ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر دفاع آمریکا: باید برای جنگ احتمالی در شبه جزیره کره آماده بود

متیس پس از تصویب تحریم‌های جدید علیه کره شمالی بر راه‌حل دیپلماتیک تأکید کرد، اما خواستار آماده‌بودن ارتش آمریکا برای هرگونه جنگ احتمالی شد و گفت: «دلیل اندکی برای خوشبینی وجود دارد.»

ادبیات مقام‌های ارشد آمریکایی درباره بحران شبه‌جزیره کره به نگرانی‌ها از وقوع جنگ در آنجا دامن زده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با اشاره به رأی شورای امنیت علیه کره شمالی می‌گوید که جهان خواهان «مرگ» نیست. جیمز متیس، وزیر دفاع نیز پس از این رأی‌گیری به سربازان آمریکایی گفته که هر لحظه برای جنگ در شبه جزیره کره باید آماده باشند.

گزارش تلویزیونی در کره جنوبی از ششمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی ـ تصویر آرشیوی

دونالد ترامپ پس از صدور قطعنامه علیه کره شمالی در شورای امنیت سازمان ملل در پیامی توئیتری نوشت: «شورای امنیت ۱۵ به صفر به نفع تحریم‌های اضافه علیه کره شمالی رأی داد. جهان صلح می‌خواهد؛ نه مرگ!»

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 22, 2017

قطعنامه‌ای که در اجلاس ۲۲ دسامبر شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید صدور ۹۰ درصد از فرآورده‌های نفتی  مورد نیاز کره شمالی را ممنوع اعلام کرده. بر اساس این قطعنامه از آغاز سال ۲۰۱۸  واردات فرآورده‌های تصفیه شده نفتی کره شمالی، از جمله نفت سفید و گازوئیل در حد ۵۰۰ هزار بشکه در سال و واردات نفت خام به ۴ میلیون بشکه در سال محدود شده است. علاوه بر این شهروندان کره‌شمالی که خارج از این کشور کار می‌کنند، باید در مدت ۱۲ ماه به کشورشان بازگردند.

    جیمز متیس و پیش‌بینی جنگ؟

    به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست»، جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا نیز پس از رأی شورای امنیت نسبت به تشدید بحران و احتمال جنگ در کره شمالی هشدار داد و به شکلی استعاری گفت که «ابرهای طوفان‌زا در حال شکل‌گرفتن بر فراز شبه جزیره کره هستند».

    تظاهرات ضدجنگ در کره جنوبی

    متیس در سخنانی برای گروهی از سربازان نیروی هوایی آمریکا با تأکید بر اولویت دیپماسی گفت:

    سربازان جوان و خوبم، تنها وقتی دیپلمات‌های ما می‌توانند با اقتدار حرفشان را بزنند و باورکردنی باشند که شما آماده نبرد باشید.

    ترامپ و دیگر مقام‌های ارشد واشنگتن بارها کره شمالی را به اقدام نظامی تهدید کرده‌اند. ناظران کارکرد این تهدیدها را دوگانه می‌دانند: اول، افزایش فشار بر کره شمالی برای عقب‌نشستن از برنامه موشکی و تسلیحات اتمی‌اش؛ و دوم، افزایش فشار بر روسیه و چین برای تلاش بیشتر جهت حل بحران.

    واشنگتن گفته که خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی را دنبال می‌کند. پیونگ‌یانگ اما خواستار به رسمیت‌شناخته‌شدن به عنوان یک قدرت هسته‌ای است و تأکید کرده که از برنامه هسته‌ای نظامی خود دست نمی‌کشد. کره شمالی این برنامه را برای مقابله با آنچه «تهدید آمریکا» خوانده، ضروری می‌داند.

    به‌علاوه، طرح پیشنهادی روسیه و چین موسوم به «توقف در برابر توقف» هنوز از سوی واشنگتن پذیرفته نشده است. بر اساس این طرح، کره شمالی تعهد می‌کند تا در ازای توقف مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی، آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای خود را متوقف کند.

    متیس به سربازان توصیه کرد تا کتاب «این نوع از جنگ: مطالعه‌ای درباره ناآمادگی» را مطالعه کنند که ۱۹۶۳، یک دهه پس از جنگ داخلی در شبه جزیره کره به چاپ رسید. در آن جنگ کره شمالی تحت حمایت شوروی و چین بود و کره جنوبی تحت حمایت ایالات متحده و متحدان غربی او.

    به گزارش واشنگتن پست، جنگ احتمالی با کره شمالی به اصلی‌ترین دغدغه سربازان آمریکایی و خانواده‌های آنان بدل شده و جیمز متیس در هفته‌های گذشته بارها از سوی درجه‌داران و سربازان درباره احتمال وقوع درگیری مورد پرسش قرار گرفته است.

    متیس در سخنرانی جمعه نیز بارها بر راه‌حل دیپلماتیک و «روند مثبت» آن تأکید کرد، اما همزمان خواستار آماده‌بودن ارتش برای هرگونه جنگ احتمالی شد و گفت: «دلیل اندکی برای خوشبینی وجود دارد.»

    آمریکا ۲۸ هزار سرباز دائمی در کره جنوبی مستقر کرده است.

    در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • دموکراسی

        یک حکومت دیکتاتوری توتالیتر مثل کره شمالی نمیشود با نوع تحریمها خفه کرد! شاید اکثر مردمش به قحطی بیفتند ولی نه حکومت. مردم کره شمالی نشان دادند عاجز از سرنگونی حکومت هستند! دو حال بیشتر ندادر یا اکثر مردم حامی دیکتاتوری حاکم هستند و یا دیکتاتوری حاکم چنان پنجه در بدنه جامعه زده امکان انقلاب سرنگونی نمیدهد! در این صورت دو حالت پیش میاید، یا بایست کره شمالی صاحب سلاحهای کشتار جمعمی و هسته ای و موشک قاره پیما و اخیرا زیردریای اتمی بپذیرد (در عمل پذیرفته/ چون ادامه حکومت یعنی تحمیل این واقعیت است!) و هم بالاخره حمله نظام کند که هزینه های سنگینی به دنبال خواهد داشت. حالت سوم کوتاه امدن دو طرف است: یعنی کره شمالی را بعنوان قدرت هسته بپذیرند بقیه. اما کره شمالی هم قبول کند یک قدرت هسته ای معقول باشد و مثلا از صدور فناوری هسته ای و موشک زیردریاای اتمی و غیره به امثال ایران خودداری کند (نیازمند یک برنامه دقیق راست آزمایی و نظارتی شدید است. من شخصا این راه حل سوم ترجیح میدهم. چون کره شمالی هم متعلق به جهان سکولار است و اگر توافق شود بین این کشور ابرقدرتها دست نظام ولایی از فناروی کره شمالی کوتاه خواهد شد و از طرفی تمام حواس سمت نظام ولایی و دیکتاتوری دموکراسی خواهد شد و مشکل مردم ایران زودتر حل حواهد شد.. خطر الی تئوکراسی ایران است منشا فتنه های خطرناکتر برای جهان خواهد بود.)