ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پلمب شماری از مغازه‌های بهاییان در استان آذربایجان شرقی

بر اساس اظهارات شاهدان عینی، ماموران اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی به طور مشخص دلیل پلمب این مغازه‌ها را توضیح نداده‌اند.

نیروی انتظامی بیش از ۱۰ مغازه بهاییان را در استان آذربایجان شرقی پلمب کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دست‌کم ۱۶ مغازه که متعلق به بهاییان است، پلمب شده‌اند.

عکس از آرشیو

لیستی هم از هویت و نام افرادی که مغازه‌هاشان پلمب شده، منتشر شده است: شهریار خداپناه (دفتر پخش عینک)، تورج میثاقی، کامبیز میثاقی (عینک فروشی)، پرهام صابری (فروش پوشاک)، شیوا عیسی خانی (آرایشگاه)، پیام ظفریاب (عینک فروشی)، بهنام آقابالایی (فروش لوازم خانگی)، محمد حکمران (فروش پلاسکو)، انیس حکمران (تعمیر عینک)، فرهاد نباتی (عینک فروشی)، بهروز نوردل (عینک فروشی)، عنایت ملایی (عکاسی)، بهنام شفیعی (فروش لوازم آرایشی)، علیرضا آقا بالایی (سیم پیچی)، نوید ایقانی (عینک فروشی)، بهروز عیسی خانی (لوازم خانگی).

سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهاییان، روز پنجشنبه هفتم دی ماه خبر پلمب محل کسب شماری از بهاییان در استان آذربایجان شرقی را تایید کرده است.

بر اساس اظهارات شاهدان عینی، ماموران اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی به طور مشخص دلیل پلمب این مغازه‌ها را توضیح نداده‌اند.

اداره اماکن نیروی انتظامی بر امور کسبه و مغازه‌ها نظارت دارد. این اداره بارها محل کار بهاییان را در شهرهای مختلف تعطیل و مهر و موم کرده است. این اتفاق به‌خصوص در ایام تعطیلی دیانت بهایی که بهاییان مغازه‌های خود را می‌ببندند شدت می‌گیرد و در طول سال‌های گذشته در شهرهای مختلف رخ داده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده اما طول یک سال اخیر تنها در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی تعداد اماکن پلمب شده شهروندان بهایی به ۹۰ واحد رسیده است.

این در حالی است که یازدهم آذر ماه، دستیار ویژه رییس‌ جمهوری در امور حقوق شهروندی در نشست «بررسی تحقق حقوق شهروندی، موانع و راهکارهای آن» درباره پلمب اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهاییان گفت در این‌باره با مراجع مربوط مکاتبه شده است: «راجع به پلمپ اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهایی‌ها، استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است و این بحث را ازطریق حقوقی پیش می‌بریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم.»

دولت حسن روحانی اما با وجود تاکید بر ضرورت تحقق حقوق شهروندی تا به حال اقدام موثری درباره زیر پا گذاشته نشدن حقوق بهاییان در ایران انجام نداده است.

قانون اساسی جمهوری اسلامی آیین بهایی را به رسمیت نمی‌شناسد و مقام‌های حکومتی گاه و بیگاه علیه بهاییان نفرت‌پراکنی می‌کنند. آن‌ها بهاییت را «فرقه ضاله» می‌خوانند.

از زمان پیروزی انقلاب ایران در سال ۵۷، با پیروان این آیین با خشونت و سختی برخورد شده است.

بهاییان در ایران همچنان اجازه تحصیل در دانشگاه‌های را ندارند و سرکوب آنان در جمهوری اسلامی همواره با انتقادهای بین‌المللی روبه‌رو بوده.

در یکی از تازه‌ترین این موارد عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، در گزارشی به مجمع عمومی سازمان ملل از آزار و اذیت بهاییان در ایران انتقاد کرد و بازداشت و محرومیت آنان از تحصیل را مصداق نقض حقوق بشر دانست:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.