ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتقاد از آمریکا و ایران در آغاز گفتگوهای امنیتی منامه

متحدان عربی آمریکا در خاورمیانه تصمیم ترامپ در مورد بیت‌المقدس را در «گفتگوهای منامه» به نقد کشیدند. ایران نیز به «حمایت از تروریسم» و «ویران‌کردن شهرهای بحرین» متهم شد.

انور قرقاش، وزیر خارجه امارات متحده عربی با انتقاد از تصمیم واشنگتن برای به رسمیت شناختن بیت‌المقدس (اورشلیم) به عنوان پایتخت اسرائیل، آن را «هدیه‌ای به افراط‌گرایی» خواند. برخی دیگر از رهبران حاضر در نشست امنیتی «گفتگوهای منامه» نیز موضع مشابهی اتخاذ کردند. ایران نیز محور یکی از بحث‌های گفتگوهای منامه است.

انور قرقاش

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، قرقاش شنبه ۹ دسامبر در سخنانی در کنفرانس امنیتی «گفتگوهای منامه» در بحرین گفت: «[مسئله بیت‌المقدس] هدیه‌ای برای افراط‌گرایی است. رادیکال‌ها و افراط‌گراها از این مسئله برای نفرت‌پراکنی استفاده خواهند کرد.»

سیزدهمین نشست امنیتی گفتگوهای منامه با حضور رهبران و دیپلمات‌های ۲۰ کشور آغاز به کار کرده است. محور اصلی این نشست «مبارزه با تروریسم» است.

ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه عراق نیز در حاشیه این نشست تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا برای به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را «جسارت‌آمیز» خواند و گفت که این تصمیم واکنش‌های نامطلوبی به همراه خواهد داشت و شاید تأثیرات زیان‌باری بر امنیت عراق داشته باشد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه ششم دسامبر گفت که بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می‌شناسد و دستور انتقال سفارت ایالات متحده از تل‌آویو به آنجا را صادر کرده است.

این تصمیم با مخالفت گسترده متحدان آمریکا در اروپا و خاورمیانه روبه‌رو شد. علاوه بر امارات، عربستان سعودی، مصر، اردن و ترکیه، از دیگر متحدان ایالات متحده در منطقه نسبت به عواقب این تصمیم هشدار داده بودند.

فلسطینیان نیز اعتراضات سه روزه «خشم» را در واکنش به تصمیم آمریکا آغاز کردند. جمعه دو فلسطینی معترض در درگیری با نیروهای امنیتی اسرائیل کشته و حدود ۸۰۰ تن دیگر نیز مجروح شدند.

همچنین راکت‌هایی از سوی غزه به سمت اسرائیل پرتاب شد. اسرائیل در پاسخ دست به دو حمله هوایی زد که طی آن دو عضو شاخه نظامی حماس کشته و ۲۵ غیرنظامی از جمله شش کودک زخمی شدند.

عربستان و امارات پیش از این به آنچه روابط «مخفیانه» با اسرائیل خوانده شده بود، متهم شده بودند.

انتقاد از ایران

ایران نیز در این اجلاس یکی از محورهای بحث است. ترکی فیصل، شاهزاده سعودی و رئیس مرکز تحقیقات ملک فیصل در ریاض در آغاز این نشست به انتقاد از ایران پرداخت و تهران را به حمایت از تروریسم متهم کرد. او گفت که «ایران از تروریسم حمایت می‌کند و پشتیبانی‌اش از حوثی‌ها و بشار اسد را نمی‌توان انکار کرد.»

ترکی فیصل ایران را به ویران کردن شهرهای بحرین متهم کرد

حوثی‌ها گروهی از شیعیان یمن هستند که کنترل صنعا، پایتخت را در اختیار دارند. عربستان مدعی است که ایران به حوثی‌ها سلاح و تجهیزات، از جمله موشک می‌فرستند. ایران این اتهام‌ها را همواره انکار کرده است.

ترکی فیصل تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران را نیز گواه حمایت این کشور از تروریسم و «بی‌ثبات‌سازی منطقه» دانست. او مدعی شد که «رویکرد توسعه طلبانه ایران این است که از نظر آنها ایران مسوول یک مذهب مشخص نیست بلکه مسوول تمام مسلمانان جهان است.»

او که رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی است، ایران را به «ویران‌کردن شهرهای بحرین» متهم کرد.

محمد بن مبارک آل خلیفه، معاون وزیر خارجه بحرین این نشست را با ستایش از تلاش‌های کشورش در مبارزه با تروریسم و حمایت از عربستان سعودی در جنگ یمن آغاز کرد.

بحرین پس از آغاز بهار عربی در این کشور ایران را به ارسال سلاح به شورشیان شیعه متهم کرده است.

دور جدید گفتگوهای منامه بر جنگ‌های یمن و سوریه، وضعیت عراق پس از گروه «دولت اسلامی» (داعش) و بحران در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواهد پرداخت.

عراق شنبه پایان جنگ با داعش را اعلام کرد.

بحران شورای همکاری خلیج فارس پس از قطع ارتباط عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر آغاز شد.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مجله روز

    هم غرب و کلا جهان سکولار (یعنی غرب و شرق سکولار از جمله چین و روسیه. ..) و دول عربی دارند اشتباهات زمان شاه فقید ایران انجام میدهند (هم شاه اشتباه کرد که در بربار متحدان ودوستان اقعی اش موضع گرفت و غرب و هم اسارئیل و اعراب اشتباه راهبردی کردند که پشت شاه خالی کردند در برابر جاعش ایران!). گاه چنان درگیر دعواهای شخصی و منافع کوتاه میشوند که از خطر اصلی غافل میشوند. خطر اصلی تئکراسی است. تئکراسی شیاد و ریاکاری جاعشی چند برابر قوی تر و خطرناکتر داعش است. اعراب باز هم تکرار اشتباهاتشان در ابرابر اسرائیل را انجام میدهند. سال 1948 اعراب میتوانستند واقعیت جهان به پذیرند و به حدود نیمی اراضی اسارئیل-فلسطین قناعت کنندف اما توهمات صدر اسلامی اعراب و غررو کاذبشان کار دستشان داد و امروزه دارند سر شرق اورشلیم و مسجد معروف چانه میزنند. بهرتنی کرا اینست بیایند با اسارئیلی ها وارد بحث بشوند که چگونه میوشد اورشلیم را اداه مشترک کرد و این شهر پایتخت مشترک اسرائیل و فلسطین کرد. یعنی چیزی فکر میکنند تهدید است را تبدیل به فرصت کردئ، تا جاعشی های ایران و مزدوران و متحدان ضد بشری شان سواستافده نکنند. میتوان حشیه شرقی اورشلیم به عنوان بیت المقدس در نظر رگفت و داد به دولت خودگردان فلسطینی و این اعرب سنی فلسطینی را از اتحاد با جاعشی (داعش شیعه) رهایند. حماس با این جاه طلبی هایش دارد به دشمن شماره یک سنی ها کمک میکند.