ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر وزیر خارجه آمریکا به لندن و پاریس برای گفت‌وگو درباره مکمل‌های برجام

همزمان وزیر خارجه فرانسه هم اعلام کرده که به تهران سفر می‌کند. برنامه موشکی ایران و دخالت ایران در خاورمیانه برای تعیین سرنوشت توافق هسته‌ای ضرورت یافته است.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا برای رایزنی و گفت‌وگو با همتایان بریتانیایی و فرانسوی خود درباره توافق هسته‌ای با ایران سفر اروپایی خود را آغاز کرد. در همان حال ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه هم اعلام کرده که اواخر ماه مارس، پیش از پایان سال ۹۶ برای رایزنی و گفت‌وگو با مقامات ایران درباره حمایت جمهوری اسلامی از حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن و دخالت ایران در خاورمیانه به تهران سفر می‌کند. هدف از این سفرها، گفت‌وگو درباره برنامه موشکی ایران و نفوذ جمهوری اسلامی در خاورمیانه و افزودن مکمل‌هایی به توافق هسته‌ای‌ست.

سپتامبر ۲۰۱۷، لندن: بوریس جانسون و رکس تیلرسون وزاری خارجه بریتانیا و آمریکا- گفت‌وگو درباره برجام

سفر تیلرسون به لندن و پاریس

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دوشنبه ۲۲ ژانویه/ ۲ بهمن رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا برای گفت‌وگو درباره برجام ابتدا به لندن سفر می‌‌کند و سپس راهی پاریس می‌شود. یک مقام کاخ سفید که نام او افشا نشده به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که هدف از سفر تیلرسون به لندن و پاریس و گفت‌وگوی او با بوریس جانسون و ژان ایو لودریان (وزاری خارجه بریتانیا و فرانسه) «کاهش اختلافات» میان آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر توافق اتمی با ایران و یافتن راه‌های بیشتر برای مقابله با نفوذ ایران در خاورمیانه است.

رئیس جمهور آمریکا برخلاف میل باطنی‌اش جمعه ۱۲ ژانویه/ ۲۲ دی برای آخرین بار تمدید تعلیق تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران را تصویب کرد. برنامه دونالد ترامپ این است که در طی ۱۲۰ روز با همکاری شرکای آمریکا در اتحادیه اروپا درباره مکمل برجام به توافق برسد. کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که قصد دارد با افزودن مکمل‌هایی به برجام، برنامه موشکی ایران را محدود کند. در این بیانیه کاخ سفید خواهان دسترسی بازرسان بین‌المللی به تأسیسات نظامی ایران شده است.

مقام کاخ سفید به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در سفرش به لندن و پاریس قصد دارد از «اختلافات» میان متحدان اروپایی و واشنگتن بر سر توافق اتمی بکاهد. در همان حال تیلرسون تلاش می‌کند در گفت‌وگو با بوریس جانسون و لودریان راه‌های بیشتری برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی در سوریه، لبنان و یمن بیابد.

رکس تیلرسون دوشنبه ۲۲ ژانویه/ ۲ بهمن با بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا و مارک سدویل، مشاور امنیت ملی این کشور دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد و سپس از لندن به پاریس می‌رود و با ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه دیدار خواهد کرد. بحران شبه‌جزیره کره، اوکراین و جنگ داخلی سوریه از دیگر موضوعاتی‌ست که در این گفت‌وگوها مطرح می‌شود.

سفر لودریان به تهران

در همان حال ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه نیز اعلام کرده مارس سال جاری برای رایزنی با مقامات ایران به تهران می‌آید. به گزارش لوفیگارو این سفر ۵ مارس ۲۰۱۸ (۱۴ اسفند ۱۳۹۶) و با هدف مذاکره درباره حمایت ایران از حزب‌الله لبنان و حماس انجام می‌شود.

بعد از پیروزی حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، لودریان  اعلام کرده بود که اواسط مرداد سال جاری طی سفری دو روزه به تهران سفر می‌کند. این سفر اما به دی ماه موکول شد که همزمان با آغاز اعتراضات سراسری در ایران بود و به همین دلیل وزیر خارجه فرانسه از این سفر هم صرف‌نظر کرد.

لودریان درباره برنامه سفرش به تهران گفته است:

 «با ایران درباره مسئله موشک‌های بالستیک و مسائل منطقه‌ای مذاکراتی داشته‌ایم. تمایل داریم که این بار درباره نفوذ مخرب نظامی ایران در منطقه، حمایت مالی آنها از حزب‌الله و حوثی‌های یمن هم با آنها مذاکره کنیم.»

چهار روز پیش یوهانس هان کمیسر اتحادیه اروپا در امر سیاست همجواری و مذاکرات گسترش اتحادیه اروپا ‎روز گذشته خبر داده بود که اعضای اتحادیه اروپا در حال رایزنی با هم هستند که چه پاسخی به درخواست ترامپ برای افزودن مکمل‌هایی به برجام بدهند. زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان هم پیش از برگزاری نشست چندجانبه در بروکسل با محمد جواد ظریف، گفته بود که آمریکا حق دارد از فعالیت‌های ایران در خاورمیانه نگران باشد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران چهارشنبه ۲۷ دی/ ۱۷ ژانویه در واکنش به این تحولات گفته است:

«جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی و سیاست‌های دفاعی به ویژه برنامه موشکی خود را نخواهد داد.»

قاسمی همچنین سیاست ایران در منطقه را سیاستی «سازنده، ثبات‌ساز و در جهت تقویت هر چه بیشتر صلح و امنیت منطقه و جهان» خواند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.