ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: افزایش نرخ ارز دلایل اقتصادی ندارد

نشست خبری رئیس جمهور اسلامی تحت تأثیر دو موضوع قرار داشت: افزایش قیمت یورو و دلار و علل نارضایتی مردم. روحانی وعده ایجاد اشتغال را تصحیح کرد.

نشست خبری سه‌شنبه ۱۷ بهمن حسن روحانی، رئیس جمهور اسلامی که با حضور شمار زیادی از خبرنگاران در تهران برگزار شد تحت تأثیر دو موضوع قرار داشت: قیمت ارز و علت تظاهرات اعتراضی در دی ۹۶. حسن روحانی می‌گوید عدم تعادل نرخ ارز به دلایل اقتصادی نیست و اعتراضات مردم هم صرفاً به دلایل اقتصادی نبوده، بلکه نارضایتی سیاسی و بحران‌های اجتماعی نیز در شکل‌گیری اعتراضات نقش داشته‌اند. روحانی وعده ایجاد اشتغال را تصحیح کرد.

۱۷ بهمن ۹۶: نشست خبری حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی

نرخ ارز

قیمت یورو از نیمه دی تا نیمه بهمن سال جاری در طی فقط یک ماه ۹۰۰ تومان افزایش یافته و از مرز ۶۰۰۰ تومان عبور کرده و قیمت دلار هم در همین بازه زمانی به ۴۸۰۰ تومان رسیده است. حسن روحانی در نشست خبری سه‌شنبه ۱۷ بهمن خود درباره نوسانات قیمت ارز گفت:

«نرخ ارز را متعادل نمی‌بینیم. اگر نرخ ارز بالاتر از هفته‌های پیش است حتماً نمی‌تواند دلایل تجاری و اقتصادی داشته باشد. زیرا ما در تأمین ارز و همچنین مخارج ارزی ترازمان مثبت است. این موضوع که برخی‌ها می‌گویند خود دولت ارز را گران کرده در صورتی صحیح است که دولت کسری بودجه داشته باشد. ما امسال کسری بودجه نداریم.»

— خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) 6. Februar 2018

دولت حسن روحانی نرخ سپرده‌های بانکی را کاهش داده است. برخی از کارشناسان مالی اعتقاد دارند که سپرده‌گذاران به بازار ارز روی آورده‌اند و سرمایه‌گذاری آنان در این بازار سبب گرانی یورو و دلار شده است. مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد ساعتی پیش از برگزاری نشست خبری روحانی، به «سوداگران» هشدار داد که زیان خواهند کرد. ولى‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران هم در سخنانی بیش و کم مشابه، سه‌شنبه ١٧ بهمن برخی جریان‌های سیاسی را متهم کرده که با تشویق به سوداگری در بازار ارز، در پی دامن زدن به بحران ارزند.

رئیس جمهور اسلامی هم‌صدا با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت:

 «افزایش نرخ ارز دلیل روانی و تبلیغاتی دارد. تصمیماتی برای کنترل نوسانات ارز گرفته شده که بخشی از آن را رئیس بانک مرکزی اعلام می‌کند.»

روحانی به مردم توصیه کرد که به جای سرمایه‌گذاری در بازار ارز، در پی راه‌های جایگزین باشند.

اعتراضات دی ۹۶

بخش دیگری از سخنان حسن روحانی در نشست خبری ۱۷ بهمن به اعتراضات دی ۹۶ اختصاص داشت. روحانی گفت برخلاف آنچه که مخالفان دولت او می‌‌پندارند مردم فقط به مسائل معیشتی معترض نیستند:

«اعتراض مردم فقط به مسائل اقتصادی نبوده، مسائل سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی هم مورد اعتراض مردم بوده است. گوش ما باید برای شنیدن حرف مردم باز باشد و ببینیم که مردم چه می‌خواهند.»

وزارت کشور در گزارشی که درباره علل اعتراضات سراسری دی ۹۶ به رئیس جمهوری اسلامی ارائه داده، اعلام کرده که اعتماد عمومی [به نظام] در ایران کاهش یافته، سازمان‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی کارآمدی خود را از دست داده‌اند و علاوه بر این رقابت‌های سیاسی و وعده‌های انتخاباتی بدون توجه به امکانات کشور، انتظاراتی را در مردم به وجود آورده که نمی‌توان آن را برآورده کرد و در اثر «انباشت» این انتظارات، مردم ناراضی شده‌اند. بر اساس برآورد وزارت کشور شعارهای مطرح شده در اعتراضات ۳۰ درصد اقتصادی و ۷۰ درصد سیاسی بوده است.

روحانی برای بیان این معنا به رشد اقتصادی ایران که متکی به درآمد نفتی‌ست اشاره کرد و از رکود تولید داخلی و ورشکستگی کارخانه‌ها و بیکاری گسترده کارگران غافل ماند:

«رشد اقتصادی ما در سال ۹۱، منهای ۶.۸ درصد بوده و سال گذشته رشد اقتصادی ما دو رقمی شده است که البته معنایش این نیست که همه مشکلات مردم حل شده است.»

