ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحران آب به ۴۰ درصد مزارع گندم دیم لرستان خسارت وارد کرده است

عبدالرضا بازدار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان می‌گوید کاهش بارندگی‌ها به ۴۰ درصد کشت گندم دیم در استان آسیب‌ رسانده است. همچنین کشت جو نیز حدود ۳۰ درصد آسیب ‌دیده‌ است.

عبدالرضا بازدار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان می‌گوید کاهش بارندگی‌ها به ۴۰ درصد کشت گندم دیم در استان آسیب‌ رسانده است.

عکس از آرشیو

عبدالرضا بازدار، پنج‌شنبه ۲۸ دی به خبرگزاری مهر گفت: «متأسفانه با توجه به کمبود بارندگی‌ها و بی‌سابقه‌ترین نوع بارش‌ها در استان بیش از سه ماه و نیم‌ فصل کشت را از دست دادیم.»

در لرستان ۱۹۵ هزار هکتار کشت گندم دیم و ۱۰۵ هزار هکتار کشت جو وجو دارد.

به‌گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، در این استان بر اثر کاهش بارندگی، کشت گندم دیم بالغ ‌بر ۴۰ درصد و کشت جو حدود ۳۰ درصد آسیب ‌دیده‌اند.

کاهش بارندگی و برداشت‌های بی‌رویه آب باعث شده که از مجموع ۶۰۹ دشت در ایران، حجم آب در ۲۹۴ دشت کاهش پیدا کند و سطح آب زیرزمینی پایین برود.

خشکسالی شدید و کاهش باران از یک سو و برداشت‌های بی‌رویه از ذخایر آب‌های زیرزمینی از سوی دیگر، باعث شده تا مقامات در مورد وضعیت آب و آینده آن ابراز نگرانی کنند.

به دلیل کاهش بارندگی و افزایش تبخیر، از میزان آب در دسترس (آب تجدید‌پذیر) به شدت کاسته شده است، به نحوی‌که حجم آب‌های زیرزمینی ایران از ١٣٠ میلیارد مترمکعب در ۵۰ سال پیش به حدود ١١٠ میلیارد مترمکعب در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

عبدالرضا بازدار گفته است که اگر روند بارندگی‌ها در ادامه مطلوب باشد بازهم کشت گندم و جو دیم در استان لرستان ضرر و آسیب خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • رادیو زحمت

    ما که هر چی گفتیم این خودکفایی ها داره منابع ابی رو نابود میکنه ایناها گوششون بده کار نیست! بالاخره خود طبیعت دست بکار شد و جلوی تجاوز کشاورزان رو به طبیعت گرفته!