ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ربیعی: شایعه برخورد موشک به سانچی حقیقت ندارد

حادثه نفتکش سانچی ابعاد سیاسی یافته است. عده‌ای می‌گویند مقصد آن کره شمالی بوده. عده‌ای از وزارت خارجه انتقاد می‌کنند. دو مقام مسئول توضیح داده‌اند.

درباره سانحه‌ای که برای نفتکش ایرانی در دریای چین به وجود آمد، شایعاتی وجود دارد: عده‌ای از جمله حتی گروهی از نمایندگان مجلس اعتقاد دارند که نفت‌کش ایرانی یک محموله نفتی را به کره شمالی حمل می‌کرده که به دلیل تحریم نفتی کره شمالی هدف حمله موشکی قرار گرفته است. علی ربیعی وزیر کار ایران و همچنین مدیر عامل شرکت پایانه‌های نفتی این شایعات را تکذیب کرده‌اند.

نفتکش سانچی به مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران شامگاه، ۶ ژانویه / ۱۶ دی، در حدود ۱۶۰ مایل دریایی ساحل چین در نزدیکی شانگهای با کشتی باری چینی سی‌اف کریستال تصادف کرد. ۲۱ خدمه کشتی باربری چینی نجات یافتند اما ۳۲ خدمه نفتکش، شامل ۲۹ ایرانی و دو بنگلادشی جان خود را در این حادثه از دست دادند. سانچی هم یکشنبه گذشته غرق شد و این احتمال وجود دارد که در اثر انتشار محموله نفتی در اقیانوس یک فاجعه زیست‌محیطی را به وجود بیاورد. با این‌حال خبرگزاری تابناک گزارش داده بود که حاشیه‌ها و شایعات مربوط به سانچی به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شده. گروهی از نمایندگان مجلس احتمال داده‌اند که نفت‌کش ایرانی هدف حمله موشکی قرار گرفته و گروهی دیگر هم از کوتاهی وزارت خارجی در پیگیری این سانحه انتقاد کرده‌اند.

علی ربیعی، وزیر کار برنامه شامگاه گذشته در برنامه خبری شبکه دو تلویزیون دولتی ایران در پاسخ به شایعه حمله موشکی به نفت‌کش ایران گفت:

« سانچی به سبب اصابت موشک یا اینکه مقصد کشتی کره شمالی بوده، بی‌پایه و اساس است. این شایعات حاصلی غیر از افزودن غم و ماتم برای خانواده شهدای حادثه به همراه ندارد.»

پیروز موسوی، مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران هم در گفت‌وگویی که خبرگزاری ایسنا با او انجام داده، اعلام کرده در چارچوب یک قرارداد بلندمدت با کره جنوبی، هر ماه ۵ تا ۷ محموله نفتی از بندر عسلویه به کره جنوبی ارسال می‌شود. نفت‌کش سانچی حامل یکی از این محموله‌ها بوده است.

به گفته مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران، جمهوری اسلامی قرارداد بلندمدتی با دو شرکت کره جنوبی به امضاء رسانده که بر اساس آن از ابتدای سال جاری تا ۲۵ دی‌ از بندر عسلویه در مجموع ۱۲۶ فروند نفتکش میعانات گازی بارگیری کرده‌اند که از این تعداد ۵۳ فروند به مقصد کره جنوبی حرکت کرده‌اند. نفتکش سانچی چهل و هشتمین نفتکش با محموله میعانات گازی بوده است. پنج محموله دیگر هم در راه‌اند.

مسعودگودرزی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یکشنبه گذشته در نطق پیش از دستور خود از کم‌کاری دولت چین در خاموش کردن آتش نفت‌کش ایرانی انتقاد کرده و از وزارت خارجه خواسته در این زمینه به دولت چین اعتراض کند.

علی ربیعی، وزیر کار که پس از سانحه برای نفتکش حامل نفت ایران به چین سفر کرده بود، در برنامه خبری شبکه دو در پاسخ به این انتقادات گفته است:

«در ساعات اولیه حضور در محل حادثه و بررسی‌های اولیه، دیدگاه ما کاملاً منفی بود اما وقتی با رسیدگی‌ها و اقدامات درست و به موقع چینی ها و ژاپنی‌ها مواجه شدیم نظرمان عوض شد. اقدامات صورت گرفته برای اطفای حریق به قدری بود که در منطقه دیگر فومی برای استفاده باقی نمانده بود و ما مجبور به خرید فوم از دیگر کشورها شدیم، روی هم رفته اقدامات کشورهای چین و ژاپن در حد قابل قبول بوده است.»

جعبه سیاه نفتکش سانچی به دست آمده. یکی از ابهامات در این حادثه این است که به چه دلیل نفت‌کش سانچی پیش از برخورد با فله‌بر چینی به این کشتی علامت نداده است. به گفته علی ربیعی برای رمزگشایی از این موضوع، جعبه سیاه سانچی با حضور نمایندگان پانامایی، ایرانی و چینی مطالعه خواهد شد.

نفت‌کش ایران با پرچم پاناما حرکت می‌کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.