ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تصویب جزئیات طرح مربوط به عضویت پیروان اقلیت‌های دینی در شوراها

طرح دو فوریتی درباره نامزدی اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراها به همان شکل سابق در کمیسیون شوراهای مجلس تصویب شد. تصویب نهایی این طرح در مجلس، شورای نگهبان را به چالش خواهد کشید.

کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس ایران، طرح دو فوریتی درباره نامزدی اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراها را به همان شکل سابق تصویب کرد. چنانچه این طرح به تصویب نهایی مجلس نیز برسد آنگاه باید در انتظار رویارویی شورای نگهبان با آن بود.

پروانه مافی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس سه‌شنبه ۷ آذر گفت همه اعضای این کمیسیون، به‌دور از مسائل سیاسی و فراکسیونی، با اتفاق آرا این طرح را تصویب کردند.

تدوین این طرح دو فوریتی با عنوان «تثبیت قانون شوراها برای حل مشکل کاندیدا شدن و انتخاب پیروان ادیان الهی در انتخابات شوراها» در روز اول آذرماه سال جاری با امضای ۲۰۱ نفر از نمایندگان صورت گرفت. پس از آن‌که دو فوریتی کلیات آن روز یکشنبه گذشته در صحن علنی مجلس به تصویب رسید، امروز سه‌شنبه به کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور آمد و هر چهار ماده‌ آن تصویب شد.

مسئله چالش‌برانگیز در مورد اقلیت‌های دینی در «قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور» بند ج ماده ۲۶ آن بود که انتخاب‌شوندگان باید به «اسلام و ولایت مطلقه فقیه» اعتقاد و التزام عملی داشته باشند، اما در همین حال در تبصره یک ماده ۲۶ آمده است: «اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.»

تبصره یک ماده ۲۶ ناظر به دین است، اما در بند ج این ماده قید اعتقاد و التزام به «ولایت فقیه» هم آمده است. در نتیجه بر این اساس تنها پیروان اقلیت‌های دینی معتقد به ولایت فقیه حق انتخاب شدن دارند.

پروانه مافی گفته است که هر دو مورد این ماده با رأی همه اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به تصویب رسید.

او درباره احتمال مخالفت شورای نگهبان با این مسئله، پس از تصویب نهایی طرح در صحن علنی مجلس گفت: «اگر شورای نگهبان بپذیرد که بهتر است؛ وگرنه طرح مجدداً در کمیسیون مطرح شده و اگر کمیسیون همچنان اصرار کند، طبیعتاً طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود تا در رابطه با آن تصمیم‌گیری شود.»

این در حالی است که قرار بود مجلس درباره این ماده از «قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور» به‌دستور علی لاریجانی، رئیس مجلس، «شفاف‌سازی» کند.

موضوع عضویت پیروان اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر و روستا از زمانی مسئله‌ساز شد که دیوان عدالت اداری ایران سپنتا نیکنام، نماینده زرتشتی شورای شهر یزد را به دلیل زرتشتی‌بودن از عضویت در این شورا محروم کرد.

پیش از آن، در فروردین سال جاری احمد جنتی دبیر شورای نگهبان با استناد به سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی در «صحیفه نور» حکم داده بود که نامزدی غیرمسلمانان در مناطقی که در اقلیت هستند خلاف شرع است. دیوان عدالت اداری بعد از شکایت علی اصغر باقری که در انتخابات شورای شهر یزد از سپنتا نیکنام، نامزد زرتشتی شکست خورده بود، با استناد به حکم احمد جنتی، عضویت نیکنام را به تعلیق درآورد. شورای نگهبان هم در چند نوبت اعلام کرده بود که رأی این شورا به لحاظ شرعی الزام‌آور است.

طرحی که کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس به اتفاق آرا تصویب کرد احتمالاً در دستور کار جلسه علنی فردا، چهارشنبه ۸ آذرماه مجلس قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.