاد ملی آفریقایی زیمبابوه – جبهه میهن‌پرستان، روز جمعه به‌منظور نهایی کردن این تصمیمات در تعطیلات آخر هفته، جلسه‌ای برگزار خواهد کرد.

او تأکید کرد که «به گذشته باز نخواهیم گشت.»

زیمبابوه در یک بحران سیاسی به‌سر می‌برد. از هفته پیش که موگابه، اِمرسون منانگاگوا، معاون خود را برکنار و گریس موگابه، همسر ۵۳ ساله‌اش را یکی از دو معاون اصلی‌اش کرد، بین رئیس جمهوری و ارتش شکاف ایجاد شد. از منانگاگوا به‌عنوان جانشین موگابه یاد می‌شد اما پس از این برکناری همسر موگابه، از گزینه‌های اصلی جانشینی او محسوب شد. تا کنون ارتش همواره پشت سر موگابه، و همچنین منانگاگوا قرار داشت. منانگاگوا از افراد نزدیک به کنستانتینو چیوِنگا، فرمانده ارتش است.

زیبمابوه با ۱۵ میلیون جمعیت در فهرست فقیرترین کشورهای جهان در سازمان ملل قرار دارد. رابرت موگابه از سال ۱۹۸۷ به عنوان رئیس‌جمهوری، و پیش از آن، از ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۷ به‌عنوان نخست‌وزیر بر زیمبابوه حکومت کرده است. این کشور از آن زمان تا سال ۲۰۰۸ با بحران اقتصادی مواجه نشده بود اما از این سال ارزش پول ملی این کشور سقوط کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.