ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراضات در اقلیم کردستان: صدها نفر هنوز در بازداشت‌ هستند

نمایندگان کرد پارلمان عراق می‌گویند دست‌کم ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر از بازداشت‌شدگان در اعتراضات اخیر هنوز زندانی‌اند. رئیس پارلمان اقلیم کردستان هم رسماً در اعتراض به خشونت‌ها استعفا داد.

نمایندگان کرد می‌گویند از آغاز موج اعتراضات علیه دولت محلی اقلیم کردستان در عراق دست‌کم «۶۰۰ نفر» بازداشت شده‌اند که هنوز ده ها نفر از آن‌ها در زندان‌ها به‌سر می‌برند.

در اعتراضات اخیر در اقلیم کردستان، معترضان دولت محلی را به فساد متهم کردند و خواهان سرنگونی آن شدند ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم سروا عبدالوحید، نماینده حزب اپوزیسیون «گوران» یا جنبش تغییر در پارلمان عراق، روز سه‌شنبه ۲۶ دسامبر / ۵ دی گفت در میان افرادی که از روز ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) بازداشت شده‌اند «۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر» همچنان در استان سلیمانیه، دومین منطقه مهم اقلیم کردستان، «بدون هیچ پایه و اساس قانونی» در زندان‌ها هستند.

این نماینده کرد با بیان این‌که بیشتر بازداشت‌شدگان جوانان طرفدار گوران هستند گفت با آن‌ها بدرفتاری می‌شود و «آن‌ها در مقابل هیچ دادگاهی قرار نگرفته‌اند و خود و خانواده‌هایشان به وکیل دسترسی ندارند.»

هشیار عبدالله، یکی دیگر از نمایندگان کرد پارلمان عراق نیز گفته است که «صدها نفر بازداشت شده‌اند.»

ششوار عبدالوحید، برادر سروا عبدالوحید، رئیس قبلی شبکه تلویزیونی ان‌آرتی کردستان و یکی از رهبران جنبش اعتراضی اخیر علیه فساد اقتصادی و عملکرد دولت محلی، یک هفته پیش به‌هنگام ورود به سلیمانیه بازداشت شد.

روز سه‌شنبه ریباس محمود، وکیل مدافع ششوار عبدالوحید گفت «یک قاضی رأی به آزادی او با قید وثیقه داده است»، در حالی که مدیران شبکه ان‌آرتی در روزهای اخیر آزاد شده‌اند. برنامه‌های این شبکه نیز به حالت تعلیق در آمده‌اند.

اعتراضات اخیر ۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر در شهرهای اطراف سلیمانیه و حلبچه آغاز شد و چند روز ادامه یافت. در این اعتراضات تظاهرکنندگان دست‌کم ۱۵ مقر احزاب سیاسی و همچنین یک شهرداری را به آتش کشیدند و در درگیری‌های شهر رانیه پنج نفر کشته و ۸۰ نفر زخمی شدند. معترضان دولت را به فساد متهم می‌کنند و خواهان سرنگونی آن هستند. آن‌ها احزاب حاضر در دولت را مسئول وضعیت دشوار اقتصادی و سیاسی کردستان می‌دانند.

در روزهای اخیر تظاهرات اعتراضی به دلیل استقرار نیروهای پلیس و زره‌پوش‌های نظامی به ندرت رخ داده است.

استعفای رسمی رئیس پارلمان اقلیم کردستان

روز سه‌شنبه یوسف محمد، رئیس پارلمان اقلیم کردستان و از اعضای رهبری حزب گوران در یک کنفرانس مطبوعاتی به‌شکل رسمی از سمت ریاست پارلمان استعفا داد اما گفت به‌عنوان نماینده مخالف به فعالیت خود ادامه می‌دهد. او از دولت محلی انتقاد کرد که در مقابل مردم معترض برای حفظ قدرت از زور بهره می‌گیرد.

در واقع، در دو سال گذشته، یوسف محمد به دلیل اختلافات سیاسی که از سال ۲۰۱۵ پارلمان کردستان را فلج کرده بود عملاً پارلمان را هدایت نمی‌کرد. او در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد که «تهدید به مرگ» شده اما نگفت این تهدید از جانب چه کسانی صورت گرفته است.

حزب گوران ۲۴ کرسی از ۱۱۱ کرسی پارلمان اقلیم کردستان را در اختیار دارد. ۱۰ وزیر گوران و دو وزیر جماعت اسلامی کردستان پیش از این از دولت نیچروان بارزانی خارج شدند.

از سوی دیگر خبرگزاری رووداو کردستان به نقل از منابع آگاه نوشت احتمال می‌رود که قاسم اعرجی، وزیر کشور و عرفان حیالی، وزیر دفاع عراق برای بررسی مسأله بستن فرودگاه‌ها و گذرگاه‌های مرزی به اربیل سفر کنند.

دولت عراق همچنان وارد مذاکره با اقلیم کردستان نشده است اما فشارهای بین‌المللی بر آن افزایش یافته است.

اقلیم کردستان از آغاز سال ۲۰۱۴ به دلیل کاهش بودجه دولت عراق، کاهش قیمت نفت و جنگ علیه گروه «دولت اسلامی» (داعش) با بحران اقتصادی روبه‌روست. این بحران پس از همه‌پرسی استقلال کردستان در روز ۲۵ سپتامبر / ۳ مهرماه عمیق‌تر شد. همه‌پرسی فوق به‌رغم مخالفت دولت مرکزی و کشورهای خارجی توسط مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان و رهبر حزب دموکرات کردستان برگزار شد. اکثریت بالای مردم کردستان به این همه‌پرسی «آری» گفتند اما نیروهای نظامی بغداد با کمک افراد حشد شعبی به سمت کردستان پیشروی کردند و منطقه نفت‌خیز کرکوک را که از سه سال پیش در دست کردها بود به تصرف خود در آوردند و بدین ترتیب نیمی از درآمد نفتی اقلیم کردستان کاهش یافت.

دولت مرکزی همچنین مانع از پروازهای بین‌المللی به دو فرودگاه کردستان شد و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های خصوصی کردی و خارجی مجبور به تعطیل شده‌اند. کارمندان و آموزگاران یا حقوق‌‌شان کم شده و یا  با تأخیر پرداخت می‌شود. با نزدیک شدن زمستان، قیمت نفت سفید و گازوئیل به‌شدت گران شده و مردم در طول روز چندین ساعت با قطع برق مواجه‌اند. آن‌ها قدرت پرداخت هزینه برق خود را ندارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.