ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

امام‌زاده‌ای به وسعت ۳ هکتار در حریم تخت‌جمشید

ایجاد جاذبه معنوی برای گردشگرانی که به تاریخ ایران علاقه دارند، مهم‌ترین هدف سازمان اوقاف از احداث امام‌زاده «ابراهیم» بدون شجرنامه است. توسعه محوطه تا سقف ۱۷ هکتار نیز پیش‌بینی شده.

در جاده ورودی تخت جمشید و در فاصله یک هزار متری از این مجموعه جهانی با مجوز شورای فنی میراث فرهنگی، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس در حال ساختن بقعه یک امام‌زاده به نام امام‌زاده ابراهیم است. شجره‌نامه‌ای هم که نشان دهد، ابراهیم یک امام‌زاده بوده در دست نیست.

محل ساخت بقعه برای امام‌زاده بی‌شجرنامه‌ای موسوم به «ابراهیم» در مرودشت در حریم تخت‌جمشید

تخت جمشید در سال ۱۳۷۹ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. در نقش رستم که در شش کیلومتری تخت جمشید واقع شده آرامگاه‌های داریوش بزرگ، خشایارشا، اردشیر اول و اردشیر دوم چهار پادشاه هخامنشی، تاجگذاری اردشیر بابکان و چند نقش دیگر ساسانی، بنایی موسوم به کعبه زرتشت و نقش‌برجسته ویران‌شده‌ای از دوران ایلامیان قرار دارد. علاوه بر عوامل طبیعی مانند فرونشست زمین در اثر برداشت بی‌رویه آب و زلزله، عوامل انسانی مانند ساخت و ساز در حریم این اثر تاریخی، تخت‌جمشید و نقش رستم را تهدید می‌کند.

به گزارش رسانه‌های داخلی ساخت بقعه یک امام‌زاده بدون شجره‌نامه اخیراً به تهدیدات یاد شده اضافه شده است. امام‌زاده ابراهیم فاقد شجره‌نامه است و با این‌حال از سال ۹۳ ساخت بقعه و محوطه‌ای برای او در دستور کار اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس قرار گرفته. شورای فنی میراث فرهنگی استان فارس هم با این طرح موافقت کرده و همزمان خاطرنشان کرده که بقعه و محوطه برای امام‌زاده «ابراهیم» بر اساس ضوابط و قوانین میراث فرهنگی ساخته می‌شود.

الیاس رضایی معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس به رسانه‌های دخلی گفته است:

«جلسات متعددی در استان و همچنین تهران برای اجرای طرح بازسازی بقعه این امامزاده طی سال‌های گذشته برگزار شده و هم‌اکنون هم این طرح عملیاتی شده است.»

به گفته این مقام اداره اوقاف فارس قرار است که ارتفاع بقعه امام‌زاده کوتاه باشد. در چادرهایی نیز به زائران خدماتی ارائه می‌شود. هدف این است که با ساخت بقعه در حریم تخت‌جمشید برای گردشگرانی که به تاریخ ایران باستان علاقه دارند، «یک جاذبه معنوی» ایجاد شود.

گزارش یکی از شهروندان از ساخت امامزاده ابراهیم در حریم تخت جمشید



معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در مرداد سال جاری اعلام کرده بود که در ایران ۸۱۵۱ امام‌زاده وجود دارد. تعداد امام‌زاده‌های ایران بعد از انقلاب ۷ برابر شده است. دائره‌المعارفی هم درباره امام‌زاده‌‌ها در ایران تدوین شده. اگر امام‌زاده‌ای مانند همین ابراهیم بدون شجره‌نامه باشد، اما نام او در کتابی آمده باشد، بر اساس قوانین ایران امام‌زاده محسوب می‌شود. دائره‌المعارف سازمان اوقاف به این منظور تهیه شده. با این‌حال برخی از بقعه‌ها جعلی از کار درمی‌آیند. تنها در استان گیلان ۸۵۰ بقعه جعلی وجود دارد که از آن‌ها به عنوان «دارالقرآن» استفاده می‌شود. استان اصفهان هم بالاترین تعداد امام‌زاده‌ها را در خود جای داده. در ۲۱۰۰ امام‌زاده ایران برنامه‌هایی تبلیغی هم برگزار می‌شود: گروهی از معممان در این برنامه‌ها به منبر می‌روند و درباره امام‌زاده‌ها و سجایای آن‌ها سخنرانی می‌کنند. برنامه غبارروبی، برگزاری نمایشگاه‌های مذهبی و آیین‌هایی در تجلیل از کشته‌شدگان ایرانی در جنگ داخلی سوریه (مدافعان حرم) بخش دیگری از این برنامه‌هاست.

مقام اداره اوقاف فارس با اشاره به «مقام و منزلت» امام‌زاده ابراهیم در میان اهالی منطقه، گفته است که قبرهای دیگری هم در جوار تخت‌جمشید و نقش رستم وجود دارد که هنوز شناسایی نشده.

عملیات ساخت و ساز بقعه امام‌زاده ابراهیم در زمینی به مساحت ۳ هکتار که شامل اماکن اقامتی، کمپینگ، فضای سبز و پارکینگ است آغاز شده. توسعه آن تا سقف تا سقف ۱۷ هکتار عرصه هم در دستور کار قرار گرفته. اضافه می‌شود.

در استان فارس ۱۴۰۰ امامزاده وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کرماشانی

    جالب است که امامزاده ای به نام ابراهیم در تاقبستان و امامزاده ای به نام باقر هم در بیستون کرمانشاه ساخته اند و برای ساختمان آن ها هم هزینۀ میلیاردی کرده اند! و حتی پروندۀ ثبت تاقبستان در میراث بین المللی یونسکو به خاطر ارتفاع بیش از حد گنبد همین امامزاده ابراهیم که سابقۀ تاریخی هم ندارد از دستور کار کنار رفت!