ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحران در خوزستان بالا می‌گیرد

بخش‌ جنوبی تالاب شادگان کاملاً خشک شده. معترضان اهوازی‌ خواهان توقف انتقال آب از این استان هستند. اما سازمان محیط زیست اعلام کرده خوزستان کمبود آب ندارد.

ده‌ها تن از شهروندان اهواز در اعتراض به انتقال آب کارون به زاینده‌رود در مقابل استانداری این شهر تجمع کردند.

پهنه‌های اصلی تالاب شادگان خشک شده است/ عکس از آرشیو

این تجمع پس از آن رخ می‌دهد در جریان بازدید اسحاق جهانگیری از خوزستان، میان نمایندگان این استان و عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط  زیست مشاجره سختی درگرفت. نمایندگان خوزستان در این جلسه که ویدیوی آن خبرساز  شد، از نامه «محرمانه» رئیس سازمان محیط زیست انتقاد کردند. کلانتری در نامه خود ادعا کرده که «خوزستان کمبود آب ندارد».

رئیس سازمان محیط زیست در سخنرانی خود در خوزستان نیز تأکید کرده بود که منابع آبی این استان در شرایط خوبی قرار دارد و علت کمبود آب در خوزستان هدر رفت بیش از دو میلیارد متر مکعب آب در بخش کشاورزی و صنعت است.

محتوای نامه «محرمانه» کلانتری در حالی افشا شد که در خبری دیگر قرارگاه خاتم الانبیا اعلام کرده بود «پروژه انتقال آب خزر به سمنان» فعال شده اما اطلاعات آن «محرمانه» است. در هفته‌های گذشته اخباری مبنی بر مذاکره مسئولان استانداری سمنان با عیسی کلانتری برای پیشبرد این پروژه منتشر شده بود.

در ایران پروژه‌های انتقال آب بخشی از سیاست دولت برای تأمین آب مناطقی بوده که با خشکسالی و کبود آب مواجه‌اند. اجرای این پروژه‌ها اختلافات استانی و اعتراض جوامع محلی را در پی داشته است.

در خوزستان اجرای طرح‌های انتقال آب از جمله کوهرنگ ۱ و ۲ و تونل چشمه لنگان در بالادست سرشاخه‌های رود کارون و احداث سد‌های عظیم در مسیر رودهای بزرگ دز و و کارون تأمین حق‌آبه‌های طبیعی در این استان را با مشکل مواجه کرده است.

هفته گذشته عادل مولا، معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان تأیید کرده بود که «قسمت جنوبی تالاب شادگان کاملاً خشک شده است».

دولت حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب حق‌آبه تالاب برای تالاب شادگان در نظر گرفته بود اما عادل مولا می‌گوید «این حق‌آبه تاکنون تأمین نشده و تمام ارقام تنها روی کاغذ است».

وزارت نیرو هم که مسئول تأمین حق‌آبه تالاب شادگان است اعلام کرده آب پشت سد مارون برای تأمین حق‌آبه این تالاب کافی نیست.

این درحالی است که دولت دوازدهم احیای تالاب‌ها را در کنار مدیریت پسماندها، مقابله با ریزگردها با منشأ داخلی و مقابله با آلودگی هوا در کلانشهرها، چهار اولویت زیست‌محیطی خود اعلام کرده بود.

پهنه‌های اصلی تالاب شادگان خشک شده است. ورود پساب‌های شور نیشکر به تالاب و قطع حق‌آبه آن از رودخانه‌های کارون و جراحی، تالاب شادگان را به نمک‌‌زار ‌و یکی از کانون‌های تولید گردوغبار تبدیل کرده است.

برنامه‌های احیای تالاب شادگان نیز که مهم‌ترین منابع تأمین معیشت جمعیت ۱۶۰ هزار نفری شهرستان شایگان است، به دلیل عدم تأمین اعتبار متوقف شده بود.

برخی ناظران معتقدند با وجود افزایش دوبرابری سهم محیط زیست در لایحه بودجه‌ دولت برای سال ۹۷، این رقم هنوز برای حل بحران‌های زیست محیطی ایران کافی نیست.

در مجموع سهم امور محیط زیست در بودجه عمومی دولت حدود دو دهم درصد در سال ۹۷ پیش‌بینی شده است.

بخشی از تظاهرات جمعه ۲۴ آذر، شهروندان اهواز در مقابل استانداری:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.