ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله هوایی اسرائیل به تونل حماس در جنوب غزه

اسرائیل ساعاتی پیش از حمله هوایی به غزه گذرگاه حیاتی کرم ابو سالم در مرز این نوار باریک با اسرائیل را بست. این گذرگاه مهم‌ترین دروازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه بود.

اسرائیل به جنوب نوار غزه در سرزمین‌های فلسطینی حمله‌ای هوایی انجام داد و همچنین گذرگاه ورود کالا و اقلام به این نوار باریک را بست.

جمعه ۱۲ ژانویه معترضان فلسطینی در مرز غزه با اسرائیل با نیروهای امنیتی این کشور درگیر شدند - عکس: afp

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که شنبه ۱۳ ژانویه / ۲۳ دی‌ماه «با استفاده از جت‌های جنگنده‌ یک زیرساخت تروریستی را در منطقه رفح جنوبی، مجاور مرز غزه و مصر هدف قرار داده است».

این بیانیه در ادامه با «تروریستی» خواندن گروه حماس، این گروه را «مسئول تمام فعالیت‌های داخل غزه یا نشأت‌گرفته از آن» دانست.

ارتش اسرائیل هدف این حمله هوایی را نابودی یک تونل حماس دانسته که از زیر گذرگاه «کرم ابو سالم» می‌گذشت و حتی تا داخل مرزهای مصر پیش می‌رفت.

حماس این تونل را تونلی برای قاچاق کالاها و وسایل ضروری به داخل غزه دانسته اما ارتش اسرائیل مدعی است که از این تونل برای انتقال سلاح و نیز عبور و مرور به گفته آنها «تروریست و عوامل پیکارجو» استفاده می‌شده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل یکشنبه پیش از سفر به هند درباره این حمله گفت:

بعضی‌ها می‌گویند که ارتش اسرائیل به تپه‌های شنی حمله می‌کند. این حقیقت ندارد. ما به حملات علیه دولت اسرائیل پاسخ داده ایم و آن را با هدف‌قراردادن نظام‌مند زیرساختی انجام دادیم که علیه ما ساخته شده بود.

بستن یک گذرگاه حیاتی انتقال کالاها به غزه

وزارت دفاع اسرائیل ساعاتی پیش از آن شنبه اعلام کرده بود که گذرگاه کرم ابوسالم (کیرم شالوم) در مرز نوار غزه و اسرائیل را از یک‌شنبه صبح، ۱۴ ژانویه/ ۲۴ دی‌ماه «تا اطلاع ثانوی» می‌بندد.

این گذرگاه که در نزدیکی گذرگاه رفح است، تحت کنترل اسرائیل قرار دارد و برای انتقال زمینی کالاها و اقلام از اسرائیل به غزه به کار می‌رود. کرم ابوسالم مهم‌ترین گذرگاه عبور کمک‌های بشردوستانه به داخل نوار غزه است.

این گذرگاه که منطقه‌ای حائل به طول ۴۰۰ متر برای پیاده‌کردن بار کامیون‌های واردشده به غزه دارد، می‌تواند روزانه تا ۴۵۰ کامیون بار را پذیرا باشد.

بستن این گذرگاه چندان معمول نیست. یک سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل گفته است که «ارزیابی‌های امنیتی» باعث شده اسرائیل چنین تصمیمی بگیرد.

جمعه معترضان فلسطینی در مرز غزه با اسرائیل با نیروهای امنیتی این کشور درگیر شدند.

خشونت در مناطق مرزی غزه و اسرائیل پس از اعلام تصمیم جنجالی آمریکا درباره بیت‌المقدس (اورشلیم) بالا گرفته است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده ششم دسامبر علی‌رغم مخالفت متحدان آمریکا در اروپا و خاورمیانه اعلام کرد که بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می‌شناسد و دستور انتقال سفارت ایالات متحده از تل‌آویو به آنجا را صادر کرده است.

از آن زمان تا کنون ۱۶ فلسطینی به دست نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند؛ ۱۴ تن در درگیری خیابانی و دو تن بر اثر حملات هوایی.

طرف فلسطینی نیز به ادعای منابع اسرائیلی ۴۰ راکت و خمپاره از غزه به سوی اسرائیل شلیک کرده که البته بر اثر آنها به کسی آسیبی وارد نشده است.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.