ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاپ فرانسیس وارد میانمار شد

رهبر کاتولیک‌های جهان اعلام کرده که از بنگلادش هم دیدار می‌کند. جامعه کم‌جمیت کاتولیک‌های میانمار از پاپ خواسته است که از به کار بردن کلمه «روهنگیا» بپرهیزد.

پاپ فرانیسس در نخستین سفرش به آسیای جنوب شرقی وارد میانمار شد. سفر او در پرتو بحران اقلیت مسلمانان روهینگیا  قرار گرفته است. قرار است که پاپ از بنگلادش هم دیدار کند. بعد از خشونت‌هایی که در استان راخین علیه اقلیت مسلمان اتفاق افتاد، بیش از ۶۲۰ هزار مسلمان  روهینگیابى از میانمار به این کشور گریخته‌اند. عفو بین‌الملل از اقدامات حکومت میانمار علیه مسلمانان به عنوان «جنایت علیه بشریت» یاد کرده و صندوق ملل متحد هم گزارش داده است که نیمی از آوارگان مسلمان روهينگيا  کودکان‌اند.

پاپ فرانسیس در میانمار. آیا او کلمه «روهنگیا» را به کار می‌برد؟

رهبر کاتولیک های جهان دوشنبه ۲۷ نوامبر / ۶ آذر وارد میانمار شد. تنها ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ۵۱ میلیونی میانمار مسیحی کاتولیک هستند. جامعه کوچک کاتولیک‌‌های میانمار به پاپ هشتاد ساله مسیحی  توصیه کرده که در این سفر و در سخنرانی‌ها و دیدارهای رسمی‌اش از به کار بردن کلمه «روهینگیا» که در میانمار یک کلمه ممنوعه است خودداری کند. پاپ مسیحی پیش از این در سخنانی از کشتار اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار انتقاد کرده بود. دولت میانمار از بردن نام اقلیت روهینگیا پرهیز می‌کند و آن‌ها را مهاجران بنگلادشی می‌نامد.

واتیکان اعلام کرده که اقلیت‌های قومی با لباس‌های محلی از پاپ استقبال کردند. رهبر کاتولیک‌های جهان همچنین ژنرال مینگ آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش، در کلیسای سنت مری در شهر یانگون، پایتخت میانمار، دیدار می‌کند .

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که آنگ سان سوچی، رهبر میانمار همزمان با سفر پاپ، برای شرکت در نشست حزب کمونیست چین با حضور رهبران سیاسی جهان به پکن سفر خواهد کرد. اما جزئیات بیشتری از این سفر اعلام نشده است.

این نشست از پنج‌شنبه ۳۰ نوامبر / ۹ آذر تا ۳ دسامبر / ۱۲ آذر در پکن برگزار می‌شود.

چین از ادعای مقامات میانماری که عملیات اخیر در ایالت راخین علیه شورشیان بوده، حمایت کرده است. اما آمریکا و سازمان ملل ارتش میانمار را به پاکسازی قومیتی محکوم می‌کنند و از ارتش این کشور خواسته‌اند که در برابر اتهاماتی مبنی بر کشتار، تجاوز و فرار بیش از ۶۲۰ هزار پناهجو به بنگلادش پاسخگو باشد.

ناپدید شدن گزارشگران

همزمان با سفر پاپ فرانسیس به میانمار، روزنامه گاردین به‌نقل از سازمان‌های مدافع حقوق بشر از ناپدید شدن گزارشگرانی که در ایالت راخین میانمار از وضعیت اقلیت روهینگیا گزارش می‌فرستادند، خبر داده‌ است.

مدافعان حقوق بشر به گاردین گفته‌اند که تقریباً همه فعالانی که از راخین گزارش می‌فرستادند مفقود شده‌اند.

این بیم وجود دارد که آن‌ها توسط ارتش میانمار ربوده و یا کشته شده باشند. یک نماینده جامعه روهینگیایی در بنگلادش از دو هزار گزارشگر که هنوز در سال ۲۰۱۶ فعال بودند سخن گفته است. به‌گزارش گاردن در حال حاضر ۹۵ درصد این فعالان ناپدید شده‌اند.

سازمان ملل متحد در آخرین گزارشی که درباره میانمار منتشر کرد اعلام کرده که ارتش میانمار با عملیاتی که به خوبی سازماندهی‌شده بود و در هماهنگی کامل با هم و به طور سیستماتیک اقلیت مسلمان را از روستاهایشان متواری کرده و مانع از بازگشت آن‌ها بر سر زمین‌هایشان شده است.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل در این گزارش می‌نویسد:

«بر اساس اطلاعات موثق، نیروهای امنیتی میانمار عامدانه آنچه را که در تملک اقلیت مسلمان قرار داشت نابود کردند و روستاهای شمال راخین را به آتش کشیدند که مسلمانان را از این منطقه بیرون کنند و مانع از بازگشت آن‌ها شوند.»

وزیر خارجه آمریکا در سخنانی که در مرکز استراتژی و پژوهش‌های بین‌المللی واشنگتن ایراد کرد فرماندهان ارتش میانمار را مسئول کشتار اقلیت مسلمان در این کشور دانست. او گفت جهان نمی‌تواند دست روی دست بگذارد و شاهد جنایت‌هایی باشد که در میانمار اتفاق می‌افتد.

رکس تیلرسون هفته گذشته اقدامات ارتش میانمار علیه مسلمانان را «پاکسازی قومی» خواند و تهدید کرد که آمریکا مسببان «قساوت‌های هولناک» در میانمار را تحریم خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.