ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

توقف تولید ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو ایرانی با اجرای استانداردهای بین‌المللی

چنانچه استانداردهای ۸۵گانه در چارچوب قانون هوای پاک اجرا شود، صنعت خودروسازی ایران بیش از ۴۰ درصد از بازار خود را از دست می‌دهد. هوای پاک یا تولید خودرو با هر کیفیتی؟

مقابله با آلودگی هوا در کلانشهرهایی مانند تهران یا صنعت خودروسازی؟ با اجرای قانون هوای پاک، استانداردهای تولید خودروهای داخلی می‌بایست با استانداردهای خودروسازان غربی بیش و کم یکسان شود. رئیس انجمن خودروسازان می‌گوید در این صورت تولید ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو در ایران متوقف می‌شود.

۱۷ فروردین ۹۶: حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی هنگام افتتاح خط تولید سمند در سمنان، با سرمایه بخش خصوصی

شرکت کنترل کیفیت هوا اعلام کرده که خودروها بیش از ۴۸ درصد و موتورسیکلت‌ها بیش از ۲۲ درصد از منابع آلودگی هوای کلانشهرهایی مانند تهران را به عهده دارند. در چارچوب قانون هوای پاک، استاندار تولید خودروهای داخلی از ۵۲ مورد به ۸۵ مورد ارتقا پیدا کرده است. رئیس انجمن خودروسازان می‌گوید چنانچه استانداردهای ۸۵گانه خودرو اجرا شود، حداقل تولید ۸۰۰ هزار خودرو از جمله تولید پراید، سمند، ۴۰۵، تندر۹۰، ساندرو و سراتو  متوقف خواهد شد.

احمد نعمت‌بخش رئیس انجمن خودروسازان چهارشنبه ۴ بهمن به خبرگزاری تسنیم گفته است:

«ما سالانه حدود یک‌ میلیون و ۴۰۰هزار دستگاه خودروی سواری تولید می‌کنیم که توقف ۸۰۰ هزار دستگاه به‌طور حتم آسیب‌های جدی به صنعت قطعه‌سازی کشور وارد خواهد کرد.»

به گفته رئیس انجمن خودروسازان قرار است جلساتی با وزیر صنعت، معدن و تجارت و برخی مسئولان برگزار شود، با این امید که اجرای استانداردهای مورد نظر شورای عالی استاندارد در تولید خودرو به تعویق بیفتد.

بر اساس مصوبه شورای عالی استاندارد از ۱ دی ۹۶، ۹ استاندارد جدید در تولید خودروهای داخلی اجرایی شده و دو استاندارد دیگر هم از ۱ تیر ماه ۱۳۹۷ به اجرا گذاشته می‌شود.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست سه روز قبل در حاشیه جلسه کارگروهی که برای کاهش آلودگی هوا تشکیل شده بود اعلام کرد که بیش از دو سوم آلودگی هوای تهران در فصل سرما ناشی از اتومبیل‌ها و خودروهای فرسوده است. حسن روحانی، رئیس جمهور اسلامی هم در گفت‌وگو با صدا و سیما از برنامه دولت برای جایگزینی خودروها و به ویژه کامیون‌های فرسوده خبر داده بود. روزانه در ایران ۵ هزار دستگاه خودرو تولید می‌شود و تنها در دو گروه بزرگ خودروسازی ایران یعنی ایران‌خودرو و سایپا ۱۱۰ هزار نفر کار می‌کنند. در بخش صنعت قطعه‌سازی و خودرو در مجموع ۳۹۰ هزار نفر، در بخش تامین مواد اولیه خودرو ۳۸۰ هزار نفر و در بخش نمایندگی خودروسازان و خدمات پس از فروش حدود ۸۵ هزار نفر مشغول کارند. با این تفاصیل ۸۵۵ هزار نفر در ایران در صنعت خودروسازی کار می‌کنند. هوای آلوده یا اشتغال؟

ایران توانایی تولید خودروهای برقی و هیبریدی را ندارد و برخلاف کشورهایی مانند چین، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا مشوق‌هایی هم برای استفاده از این خودروها در نظر نگرفته است.

