ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی قوه قضائیه: هیچ جای دنیا اندازه ما به زندانی‌ها تسهیلات نمی‌دهند

اژه‌ای با اتهام‌بستن به دختران خیابان انقلاب بازداشت‌شده، سخنانی را در مورد آنها تکرار کرد که مقام‌های قضائی پیش از این درباره بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری گفته بودند: اعتیاد به مخدر و هدایت از خارج.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگو و معاون اول قوه قضائیه یکشنبه ۱۵ بهمن در نشست خبری هفتگی اخبار منتشرشده از وضعیت نامطلوب زندان‌ها را تکذیب کرد. او همچنین با اتهام‌بستن به دختران خیابان انقلاب که بازداشت‌ شده‌اند، سخنانی را در مورد آنها تکرار کرد که مقام‌های قضائی پیش از این درباره بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری گفته بودند: آنها معتاد به مخدر هستند و از خارج هدایت شده‌اند.

اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه

اژه‌ای درباره بدرفتاری با زندانیان اعتراضات سراسری دی‌ماه گفت:

بعضی از این موارد از ناحیه چه کسی مطرح شده است؟ عمدتا ضد انقلاب یا زندانی در مواردی هم دستگاه های بیرونی به صورت موردی یا عمومی گزارش کردند. در اینکه فردی تخلف کند، ابهامی وجود ندارد. زندان یک بخش عمومی دارد که عمدتا افراد بعد از محکومیت  در آن هستند. از تسهیلاتی که در تمام دنیا برای زندانیان است، من اطلاع ندارم ولی هیچ کدام به اندازه تسهیلات سازمان زندان‌های ما به محکومان تسهیلات ارائه نمی‌دهند

اعتراضات سراسری دی ۱۳۹۶ از روز هفتم دی در شهرهایی در خراسان رضوی و جنوبی و شمالی‌ آغاز شد و به زودی دامنه آن به دست‌کم ۷۲ شهر کوچک و بزرگ ایران گسترش یافت. به‌گفته مقامات جمهوری اسلامی در این اعتراضات ۲۵ تن کشته و حدود پنج هزار تن بازداشت شدند.

پس از آن مرگ اخباری از مرگ چند تن از بازداشت‌شدگان در زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها منتشر شد. مقام‌های قضائی مدعی خودکشی آنها شدند و این افراد را «معتاد به مواد مخدر» توصیف کردند.

فعالان ایرانی پس از این اتفاقات از ظهور «کهریزک ۲» سخن گفتند. کهریزک نام بازداشتگاهی بود که تعدادی از معترضان جنبش اعتراضی پس از انتخابات ۱۳۸۸ در آن بر اثر بدرفتاری جان سپردند.

اگرچه مقام‌های قضائی ایران از وجود فیلم خودکشی سینا قنبری، معترض جان‌باخته در اوین حرف زده بودند، اما علیرضا رحیمی، نماینده تهران یکشنبه گفت که فیلم خودکشی این زندانی اساساً وجود ندارد.

اژه‌ای همچنین روایت برخی از مقام‌های حکومتی درباره شکل‌گرفتن اعتراضات به دست محافظه‌کاران مخالف دولت را تکذیب کرد و گفت کسی از داخل هدایت اعتراضات سراسری را برعهده نداشته است.

علی یونسی، مشاور ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقلیت‌های قومی و مذهبی شنبه ۱۴بهمن در گفت‌و‌گو با روزنامه «آرمان» مدعی شد که «برخی از ائمه جمعه، صداوسیما، برخی روزنامه‌ها و برخی ارگان‌ها و نهادها» و نیز جریان نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین نقشی «انکارناپذیر» در شکل‌گیری اعتراضات سراسری داشته‌اند.

بنا بر این روایت دولتی، اعتراضات با دسیسه امام جمعه مشهد و تولیت آستان قدس رضوی در مشهد آغاز شد و حامیان احمدی‌نژاد از سوی دیگر نقش مهمی در آن داشتند و هدف از آن سقوط دولت روحانی بوده است.

اتهام‌زنی به دختران انقلاب

معاون اول قوه قضائیه درباره فعالان معترض به حجاب اجباری که پنج‌شنبه بازداشت شدند، به تکرار اتهاماتی پرداخت که پیش از آن مقام‌های قضائی ایران درباره بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دی‌ماه بر زبان رانده بودند.

اژه‌ای گفت:

افرادی هستند که با استعمال مواد صنعتی و با یک کار تشکیلاتی و نوعا برنامه ریزی شده از بیرون دست به این کار می‌زنند که اگر ثابت شود که با تشکیلات خاصی ارتباط دارند برای آن‌ها پرونده سنگین تشکیل می‌شود و برای خودشان و خانواده‌های آن‌ها مشکل ایجاد می‌شود، لذا به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که مراقب باشند که فرزندان‌شان با مصرف مواد صنعتی و ارتباط با جریان‌های خاص دست به این اقدامات نزنند، البته این افراد زیاد در بازداشت نمی‌مانند به همین دلیل آماری از تعداد بازداشتی‌ها ندارم.

او همچنین درباره برخی دیگر از معترضان که به ادعای او «از جریان خبر نداشتند»، چنین توضیح داد:

افرادی که مجرد هستند و می‌خواهند ازدواج کنند و در آینده ادامه تحصیل دهند و در جایی مشغول به کار شوند به آن‌ها سخت گرفته نمی‌شود و پرونده و سابقه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته نمی‌شود.

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران، پایتخت ایران ۱۲ فروردین از دستگیری ۲۹ تن از دختران خیابان انقلاب خبر داد.

جمعه ناهید تاج الدین، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی ایران از دختران انقلاب دفاع کرد و اعتراض آنها را حاصل تبعیض نظام‌مند علیه زنان در جمهوری اسلامی دانست.

از ماست که برماست...\n— ناهید تاج‌الدین (@Nahid_Tajedin) February 2, 2018

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • Neda

      در روز ۱۰بهمن یک بازدید نمایشی از زندان اوین با شرکت شماری از اعضای مجلس به‌راه انداخت. این نمایش در حالی صورت گرفت که با شهادت خالد قیصری زیر شکنجه در زندان کرمانشاه، شمار کسانی که زیر شکنجه به‌شهادت رسیده اند، دست‌کم به ۱۲تن می‌رسد. ۱۱تن از نمایندگان مجلس پس از سه هفته طراحی و آماده‌سازی و به تعویق انداختنهای مکرر، سرانجام در روز ۱۰بهمن به زندان اوین برده شدند. با این‌که همین هیأت دستچین شده از صحبت آزادانه درباره مشاهداتشان منع شده بودند، علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ، در روز جمعه ۱۳آبان به‌نقل از اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندانها گفت: آمار کل زندانیان حوادث دیماه ۴۹۷۲نفر بوده !که ۹۴/۷۳درصد آن مرد و ۵/۲۷درصد زن بودهاند. ۴۳۸نفر هم‌چنان در بازداشت هستند. علاوه بر این تعداد ۵۵نفر نیز در بازداشت وزارت اطلاعات هستند.(خبرگزاری حکومتی ایلنا-۱۳بهمن). به این ترتیب به اذعان رئیس سازمان زندانها در جریان قیام دیماه نزدیک به ۱۴۰۰زن بازداشت و روانه زندانها و شکنجه‌گاههاشده اند.!