ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«خصوصی‌سازی آموزش هزینه خانوارها را افزایش می‌دهد»

آمار مدارس غیردولتی در چهار سال گذشته از هشت درصد کل مدارس در آغاز کار دولت حسن روحانی به ۱۲درصد افزایش یافته و قرار است به ۳۰درصد از کل مدارس برسد.

شمار مدارس غیردولتی در ایران روز به روز افزایش می‌یابد. یک کارشناس امور آموزش می‌گوید: «خصوصی‌سازی آموزش» فشار هزینه بر خانوارهای کم‌درآمد را افزایش می‌دهد.

شمار مدارس غیر‌دولتی در ایران طی یک دوه چهار ساله چهار درصد افزایش یافته است.

سهم آموزش از بودجه عمومی ایران در سال آینده بیش از ۵ درصد کاهش می‌یابد. همزمان با کاهش بودجه آموزش و پرورش، دولت حمایت از مدارس غیردولتی را در دستور کار قرار داده است. رضا نهضت کارشناس امور آموزش به خبرگزاری کار ایران، «ایلنا»، گفت که گسترش مدارس غیردولتی هزینه آموزش را برای خانوارهای کم‌درآمد افزایش می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش ایران هفته گذشته «خصوصی‌سازی» و «خرید خدمت از بخش غیردولتی» را از برنامه‌های مهم این وزارتخانه برشمرد.

به گفته نهضت آمار مدارس غیردولتی در چهار سال گذشته از هشت درصد کل مدارس در آغاز به کار دولت حسن روحانی به ۱۲ درصد افزایش یافته است.

معاون وزیر آموزش و پرورش همزمان با آغاز سال تحصیلی اعلام کرد که نسبت مدارس غیردولتی تا چهار سال آینده به ۳۰ درصد خواهد رسید.

نهضت گفت که افزایش مدارس غیردولتی یعنی اینکه «مردم باید هر چه بیشتر  برای آموزش فرزندان خود هزینه‌ کنند».

به گفته او سیاست خصوصی‌سازی آموزش و پرورش در شرایطی که دستمزدها افزایش نمی‌یابد، «مردم را به کوچک‌تر کردن سفره‌هایشان وا می‌دارد».

بر اساس اعلام دفتر کل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش بیش از یک میلیون و ۴۰۰هزار دانش‌آموز در مدارس غیر انتفاعی تحصیل می‌کنند.

براساس آخرین گزارش مرکز آمار از هزینه و درآمد خانوارها، سهم آموزش در سبد هزینه خانوارها به کمتر از ۲ درصد کاهش یافته است.

کاهش بودجه نوسازی مدارس

دولت در لاریحه بودجه سال آینده بودجه نوسازی مدارس را هم کاهش داده است.

اعتبار پیش‌بینی شده دولت برای این بخش ۶۸ میلیارد تومان است که به نسبت امسال ۱۲۰ میلیارد تومان کاهش نشان می‌دهد. بودجه نوسازی مدارس در حالی کاهش می‌یابد که بیش از ۳۰ درصد مدارس ایران فرسوده و نیازمند بازسازی است.

وزیر آموزش و پرورش «مشارکت بخش خصوصی» را راهکار دولت برای تامین اعتبار نوسازی مدارس اعلام کرده است.

فخرالدین دانش آشتیانی وزیر پیشین آموزش و پرورش ایران پیش از این اعتبار لازم برای نوسازی مدارس را ۱۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود.

بیشتر بخوانید:

«خصوصی‌سازی اجباری» آموزش و پرورش

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.