ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مذاکرات صلح سوریه در وین: نگاه‌ها به سمت سوچی است

در مذاکرات وین، هیئت‌های نمایندگی دمشق و اپوزیسیون رو در رو گفت‌وگو نکردند. پیشرفتی حاصل نشد.

مذاکرات صلح سوریه با نظارت سازمان ملل وارد دومین روز خود در وین شد. نمایندگان اپوزیسیون سوریه که در این مذاکرات حاضرند، همچنان در مورد حضور خود در کنگره برنامه‌ریزی‌شده در سوچی روسیه تردید دارند.

استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل در امور سوریه در روز نخست مذاکرات وین ـ پنج‌شنبه ۲۵ ژانویه / ۵ بهمن

به‌گزارش رویترز، مذاکرات دو روزه صلح سوریه در وین که از روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۵ ژانویه / ۵ بهمن آغاز شد، نهمین دور از این مذاکرات است که پیش از این در ژنو برگزار شده بودند و نتیجه‌ای در بر نداشت.

در روز نخست مذاکرات وین، استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل در امور سوریه با هیئت‌های نمایندگی حکومت سوریه و اپوزیسیون نشست‌های جداگانه‌ای برگزار کرد اما هنوز اطلاعاتی از این نشست‌ها منتشر نشده است.

بشار جعفری، رئیس هیئت مذاکره‌کننده دمشق و نصر حریری، رئیس هیئت نمایندگی اپوزیسیون هستند. دو هیئت همچنان مذاکرات مستقیم و رودررویی با یکدیگر نداشته‌‌اند.

دمشق که با حمایت روسیه و ایران موفق شده است بخش‌های بزرگی از خاک سوریه را بازپس بگیرد به‌نظر نمی‌رسد که با موقعیت کنونی حاضر باشد با دشمنانش وارد گفت‌وگوی مستقیم شود. در مقابل، شورشیان نیز گفته‌اند در این صورت از هر توافق‌نامه صلحی خارج خواهند شد.

استفان دی میستورا صبح روز جمعه ۲۶ ژانویه / ۶ بهمن در مقر سازمان ملل در وین گفت که انتظار «یک جلسه طولانی» را دارد.

هرگونه پیشرفتی در وین بعید به نظر می‌رسد و اکنون بیشتر نگاه‌ها به کنگره‌ای جلب شده که قرار است هفته آینده در سوچیِ روسیه تحت عنوان «کنگره ملی سوریه» برگزار شود.

این کنگره به ابتکار روسیه و ایران، به‌عنوان متحدان رژیم بشار اسد و ترکیه به‌عنوان پشتیبان مخالفان حکومت سوریه در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه آینده، ۲۹ و ۳۰ ژانویه (۹ و ۱۰ بهمن) برگزار خواهد شد. این سه کشور گفته‌اند که از «تمامی بازیگران اصلی منطقه‌ای و بین‌المللی» دعوت کرده‌‌اند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد که دعوت‌نامه‌های این کنگره برای ۱۶۰۰ نفر، از جمله ناظران بین‌المللی سازمان ملل ارسال شده است.

کشورهای غربی و برخی از کشورهای عربی در این دعوت مسکو نوعی تضعیف روند دیپلماتیک صلح توسط سازمان ملل می‌بینند که هدف آن ایجاد مسیر دیپلماتیک موازی به سود دمشق و متحدانش است. کرملین در پاسخ به این نگرانی‌ها اطمینان داده که کنگره سوچی در رقابت با فرایند ژنو نیست و هدف آن «کارآمدی» این مذاکرات با دستیابی به «نتایج» مشخص است.

در حال حاضر اپوزیسیون سوریه که در وین حاضر است هنوز تصمیم قطعی خود را برای حضور در سوچی نگرفته است. یحیی عریدی، سخنگوی هیئت اپوزیسیون سوریه، روز جمعه در این‌باره گفت: «امیدواریم که امروز تصمیم خود را اعلام کنیم.»

کردهای سوریه که از شنبه گذشته در شمال این کشور، در منطقه عفرین با ارتش ترکیه درگیر هستند، روز پنج‌شنبه گفتند که در کنگره سوچی شرکت نخواهند کرد.

کرملین روز جمعه در مسکو اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، برنامه‌ای برای حضور در کنگره سوچی ندارد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تأکید کرد که دیدار دیپلماتیک سوچی از اهمیت بالایی برخوردار است اما منجر به یک تصمیم قطعی سیاسی برای حل بحران سوریه نخواهد شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.