ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نگرانی از امنیت جانی دانشجوی آمریکایی زندانی در ایران

دیده‌بان حقوق بشر گزارش داده که یک زندانی طالبان، بلافاصله پس از انتقال شیوئه وانگ به بند هفت زندان اوین، او را در مقابل چشمان نگهبان زندان تهدید جانی کرده است.

دیده‌بان حقوق بشر نسبت به امنیت جانی یک دانشجوی آمریکایی زندانی در ایران ابراز نگرانی کرد.

وانگ در اوین زندانی است

دیده‌بان حقوق بشر شنبه ۹ دسامبر / ۱۸ آذر به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که مقام‌های ایرانی سه روز پیش شیوئه وانگ، دانشجوی آمریکایی زندانی در ایران را به بند هفت زندان اوین منتقل کرده‌اند.

به گفته این منبع آگاه، یک زندانی دیگر در این بند وانگ را تهدید کرده است: «یک زندانی طالبان که پیش از این در پایگاه بگرام افغانستان زندانی بوده، بلافاصله پس از انتقال وانگ به بند زندگی او را [در مقابل چشمان نگهبان زندان] تهدید کرده است.»

شیوئه وانگ ۳۷ ساله دانش‌آموخته دانشگاه پرینستون در ایالات متحده آمریکاست. در ۱۸ مرداد ۹۵ هنگام خروج از ایران بازداشت شد. دستگاه قضائی ایران او را متهم کرده که ۴۵۰۰ سند را از کتابخانه های عمومی ایران تهیه و به شکل دیجیتال ثبت کرده با این هدف که این اسناد را در اختیار سازمان‌های جاسوسی آمریکا قرار دهد.

او به اتهام «همکاری با دولت متخاصم» به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر از «دادگاه‌های ناعادلانه و بدرفتاری با زندانیان» در ایران، از جمله با شهروندان خارجی زندانی در این کشور انتقاد کرد و گفت که «تهدیدکردن شیوئه وانگ به آسیب بدنی ظلمی آشکار است.»

وانگ در مرکز شرمین و بیژن مصور رحمانی برای پژوهش‌هایی در حوزه حوزه خلیج فارس فعالیت می‌کرد، و دکترایش را در زمینه مناسبات ایران در قرن نوزدهم و بیستم با کشورهای حوزه «اورآسیا» در دوران حکومت قاجار دنبال می‌کرده است.

دانشگاه پرینستون، دانشگاه محل تحصیل وانگ در مقطع دکترا اتهام‌ها علیه او را رد کرده و اعلام کرده که او «تنها با هدف مطالعه‌ی زبان فارسی و انجام پژوهش دانشگاهی در رابطه با پایان‌نامه‌ی دکترایش در ایران بوده است...موضوع پایان‌نامه‌ی او از طرف پرینستون، دولت آمریکا، یا هیچ کس دیگری به او پیشنهاد نشده بود...او هیچ رابطه‌ای با هیچ دولت یا آژانس امنیتی ندارد، و این اتهام که او جاسوسی می‌کرده است کاملاً نادرست است. او مطالب آرشیوی را تنها برای پژوهشش مطالعه می‌کرد، و بنا به اطلاعات ما آنها را با هیچکس در پرینستون یا هیچ جای دیگری در میان نگذاشته بود».

ایران در سال‌های اخیر چندین شهروند دوتابعیتی را بازداشت کرده است. نازنین زاغری، شهروند بریتانیایی‌ـ‌ایرانی، و سیامک و باقر نمازی، شهروندان آمریکایی‌ـ‌ایرانی از این جمله اند.

بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا برای رایزنی جهت آزادی نازنین زاغری شنبه نهم دسامبر / ۱۸ آذر وارد تهران شد.

در دی ۲۰۱۴ در پرتو توافق‌نامه هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی ایران و آمریکا توافق کردند که برخی از زندانیان را با هم تبادل کنند. ایران چهار شهروند دو تابعیتی را آزاد کرد و آمریکا هم ۷ زندانی ایرانی را.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.