ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آغاز نهمین دور مذاکرات صلح سوریه در وین

نماینده سازمان ملل در امور سوریه می‌گوید نمایندگان دولت سوریه و مخالفان رژیم اسد در مذاکرات وین با «هیئت‌های کامل» خود شرکت دارند. بحث اصلی درباره قانون اساسی سوریه خواهد بود.

سازمان ملل نهمین دور از مذاکرات صلح بین طرف‌های جنگ سوریه را این بار در وین برگزار می‌کند. نمایندگان رژیم سوریه و مخالفان آن به‌دعوت نماینده سازمان ملل در امور سوریه به مدت دو روز مذاکره خواهند کرد. این مذاکرات تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته و دو طرف، مذاکره‌ی رو در رویی نداشته‌اند. نهمین دور مذاکرات در سایه حملات نظامی ترکیه به شمال سوریه انجام می‌شود.

استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، مذاکرات صلح سوریه نهمین دور خود را روز پنج‌شنبه ۲۵ ژانویه / ۵ بهمن در وین آغاز می‌کند.

این مذاکرات یک ماه پس از برگزاری هشتمین دور آن در ژنو، برگزار می‌شود. استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه که مذاکرات را راهبری می‌کند در این‌باره گفت: «مرحله کنونی بسیار، بسیار حساس است.»

دور پیشین مذاکرات با شکست مواجه شد و دو طرف مذاکره مستقیم را رد کردند. برای این دور از مذاکرات نیز ناظران بختی قائل نیستند.

نهمین دور مذاکرات صلح سوریه در حالی برگزار می‌شود که تنها چند روز به کنگره «گفت‌وگوی ملی سوریه» در سوچیِ روسیه مانده است. این کنگره به ابتکار روسیه و ایران، به‌عنوان متحدان رژیم بشار اسد و ترکیه به‌عنوان پشتیبان مخالفان حکومت سوریه در روزهای ۲۹ و ۳۰ ژانویه (۹ و ۱۰ بهمن) برگزار خواهد شد. این سه کشور گفته‌اند که از «تمامی بازیگران اصلی منطقه‌ای و بین‌المللی» از جمله کردها، به‌رغم بی‌میلی ترکیه، برای شرکت در این کنگره دعوت کرده‌‌اند.

نصر حریری، رئیس هیئت مذاکره‌کننده مخالفان رژیم سوریه در مذاکرات صلح، روز گذشته، چهارشنبه ۲۴ ژانویه / ۴ بهمن در وین گفت شرکت گروهی که او آن را نمایندگی می‌کند در کنگره سوچی، به‌ویژه به نتیجه مذاکرات صلح در پایتخت اتریش بستگی دارد.

حریری گفت: «دو روز آینده آزمون واقعی برای همه طرف‌ها خواهد بود، به‌ویژه برای رژیم و متحدانش که در عمل به باور و اعلامِ این‌که تصمیم نهایی در زمین نظامی گرفته می‌شود ادامه می‌دهند.»

مذاکرات وین همزمان با چند عملیات نظامی در سوریه انجام می‌شود. از یک سو ترکیه به منطقه عفرین که تحت کنترل کردهاست حمله کرده و از سوی دیگر رژیم سوریه در استان ادلب و غوطه شرقی با نیروهای مخالف می‌جنگد.

استفان دی میستورا که به‌گفته خود می‌خواهد «خوش‌بین باشد زیرا در چنین لحظاتی این تنها راه است»، می‌گوید نمایندگان دولت سوریه و مخالفان رژیم اسد در مذاکرات وین با «هیئت‌های کامل» خود شرکت دارند.

در تلاش برای دستیابی به پیشرفت در مذاکرات وین، دی میستورا دستور کار را بحث درباره «جزئیات قانون اساسی» قرار داده تا نسبت به موضوع برگزاری انتخابات که سرنوشت رئیس‌جمهوری عربی سوریه را تعیین می‌کند و خط قرمز دمشق است، از حساسیت کمتری برخوردار باشد.

همین حرکت مشابه را روسیه می‌خواهد در کنگره سوچی به پیش ببرد: تأکید را بر پیش‌نویس یک قانون اساسی جدید برای سوریه بگذارد و در مرحله بعدی به موضوع انتخابات بپردازد.

کرملین در پاسخ به نگرانی‌های برخی از کشورهای غربی، اطمینان داده که کنگره سوچی در رقابت با فرایند ژنو نیست و هدف آن را «کارآمدی» این مذاکرات با دستیابی به «نتایج» مشخص دانسته است.

یحیی عریدی، سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده اپوزیسیون سوریه روز گذشته (چهارشنبه) این موضوع را تأیید کرد و گفت: «به‌گفته روس‌ها هر نقطه مثبتی که در سوچی به‌دست آمد باید در مسیر ژنو قرار گیرد تا راه حلی پیدا شود، در غیر این صورت معنا نخواهد داشت.»

به‌گفته عریدی، با این وجود، هدف نهایی جبهه او «یافتن فضایی امن، هدفمند و مناسب برای برگزاری انتخابات» است.

سخنگوی هیئت نمایندگی اپوزیسیون سوریه همچنین افزود، مذاکرات وین نمایانگر «آزمونِ تمایل روسیه برای استفاده از نفوذ خود بر رژیم سوریه است تا آن را وادار کند که به‌طور جدی [در راستای قطعنامه‌های سازمان ملل] مذاکره کند.»

نصر حریری نیز در روز ۱۶ ژانویه / ۲۶ دی از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و رهبران اتحادیه اروپا خواسته بود تا فشار خود را بر بشار اسد و متحدانش ایران و روسیه افزایش دهند تا به مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بازگردد. او گفته بود که اگر صلح برقرار نشود کشتار غیرنظامیان سوری ادامه خواهد یافت.

مذاکرات صلح سوریه به‌طور معمول در ژنو برگزار می‌شود اما این بار به‌دلایل تدارکاتی در وین برگزار خواهد شد.

بحران سوریه از ماه مارس ۲۰۱۱ با برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم این کشور و سرکوب رژیم بشار اسد آغاز شد و سپس با دخالت‌های کشورهای مختلف و گروه‌های تندرو اسلام‌گرا در آن به جنگ کشیده شد و وضعیت این کشور را پیچیده کرد.

در این جنگ تاکنون بیش از ۳۴۰ هزار نفر کشته و میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.