ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازداشت شمار زیادی از معترضان در استان خوزستان

در ایذه ماموران در برخی موارد کل خانواده یک نفر را بازداشت کرده‌اند. گزارش شده ۴۰۰ زن در میان بازداشت‌شدگان هستند و تعدادی از بازداشت‌شدگان در کمپ‌های ترک اعتیاد نگهداری می‌شوند.

تنها در ایذه ماموران در برخی موارد کل خانواده یک نفر را بازداشت کرده‌اند. گزارش شده است ۴۰۰ زن نیز در میان بازداشت‌شدگان هستند و تعدادی از بازداشت‌شدگان این شهر در کمپ‌های ترک اعتیاد نگهداری می‌شوند. در استان خوزستان در مجموع بیش از هزار نفر بازداشت شده‌اند. شمار زیادی از بازداشت‌شدگان در اعتراضات اخیر از ایذه، مسجد سلیمان، شادگان، شوشتر و ... به اهواز منتقل شده‌اند. خانواده‌های این بازداشت‌شدگان نگران وضعیت آنان هستند.

دیگر اثر ندارد/ کارتون از اسد بیناخواهی

به دنبال اعتراضات سراسری در ایران، عده زیادی از شهروندان در شهرهای مختلف کشور دستگیر و روانه بازداشتگاه‌ها شده‌اند.  یک کاربر توئیتر در حساب کاربری خود نوشته است:

«آمار بازداشتی‌ها بالاست. اطلاع دقیقی از وضعیت آنها در دست نیست. در ایذه ماموران در برخی موارد کل خانواده یک نفر را بازداشت کرده‌اند.»

  در مجموع وضعیت در برخی شهرهای کشور بحرانی‌تر است. این در حالی است که گرچه خبر درگذشت یکی از جوانان بازداشت شده در تهران (سینا قنبری) که در قرنطینه زندان اوین نگهداری می‌شده، با عنوان «خودکشی» تایید شده، اما نگاه مرکزگرای رسانه‌ها و توجه ویژه به پایتخت، احتمال بدرفتاری با بازداشت‌شدگان در شهرستان‌ها را تشدید می‌کند. به همین دلیل بسیاری از فعالان حقوق بشر از ضرورت توجه رسانه‌ها به بازداشت شدگان شهرستان‌ها خبر می‌دهند و بر ضرورت اطلاع‌رسانی درباره این افراد که اغلب گمنام و بی‌نام و نشان هستند خبر می‌دهند.

در همین راستا منابع خبری نزدیک به زمانه، خبر از بازداشت بیش از هزار نفر از تظاهركنندگان در اهواز و شهرهاى حومه آن داده‌اند.

از سوی دیگر خبرهای تایید نشده از ایذه حکایت از آن دارند که در این شهر ۴۰۰ زن نیز در میان بازداشت‌شدگان هستند و تعدادی از بازداشت‌شدگان این شهر در کمپ‌های ترک اعتیاد نگهداری می‌شوند یک شاهد عینی گفته است:

«یکی از این بازداشت‌شدگان که در کمپ ترک اعتیاد نگهداری می‌شده، آخرین باری که با خانواده خود تماس داشته، گفته چهار روز است غیر از آب به آنها چیزی داده نشده.»

همچنین از خوزستان خبر می‎رسد شمار زیادی از بازداشت‌شدگان در اعتراضات اخیر از ایذه، مسجد سلیمان، شادگان، شوشتر و ...، همه به اهواز منتقل شده‌اند و خانواده‌های این بازداشت‌شدگان نگران وضعیت آنان هستند.

مساله دیگری که منابع غیررسمی به آن پرداخته‌اند درباره تحویل پیکر کشته شدگان و برگزار کردن مراسم برای آنان است. گزارش هایی منتشر شده مبنی بر اینکه «ماموران امنیتی هنگام تحویل پیکر کشته‌شدگان اعتراض‌های اخیر در مسجد سلیمان و ایذه از خانواده‌ها مبالغی دریافت کرده‌اند و تاکید کرده‌اند نباید برای این کشته شدگان مراسمی برگزار شود.»

درباره وضعیت بازداشت‌شدگان در شهر مسجد سلیمان نیز اطلاع‌رسانی نشده و خبر قابل اعتنایی درباره آنان وجود ندارد. وضعیت شهر به گفته شاهدان عینی «امنیتی» است و از ساعت ۱۲ شب اجازه ورود و خروج به این شهر داده نمی‌شود.

