ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاسخ دفتر ریاست جمهوری به مدرسین حوزه علمیه: روحانی نگفته بود پبامبر نقدپذیر است

صدور جواز نقد پیامبر و امام زمان یا یادآوری ضرورت تحمل نقد در حکومت؟ بعد از بحث درباره شیوه خلافت علی، اکنون جدال تازه‌ای بین حوزه علمیه و رئیس جمهوری اسلامی درگرفته.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از سخنان رئیس جمهوری اسلامی درباره نقدپذیری پیامبر اسلام و امام دوازدهم شیعیان انتقاد کرده. دفتر ریاست جمهوری در بیانیه‌‌ای جامعه مدرسین را به تحریف هدفمند سخنان روحانی متهم کرده و اعلام کرده که رئیس جمهوری اسلامی فقط قصد داشته ضرورت تحمل نقد در حکومت را یادآوری کند.

۱۸ دی ۹۶، حسن روحانی در جمع مدیران اقتصاد

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ۱۸ دی سال جاری در جمع مدیران وزارت اقتصاد گفته بود که «همه مسئولین قابل نقد هستند و معصوم نداریم. حالا اگر امام دوازدهم ظهور کرد، آن وقت هم می‌شود نقد کرد.»

این بخش از سخنان روحانی به زمینه‌ای برای اختلاف بین رئیس جمهوری اسلامی با حوزه علمیه بدل شده است.

جامعه مدرسین حوزه علیمه قم یکشنبه ۲۴ دی، در بیانیه‌ای بدون ذکر آنکه از حسن روحانی نام بیاورند اعلام کردند که صدور «جواز نقد» پیامبر اسلام و امامان شیعه برخلاف «مسلمات اعتقادی» شیعیان است. آن‌ها تلویحاً به حسن روحانی توصیه کردند که از این پس «از ورود به مسائل اعتقادی و تخصصی فکری در اظهارات خویش پرهیز کند و تنها «به حل مشکلات معیشتی و گرفتار‌های اقتصادی مردم» بپردازد.

حسن روحانی در واکنش به این جدل تازه، در مدرسه ناطق نوری لواسان تدریس دروس خارج فقه را با کتاب الصلاة آغاز کرد و سپس دفتر رئیس جمهوری هم دوشنبه ۲۵ دی با صدور بیانیه‌ای جامعه مدرسین را به تحریف هدفمند سخنان او متهم کرد.

روحانی در سخنرانی ۱۸ دی خود در جمع مدیران وزارت اقتصاد گفته بود که حتی پیامبر اسلام هم نقدپذیر بوده است:

«دیگر بالاتر از پیغمبر نداریم. وقتی پیامبر حرفی می‌زد، گاهی کسی از مسلمانان خطاب به او می‌گفت این حرفی که می‌زنی نظر خودت است یا خدا به تو وحی کرده است. اگر می‌گفت از طرف خدا است که می‌گفت حرفی نداریم. اگر می‌گفت از طرف من است، انتقاد می‌کرد و می‌گفت، من قبول ندارم.»

در بیانیه‌ای که دفتر ریاست جمهوری در پاسخ به انتقادات جامعه مدرسین حوزه علمیه منتشر کرده، تأکید شده که نقدپذیری پیامبر و امام زمان از سخنان حسن روحانی استباط شده در حالی‌که رئیس جمهور اسلامی «از ضرورت تحمل نقد در حکومت» سخن گفته و قصد داشته این معنا را بیان کند که حتی امامان شیعه هم در زمان حکومت خود «به مردم اجازه می‌دادند نظرات و نقدهای خود را مطرح کنند.»

پیش از این در خرداد سال جاری هم جدلی بین جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و برخی از مراجع تقلید شیعه از یکسو، و حسن روحانی از سوی دیگر درباره شیوه خلافت علی درگرفته بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.