ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مکرون در قطر: باید حضور ایران در خاورمیانه را محدود کرد

رئیس جمهور فرانسه قرارداد فروش ۱۲ فروند جنگنده رافال و ۵۰ هواپیمای ایرباس را امضا کرد. او گفت باید درباره برنامه موشکی ایران و نقش این کشور در منطقه گفت‌وگو کرد.

در جریان سفر امانوئل مکرون به قطر، فرانسه قراردادهایی از جمله قرارداد فروش ۱۲ فروند جنگنده رافال و ۵۰ هواپیمای ایرباس و صدها خودرو زرهی را امضا کرد. مکرون در دوحه درباره ایران گفت این کشور به توافق هسته‌ای پایبند بوده اما باید درباره برنامه موشک‌های بالستیکی آن و نقش ایران در تنش‌های منطقه مذاکره کرد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در دوحه با شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر دیدار و گفت‌وگو کرد.

امانوئل مکرون پنج‌شنبه ۷ دسامبر / ۱۶ آذر به قطر رفت و با شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر دیدار و گفت‌وگو کرد.

او در کنفرانس مشترک خود با امیر قطر بار دیگر سخنان اخیر خود درباره ایران را تکرار کرد.

مکرون گفت ایران به توافق هسته‌ای پایبند بوده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را تأیید کرده است. او به این اشاره کرد که از آژانس خواسته شد تا برخی از دانشگاه‌های ایران نیز در ارتباط با برنامه هسته‌ای این کشور مورد بازرسی قرار گیرند و ایران این بازرسی‌ها را نیز پذیرفت.

مکرون گفت: «در غیاب توافق هسته‌ای با ایران شرایطی همچون وضعیت کنونی کره شمالی ایجاد خواهد شد.»

با این حال رئیس جمهوری فرانسه گفت: «ما باید با ایران درباره دو مسئله برنامه موشک‌های بالستیک این کشور و نقش ایران در مناقشات منطقه‌ای گفت‌وگو کنیم.»

امانوئل مکرون تأکید کرد که «فعالیت‌های موشکی ایران پس از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تشدید شده و این نگرانی کشورهای منطقه و گروه ۱+۵ را برانگیخته است.»

مکرون افزود: «ما باید به‌شکل جمعی و روشن بر حضور ایران در مناقشات منطقه محدودیت ایجاد کنیم. ایران هم‌اکنون در عراق، سوریه، لبنان و یمن حضور فعال دارد که تنش زیادی در منطقه ایجاد کرده است.»

رئیس جمهور فرانسه ۲۹ نوامبر / ۸ آذر در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود با شبکه‌ تلویزیونی «فرانس ۲۴» و رادیو بین‌المللی فرانسه بر همین موارد تأکید کرده بود که واکنش ایران را برانگیخت.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سخنان مکرون درباره برنامه موشکی ایران گفته بود: «دولتمردان فرانسه و دیگر دولتمردانی که درخصوص مسائل ایران صحبت می‌کنند لازم است به تحولات عمیقی که در دهه‌های گذشته در منطقه روی داده است و تفاوت‌های زیادی که در شرایط کنونی و گذشته وجود دارد دقت کنند.»

او با تأکید به نقش ایران در «مبارزه با تروریسم در منطقه» گفت جمهوری اسلامی در مسائل دفاعی و موشکی مذاکره نمی‌کند.

امضای قراردادهایی معادل ۱۲ میلیارد یورو

در همین حال کاخ الیزه اعلام کرد که در جریان دیدار امانوئل مکرون از قطر قراردادهایی معادل ۱۲ میلیارد یورو امضا شد. بر این اساس فرانسه ۱۲ فروند جنگنده رافال معادل ۱،۱ میلیارد یورو و ۵۰ فروند هواپیمای ایرباس مدل «ای ـ ۳۲۱» معادل ۵،۵ میلیارد یورو به قطر فروخت.

همچنین فرانسه امتیاز ساخت مترو دوحه و تراموای شهرک لوسیل در نزدیکی پایتخت قطر را خرید.

خرید ۴۹۰ خودرو زرهی از نوع VBCI از شرکت تسلیحاتی نکستر فرانسه بخش دیگری از قراردادهایی بود که بین قطر و فرانسه امضا شد. این قرارداد معادل ۱,۵ میلیارد یورو است.

پیش از این در سال ۲۰۱۵ قطر از فرانسه ۲۴ فروند جنگنده رافال معادل ۶,۳ میلیارد یورو خریداری کرده بود.

مقامات قطری همچنین قرارداد پاکسازی تالاب شهر الکرعانه را با شرکت فرانسوی «سوئز» بستند که ۱۰۰ میلیون یورو برآورد می‌شود.

از سوی دیگر فرانسه و قطر چندین توافق‌نامه استراتژیک را امضا کردند، از جمله «بیانیه همکاری‌های دو جانبه در زمینه مبارزه با تروریسم، تأمین مالی تروریسم و افراط‌گرایی».

در حالی‌که برخی از همسایه‌های قطر این کشور را تحت فشار قرار داده‌اند دوحه با امضای چنین توافق‌نامه‌ها و قراردادهایی می‌خواهد نشان دهد که در صحنه بین‌المللی منزوی نیست.

عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، سه کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به‌همراه مصر ۵ ژوئن سال جاری، به‌طور ناگهانی روابط خود با قطر را قطع کرده و این کشور را به حمایت از جنبش‌های افراطی و نزدیکی به ایران متهم کردند. آن‌ها همچنین قطر را مورد تحریم قرار دادند. قطر این اتهامات را رد و تحریم‌های اعمال‌شده را محکوم کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سورنا

    غربیها به خوبی به حماقت و نادانی عربهای جنوب خلیج فارس آگاه هستن و به خوبی میفهمند که با گفتن این جمله که نفوذ ایران رو در خاور میانه را باید کم کنیم به راحتی میتوانند میلیونها دلار سلاح و مهمات به این *** بفروشن . عربهای *** گاو شیرده غرب .

  • علی

    بله. رفقای عربمون پول میدن و ما هم براشون زوزه میکشیم. اینها خجالت نمیکشن.