ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مشاور روحانی در امور اقلیت‌ها: افراطیون می‌خواستند دولت را ساقط کنند

علی یونسی می‌گوید مردم نباید انتظارات غیرمنطقی از دولت داشته باشند. او در ادامه روایت دولتی از تظاهرات سراسری برخی ائمه جمعه و صداوسیما و احمدی‌نژاد را عاملان اعتراضات دانست.

مقام‌های دولت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری هنوز «عاملان» اصلی اعتراضات سراسری مردمی اخیر را محافظه‌کاران تندرو معرفی می‌کنند. وزیر پیشین اطلاعات در دوران اصلاحات آخرین مسئولی است که ادعا کرده «افراطیون» می‌خواستند با به خیابان کشیدن مردم «دولت را ساقط کنند».

مسئولان دولتی تلاش می‌کنند اعتراضات سراسری را حاصل دسیسه محافظه‌کاران معرفی کنند

علی یونسی، مشاور ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقلیت‌های قومی و مذهبی شنبه ۱۴بهمن در گفت‌و‌گو با روزنامه «آرمان» مدعی شد که «برخی از ائمه جمعه، صداوسیما، برخی روزنامه‌ها و برخی ارگان‌ها و نهادها» و نیز جریان نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین نقشی «انکارناپذیر» در شکل‌گیری اعتراضات سراسری داشته‌اند.

او همچنین مدعی شد که «طراحی اولیه این اعتراضات، با هدف ساقط کردن دولت تدبیر و امید صورت گرفت. در نتیجه هدف نهایی سازمان‌دهندگان اولیه این اعتراضات دولت آقای روحانی بود و ارتباطی با اصل نظام نداشت.»

سخنان علی یونسی در ادامه روایتی است که حامیان حسن روحانی از اعتراضات سراسری ارائه داده‌اند و بخش‌هایی از محافظه‌کاران نیز با آن همراهی کردند. بنا بر این روایت دولتی، اعتراضات با دسیسه امام جمعه مشهد و تولیت آستان قدس رضوی در مشهد آغاز شد و حامیان احمدی‌نژاد از سوی دیگر نقش مهمی در آن داشتند و هدف از آن سقوط دولت روحانی بوده است. با این وجود، معترضان در تظاهرات سراسری دی‌ماه علیه هر دو محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان شعار می‌دادند و شعارهایی نیز علیه هم علی خامنه‌ای، رهبر ایران و هم حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در خیابان‌ها سر داده می‌شد.

پس از آغاز اعتراضات گزارش‌هایی از احضار احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد به شورای عالی امنیت ملی خبر دادند. محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران نیز بدون نام‌بردن از محمود احمدی‌نژاد مدعی نقش او در اعتراضات سراسری شده بود.

بیشتر بخوانید:

    اعتراضات سراسری دی ۱۳۹۶ از روز هفتم دی در شهرهایی در خراسان رضوی و جنوبی و شمالی‌ آغاز شد و به زودی دامنه آن به دست‌کم ۷۲ شهر کوچک و بزرگ ایران گسترش یافت. به‌گفته مقامات جمهوری اسلامی در این اعتراضات ۲۵ تن کشته و حدود پنج هزار تن بازداشت شدند.

    مقام‌های دولتی و حکومتی همچنین معترضان را در روایت خود به دو بخش معترضان صلح‌آمیز و «اغتشاش‌گران» تقسیم‌بندی می‌کنند. علی یونسی نیز در ادامه همین روند در گفت‌و‌گو با روزنامه آرمان مدعی شد که روح‌الله خمینی «به هیچ عنوان اجازه خشونت به انقلابیون ندادند» و گفت که

    مردم ایران در طول تاریخ، نشان داده‌اند که مردمی مهربان و صلح دوست هستند و کرامت و حرمت انسان برای آنها در اولویت نخست است.در نتیجه بخش‌هایی از خشونت‌ها و تحرکات اخیر، که از حد اعتراض و مطالبه‌گری مدنی گذشت، بدون تردید، ریشه در فرهنگ ضد ایرانی و غیرایرانی دارد.

    این مسئول دولتی در ادامه نیز خطاب به مردم گفت که «باید انتظارات خود را از دولت به صورت منطقی تنظیم کنند و از دامن زدن به انتظارات غیرواقعی و غیرقابل وصول، خودداری کنند.»

    مشاور ویژه حسن روحانی در امور اقلیت‌ها در ماه‌های اخیر که مسئله تعلیق سپنتا نیکنام، نماینده زرتشتی شورای شهر یزد به اختلاف‌ بین دولت و شورای نگهبان دامن زد، فعالیتی نداشته است. آن‌قدر که حتی گزارش‌هایی از حذف سمت مشاورت ویژه در امور اقلیت‌ها منتشر شد.

    در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • Sepehr

        در پاسخ به این مهمل گویی و اباطیل سر هم کردن که پاک کردن صورت مسئله ( خیزش سراسری مردم در راستای جمع کردن بساط آخوندیسم ) را مد نظر است گفتم زرشک!

      • روزبه

        بالاخره ما نفهمیدیم این دژمن خارجی بود یا انحصارگرا های توی حکومت یا مردم عاصی که اعتراضات را شروع و رهبری کردند.