مهدی مقدسی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفت و گو با اعتمادآنلاین از افزایش تعرفه خودروهای برقی و هیبریدی خبر داده و گفته بود:

«خودروهای برقی و هیبریدی تاثیر مثبتی بر کاهش آلودگی هوا دارند. اما چون زیرساخت‌های تولید آن‌ها در کشور فراهم نیست و به قیمت تمام شده آن هم یارانه تعلق نمی‌گیرد، عملاً قیمت تمام‌شده خودروهای برقی بالاست. حتی اگر بتوانیم آنها را در داخل کشور تولید کنیم.»

 سال گذشته که صنعت خودروسازی ایران با رکود مواجه شد، سپاه پاسداران هم فرصت را غنیمت شمرد و سهام گروه خودروسازی بهمن را به بخش خصوصی واگذار کرد. در فروردین سال جاری هم حسن روحانی اولین خط تولیدات ایران خودرو با سرمایه‌گذاری و مدیریت بخش خصوصی را در سمنان افتتاح کرد. با اجرای استانداردهای تازه خودرو سرمایه‌گذاران بخش خصوصی رغبت خود به سرمایه‌گذاری در صنعت خودروسازی ایران را از دست می‌دهند.

دفتر رهبر جمهوری اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای در سال ۱۳۸۹ رسماً اعلام کرده بود که سهمی از قیمت تعیین شده خودروها به نهاد رهبری تعلق ندارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • تحریم دزدان حکومتی

    از انجا این حکومت و دزدان بی حیایش چیزی به نام منطق نمی شناسند. تنها راه باری مردم تحریم است. 18 ملییون خوروی شخصی خریدی! از هر 5 خانواده چهارتایش متوسط ماشین دارد، بس است ! چقدر می خواهید خودکشی جمعی ادامه دهید. مردم ایران بس است! این قدر به دور باطل اقتصاد دزدخانه دیکتاتوری اخوندی تن ندهید! مردم فقیر که هنوز فکر می کنند ابوقراضه داشتن مشکلی از انها را حل میکند بروند ماشین دست دوم خارجی بخرند. با 20 میلیون یا 30 میلیون می توان ماشین های خوب دست دوم خرید، این 20-30 میلیون ندهید با اشغال هایی خودروسازهیا دروغین کلاه بردار. این ها همه می رود به خزانه دیکتاتوری. یک بار شده غیرت کنید و دیگر نخرید این اشغالها را. تا زمان سرنگونی حکومت دزدان ولایی، تمام اقتصاد دیکتاتوری تحریم کیند. بانک ها ... شرکت های دزد، همه را تحریم کنید. یک جو غیرت ملی هم خوب چیزی است. ایا تحریم بنگاههای دزد دیکتاتوری هم زحمت دارد؟! با نخریدن از این دزدها، یک گام کمک کنید به براندازی حکومت دیکتاتوری ظالم وفاسد.

  • افشاگری

    در یک حکومت دیکتاتوری، که همه چیز ناشفاف است، از کارمند دون پایه و سران حکومت، دزد ی میکنند، این طرح ها چیزی جز تبلیغات و راهی جدید برای دزدی نیست! این وام های طبق معمول با رانت و دزدی همراه خواهد بود. چرا مال مردمب ه خود مردم واگذار نمی کنند؟! چرا فکر می کنند بهتر زا مردم می توانند در مرود سرنوشتشان تصمیم بیگرند؟! تنها راه نجات اقتصاد ایارن، دادن سند مالکیت سهام منابع تولید ثورت مانند اراضی و معادن و شرکتها به همه مردم است. بدیهی است 50 میلیون فقیر سهم بیشتری باید بیگرند، اگر این دو تریلیون دلار ثروت میان فقرا تقسیم شود، انها بهترین شیوه برای نجات از فقر و ایجاد کار افرینی اتخاذ میکنند. مردم مایل بودن سهامشان نگه می دانرد، خواستند می فروشند یا با پشتوانه اش وام می یگرند، به نسل اینده زا راه راث اتقال میابد. اینها میخواهند دزدی ها ادامه دهند. از همان ابتدا علوم است تبعیض است. چند نفر به اسم کارفرین (دزد) میاند طرح های کذایی میدهند و بعد ملیاردها تومان مال مردم می دزدند و فرار میکنند و پس نمی دهند. این تجربه چند بار تکررا می خواهند بکنند. پول و وام مفت مردم را هیچ کس سرمایه گذاری نخواهد کرد، آن هم در کشور دزدخانه ایران. این قیم مابی حکومتی های فاسد، فقط دارند منابع ملی نابود می کنند. 40 سال با این طرح صدها ملیارد دلار ثر.ت مردم ایران غارت کردند.