بازداشت‌شدگان ایذه

نماینده ایذه در مجلس اما درباره وضعیت این شهرستان گفته است ایذه در حال حاضر «هیچ مشکلی» ندارد.

هدایت‌الله خادمی اما از آمار دقیق تعداد بازداشتی‌ها اظهار بی‌اطلاعی کرده و ابراز امیدواری کرده است که «با صحبت‌هایی که شده»، افرادی که «نقش اساسی» در این میان نداشته‌اند، به زودی آزاد شوند.

نکته قابل توجه در صحبت‌های نماینده ایذه در مجلس اما درباره گروه سنی عمده بازداشت‌شدگان در این منطقه است:

«افرادی که در تجمعات بازداشت شده‌اند غالبا نوجوان و جوان بین ۱۶ تا ۲۴ ساله هستند.»

خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، از قول خادمی نوشته است قریب به اتفاق خانواده‌های این افراد معتقدند فرزندان‌شان ارتباطی به این درگیری‌ها ندارند و زمانی که از دبیرستان به منزل بازمی‌گشته‌اند، نا‌خواسته وارد این جریانات شده‌اند.

خادمی از تشکیل جلسه با وزرای اطلاعات و کشور درباره بازداشت‌شدگان شهر ایذه خبر داده و گفته است:

«به آن‌ها گفتم اکثر بازداشت شدگان جوانان و نوجوانان هستند، عنایت ویژه به آن‌ها داشته باشند و کسانی که نقش اساسی در این تجمعات نداشته‌اند را زود‌تر آزاد کنند.»

این نماینده مجلس اما در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفته است:

«من شب گذشته از ایذه به تهران بازگشتم و تمام مدتی که مشکلاتی در شهر بود، در آنجا حضور داشتم. برای اینکه نشان دهیم وضعیت شهرستان ایذه خیلی بحرانی نیست و مردم به کار و زندگی خود مشغول هستند، در‌‌ همان زمان‌های درگیری از وزیر ورزش و جوانان دعوت کردم که به شهر ما بیایند، ایشان هم دعوت ما را پذیرفتند و آمدند.»

ایذه اما منطقه‌ای‌ست که درصد بیکاری در آن این شهر را در رتبه ۳۱ کشور (از نظر تعداد افراد بیکار) قرار داده است. نرخ بیکاری در ایذه ۱۸.۳ درصد است. بر اساس بررسی‌های آماری از وضعیت اشتغال در سال ۹۵، از کل جمعیت ۱۹۸هزار و ۸۷۱ نفری این شهر، ۶۴هزار نفر فعال بوده‌اند که از این جمعیت ۱۱هزار و ۷۳۵ نفر بیکار بوده‌اند.

نماینده ایذه نیز در این باره گفته است:

«بیکاری در منطقه بیداد می‌کند. خیلی از جوانان ایذه از مشکل بیکاری رنج می‌برند، معتقدم اگر اشتغال وجود داشته باشد، جوانان و مردم زندگی خود را می‌کنند. جوان به موقع ازدواج می‌کند و با خانواده خود اوقاتش را می‌گذارند.»

به گفته او اگر این مشکل حل نشود، «دشمن» سوء استفاده خواهد کرد:

«اگر مسئولان مشکلات اقتصادی و معیشتی را برطرف کنند، قطعا هیچ بستری برای دشمنان وجود نخواهد داشت و کسی هم در خیابان حاضر نخواهد شد.»

اعتراضات مردمی در ایران از روز پنج‌شنبه هفتم دی ماه در چند شهر استان خراسان رضوی آغاز شد و به تدریج دامنه آن به بیش از ۷۰ تا ۱۰۰ شهر ایران کشیده شد. بحران مؤسسات اعتباری، مشکلات معیشتی معلمان و کارگران و همچنین گرانی مواد غذایی و بحران صندوق‌های بازنشستگی در وقوع این اعتراضات بی‌تأثیر نبود. شعارها اما به تدریج رادیکال‌تر شد و معترضان خواهان تغییر حکومت شدند.

در تظاهرات سراسری در ایران تاکنون دست‌کم ۲۲ نفر کشته و حدود دو هزار نفر بازداشت شده‌اند.

در همین زمینه: مجموعه مطالب زمانه درباره برآمد جنبش اعتراضی (از دی‌ماه ۱۳۹۶)

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.