ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هیأت اسد از مذاکرات ژنو خارج شد

هیأتی که از سوی دولت سوریه برای گفت‌وگو با مخالفان به ژنو اعزام شده بود، اعلام کرد که در اعتراض به لحن تحریک‌آمیز مخالفان و درخواست آنان برای برکناری بشار اسد به دمشق برمی‌گردد.

بشار جعفری رئیس هیأت مذاکره‌کننده دولت اسد اعلام کرده که او و همکارانش در اعتراض به پیشنهاد برکناری بشار اسد هشتمین دور مذاکرات صلح ژنو را قطع می‌کنند و به دمشق بازمی‌گردند. معلوم نیست که آیا هفته آینده آنان مجدداً در مذاکرات ژنو شرکت کنند. بستگی دارد به تصمیم دولت اسد.

ژنو، جمعه ۱ دسامبر ۲۰۱۷: بشار جعفری رئیس هیأت مذاکره‌کننده دولت اسد در یک نشست خبری

پنجشنبه هفته گذشته اپوزیسیون سوریه در پایان نشست خود در ریاض با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که لازمه انتقال سیاسی قدرت در سوریه و آغاز دوران موقت در این کشور، در وهله اول برکناری بشار اسد از ریاست جمهوری عربی سوریه است. هیأت مذاکره‌کننده دولت سوریه اعلام کرده بود در اعتراض به بیانیه گروه ریاض ۲ در مذاکرات صلح ژنو شرکت نمی‌کند. اما سرانجام پس از رایزنی‌هایی که در پشت پرده اتفاق افتاد، به زودی دولت اسد از این تصمیم برگشت و چهارشنبه ۲۹ نوامبر، با یک روز تأخیر، هیأتی را به ریاست بشار جعفری به ژنو فرستاد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بشار جعفری رئیس هیأت مذاکره‌کننده دولت اسد جمعه ۱ دسامبر در جمع خبرنگاران در ژنو گفته است:

«تا وقتی که طرف مقابل با لحن و زبانی صحبت کند که گروه "ریاض ۲" در بیانیه‌اش به کار برده، پیشرفتی در مذاکرات حاصل نمی‌شود. برای ما این دور از مذاکرات به پایان رسید.»

به گفته بشار جعفری دولت سوریه تصمیم می‌گیرد که آیا هیأت مذاکره‌کننده هفته آینده به دمشق بازمی‌گردد یا هشتمین دور مذاکرات ژنو را ترک می‌کند . دولت اسد هنوز در این مورد به تصمیم قطعی نرسیده است.

بشار جعفری همراه با همکارانش صبح جمعه یکم دسامبر مطابق برنامه با مخالفان دولت سوریه وارد گفت‌و‌گو شد اما این گفت‌و‌گوها نیمه‌کاره ماند. مخالفان دولت سوریه بیانیه‌ای منتشر کرده بودند در ضرورت برکناری اسد به عنوان پیش‌شرط صلح. بشار جعفری در نشست خبری ژنو زبان این بیانیه را «تحریک‌آمیز و غیر مسئولانه» توصیف کرد.

نصر حریری، رئیس هیأت مذاکره‌کنندگان گروه ریاض در پاسخ گفته است، مخالفان قصد داشتند مذاکراتی جدی را با دولت سوریه آغاز کنند. او از جامعه جهانی خواسته است دولت اسد را برای از سرگیری مذاکرات تحت فشار قرار دهند.

در مذاکرات ژنو، ۶ جریان مختلف از مخالفان دولت اسد شامل چهره‌های مستقل، ائتلاف، هیأت هماهنگی، گروه‌های مسلح و دو هیأت از مخالفان مورد حمایت مسکو و قاهره شرکت دارند. اپوزیسیون سوریه دولت بشار اسد را به وقت‌کشی متهم کرده و می‌گوید تنها هدف حکومت اسد این است که با پس گرفتن همه مناطق سوریه، پای میز مذاکرات دست بالا را داشته باشد، غافل از آنکه در این‌صورت مذاکره بی‌معنی‌ست.

استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در یک نشست خبری که شامگاه گذشته برگزار شد، اعلام کرد که در دو روز گذشته نشست‌های همزمان غیر مستقیمی را با هیأت‌های مخالفان و دولت سوریه برگزار کرده است. او اطمینان داد که آینده اسد و برکناری او از ریاست جمهوری عربی سوریه در این مذاکرات مطرح نمی‌شود. اما ظاهراً در مذاکرات جمعه موضوع برکناری اسد نیز در میان آمده است.

مخالفان دولت اسد سندی در ۱۲ بند منتشر کرده‌اند. در این سند بر اهمیت نقش مردم در تعیین سرنوشت سوریه، وظیفه دولت در حفظ وحدت ملی و تمرکززدایی اداری بر اساس توسعه فراگیر، اصلاح ارتش سوریه با توجه به ضرورت بی‌طرفی سیاسی آن، عدم اعمال تبعیض به گروه‌های دینی و نژادی در قانون اساسی تازه سوریه تأکید شده است.

دی‌میستورا نیز در کنفرانس خبری شامگاه گذشته در ژنو اعلام کرد که دستورکارهای مذاکرات طی دو هفته آینده بر روند قانون اساسی و انتخابات با نظارت سازمان ملل متمرکز خواهد شد.

پیش از آغاز هشتمین دور مذاکرات صلح ژنو، دونالد ترامپ و امانوئل مکرون در یک گفت‌وگوی تلفنی به این نتیجه رسیدند که مذاکرات سازمان ملل در ژنو تنها راه دستیابی به یک راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه است. آن‌ها بر این نظر بودند که برای رسیدن به نتیجه مطلوب در مذاکرات صلح ژنو می‌بایست «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران» در سوریه خنثی شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.