ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس را به عباس اطلاع داد

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به رئیس جمهور آمریکا هشدار داد که با به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل صلح و امنیت جهان به خطر می‌افتد.

خبرگزاری فلسطینی وفا گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در یک گفت‌وگوی تلفنی به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اطلاع داده که ایالات متحده آمریکا در نظر دارد سفارتخانه آمریکا را از تل‌آویو را به بیت‌المقدس (اورشلیم) منتقل کند. منابع فلسطینی درباره تاریخ دقیق انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس سکوت کرده‌اند. این اقدام به معنای این است که رئیس جمهور آمریکا مصوبه مجلس نمایندگان در سال ۱۹۹۵ را به تعویق نمی‌اندازد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین (عکس: آرشیو)

کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ تصویب کرد که سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل شود اما در سال ۱۹۹۹ به دلیل آنکه تشخیص داده شد که این مصوبه «امنیت ملی» آمریکا را به خطر می‌اندازد به اجرا درنیامد. از آن زمان تاکنون رؤسای جمهور آمریکا هر شش ماه یک بار اجرای مصوبه کنگره را به تعویق انداخته‌اند. خبرگزاری فلسطینی وفا سه‌شنبه ۵ دسامبر گزارش داده که دونالد ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با محمود عباس، تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس را به اطلاع رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین رسانده است.

نبیل ابو رودینه، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین گفته است:

«پرزیدنت عباس هشدار داد که این اقدام آمریکا پیامدهای زیانباری برای گفت‌وگوهای صلح، امنیت و ثبات منطقه و جهان دارد.»

بیانیه‌ای که تشکیلات خودگردان فلسطین در خبرگزاری وفا منتشر کرده، درباره جزئیات گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با محمود عباس سکوت کرده است. علاوه بر این مشخص نشده که رئیس جمهور آمریکا قصد دارد در چه تاریخی سفارت آمریکا در اسرائیل را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کارزار انتخاباتی‌اش وعده داده بود که بیت‌المقدس (اورشلیم) را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت خواهد شناخت و سفارت آمریکا را به این شهر منتقل خواهد کرد.

اسرائیل در سال ۱۹۸۰ بیت‌المقدس را به ‌عنوان پایتخت خود انتخاب کرد اما جامعه جهانی این شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نشناخت. فلسطینی‌ها می‌گویند اراضی شرقی بیت‌المقدس که اکنون در کنترل اسرائیل است پایتخت کشوری‌ست که می‌خواهند تشکیل دهند. این موضوع یکی از مهم‌ترین موانع صلح بین اسرائیل و فلسطین بر اساس راه حل دو کشور جداگانه است.

نخستین بار جمعه هفته گذشته وال‌استریت‌ژورنال اعلام کرده بود که رئیس جمهور آمریکا قصد دارد دوشنبه ۴ دسامبر بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد. اما دو روز بعد جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن گفت که ترامپ در حال بررسی «جوانب مختلف» این موضوع است و هنوز به تصمیم قطعی نرسیده است.

امانول مکرون، رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگویی تلفنی با ترامپ، از رئیس جمهور آمریکا خواسته است از اعلام بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل خودداری کند. او گفته این موضوع گفت‌وگوهای صلح را به خطر می‌اندازد.

اتحادیه عرب هم سه‌شنبه ۵ دسامبر جلسه فوق‌العاده‌ای را به بحث و تبادل نظر پیرامون پیامدهای تصمیم احتمالی رئیس جمهور آمریکا اختصاص داد.

وزارت خارجه عربستان سعودی نیز سه‌شنبه ۵ دسامبر با انتشار بیانیه‌ای اظهار امیدواری کرده که دونالد ترامپ از اعلام بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل صرف‌نظر کند و نسبت به پیامدهای چنین اقدامی به دولت آمریکا هشدار داده است.

مشاور محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در امور بین‌الملل اعلام کرده که چنانچه رئیس جمهور آمریکا بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد، فلسطین روابط خود با آمریکا را قطع می‌کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در سخنانی که سه‌شنبه ۵ دسامبر در فراکسیون حزب عدالت و توسعه در پارلمان اروپا ایراد کرد، ترامپ را تهدید کرد که چنانچه بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد، در نخستین گام کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را دعوت می‌کند که در اجلاس فوق‌العاده‌ای در ترکیه این موضوع را بررسی کنند. اردوغان گفت: «در این نشست خواهید دید که ما جهان اسلام را به جوش و خروش درمی‌آوریم.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.