  • افشاگری

    در این جلسه با تاکید وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی هشت تصمیم مهم اتخاذ و اعلام شد 50 هزار ثبت نام صورت گرفته برای سرمایه‌گذاری کارا، حدود 8000 طرح برای بررسی به سامانه مربوط ارجاع شده است. تصمیم‌ها به شرح زیر است: 1. پرداخت تسهیلات نباید با هدف پول پاشی انجام شود و منجر به مهاجرت نگردد. 2. برنامه های مداخله برای توسعه اشتغال مقدم بر پرداخت تسهیلات باشد. 3. مشاوران و نیروهای محلی محور سرمایه‌گذاری، مدیریت کسب و کار و توسعه بازار باشند. 4. تسهیلات حتما باید در چارچوب رسته‌های در اولویت و حلقه‌های پر ارزش و با توجه به زنجیره ارزش و بازار پرکشش پایدار پرداخت شود. کلیه دستگاه‌های اجرائی متولی پرداخت تسهیلات با دقت بالا نسبت به انتخاب طرح‌ها، بهره گیری از مشاورین مورد اعتماد و متخصص و راهنمایی متقاضیان اقدام کنند. 5. به منظور اجرایی‌تر شدن و رصد برنامه و ایجاد حساسیت حداکثری، جلسات کمیسیون تخصصی اشتغال بطور متناوب در دستگاه‌های اجرائی و سازمانهای اصلی اثرگذار تشکیل شود. 6. برای استفاده از ظرفیت صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری، صندوق‌های ضمانت منتخب بصورت تعهدی افزایش یابد و صندوق‌های ضمانت در کنار روستایبان قرار گیرند و برای افزایش سرمایه صندوق‌های ضمانت اقدام کنند. 7. سازمان فنی و حرفه‌ای موظف است تا طی زمان مقرر برای انجام فرایند پرداخت تسهیلات آموزش های عمومی، کارافرینی و فنی و تخصصی برای رسته مشخص شده را برای متقاضیان دریافت تسهیلات اجرا کند. 8. کمیته‌های فنی و کارگروه اشتغال استان در کمترین زمان طرح‌ها را مصوب کنند و موسسه‌های عامل متولی پرداخت تسهیلات روستایی دارای وحدت رویه باشند.

  • پیشنهاد جدی و مهم

    چیزی به نام صنعت خودروسازی در ایران ندرایم، این ها دروغ است، نه قطعه سازی است و نه یزی. 40 سال به اسم صنعت، اقتصاد ایران را بیچاره کردند. تنها سالانه این خوروهای بی کیفیت، سی ملیارد دلار خسارت می زنند فقط از راه اضفه مصرف سوخت! الودگی هوا و کشتار چند هزار نفر در سال. این صنعت نیست نیست، بلکه جنایت سازی است، دزدخانه است. اگر به جای این خودروهای ، خورهای با یکفیت وارد می کردند جلوی مرگ صدها هزار ایرانی گرفتند می شود. با پول بنزین یارانه یا می توانستند به هر ایرانی یک ماشین خارجی با کفیت مجانی بدهند! امروز کل این صنعت تعطیل کنند 30 هزار شغل بیکار می شوند از محل صرفه جویی ارزی می توانند تا ده سال به اینه حققو بیکاری دهند، اگرقظعه سازی یاشد که نیست، برایش رقی ندراد، ارگ اینها قطعه ساز هستند برای خارجی ها قطعه بسازند1 اینها اگر صنعت گر هستند برایشان چه فرقی می کند قطعه پراید بسازند یا بنز؟! بدانید اینها صنعتگر نیستند و بلکه مشتی کلاه برداند!