 رئیس جمهور اسلامی وعده داد که دولت او به بخش اشتغال توجه می‌کند با این هدف که با «فقر مطلق» مبارزه کند.

مرکز آمار ایران نرخ بیکاری رسمی را نزدیک به ۱۲ درصد اعلام کرده اما کارشناسان مسائل اقتصادی و اجتماعی نرخ بیکاری واقعی را حداقل دو برابر نرخ بیکاری اعلام شده می‌دانند. بر اساس گزارش‌ نهادهای دولتی حداقل یک چهارم خانوارها در ایران فاقد یک فرد شاغل هستند. دولت حسن روحانی پیش‌بینی کرده است که در سال آینده بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کند. محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه اما پنجشنبه ۱۲ بهمن از ایجاد ۸۷۰ هزار فرصت شغلی در سال بعد خبر داد.

روحانی درباره این وعده‌های متناقض گفت:

«پیش‌بینی ما برای افزایش اشتغال بر مبنای تبصره ۱۸ بود که در کمیسیون تلفیق تغییراتی کرده است. قرار بود مقداری را دولت، مقداری را صندوق توسعه و مقداری را بانک‌ها تامین کنند و در اشتغال خرج کنند اما تا اینجا مطابق با پیشنهاد دولت این تبصره پیش نرفته است.»

روحانی که آشکارا از ایجاد توقع در مردم پرهیز داشت، گفت در پایان سال باید موفقیت دولت در ایجاد اشتغال را سنجید. در بهترین حالت ۷۰۰ هزار شغل در چشم‌انداز که بخشی از آن در گرو موفقیت دولت در اشتغال‌زایی با تکیه بر شبکه‌های اجتماعی به رغم مخالفت مخالفانش ا‌ست.

کلید روابط ایران و آمریکا

رئیس جمهوری اسلامی گفت‌وگوهای آتی با ایالات متحده آمریکا را رد نکرد. او گفت «کلید روابط آینده ایران و آمریکا» در دست واشنگتن است. روحانی احتمال افزودن مکمل‌هایی به برجام برای محدود کردن برنامه موشکی ایران را رد کرد و گفت:

«به برجام نه خطی اضافه می‌شود و نه خطی کم می‌شود. مسائل دیگر هم ربطی به این مذاکرات ندارد.»

او رابطه ایران با اتحادیه اروپا را «بهتر از همیشه» توصیف کرد.

— خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) 6. Februar 2018

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • faryad

    - ولایتی با افتخار به ادامه کمک های مالی به حزب الله گفت: «حزب الله توسط ایران تقویت شد». وی به نقل از دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، «رمضان عبدالله شلح» گفت: «در جنگ غزه هم آقای رمضان گفته بود که از نان تا فشنگ را ایران به ما داد»!. وی با مخاطب قرار دادن مردم ایران که در تظاهرات اعتراضی اخیر شعار «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» سر داده بودند آنها را «جاهل و مزدور» توصیف کرد!! و گفت: «این نهضت (حمایت از حزب الله و گروه‌های فلسطینی) که به فرموده رهبری آغاز شده، مبارک است و باید به دست جوانان ادامه پیدا کند». پیش‌تر موسسه بین‌المللی «دفاع از دموکراسی» در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد ایران سالانه مبلغ 700 الی 800 میلیون دلار به شبه‌نظامیان حزب الله لبنان کمک مالی می‌کند. - شهرام جزایری ها در حال فرار از ایران هستند !شهرام جزایری می گوید، از اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور تبرئه شده است ! (مثل مرتضوی و طوسی و... ) و می خواهد از ایران برود. به گزارش خبرآنلاین، وی در پاسخ به این سئوال که قصد مهاجرت از ایران را دارید؟ گفت: باید برای کار اقتصادی ! از ایران بروم و تصمیم دارم کنار هتل آقای ترامپ یک برج با ارتفاع بلندتر بسازم(با میلیاردها پول دزدی)!!.

  • sattar beheshti

    بعد از تبریه شدن طوسی ٫ جلسه دوم رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی در ارتباط با پرونده اختلاس در سازمان تامین اجتماعی بدون حضور او برگزار شد. دادگاه اتهامات مطرح شده سعید مرتضوی در ارتباط با پرونده اختلاس از این سازمان را وارد ندانست!!. در حالیکه ​​​​​​​مصطفی ترک همدانی وکیل تعدادی از شاکیان سازمان تامین اجتماعی به ۱۰ ماه زندان و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده است!. این حکم با شکایت سعید مرتضوی در دادگاه بدوی صادر شده است!!.

  • نقد و سخن

    این بنزین و گازوئیل به این قمیتها میدهید دو حالت ندارد یا شما دروغ می گوید قیمت تمام شده است این نیست، (واقعا از کجا معلوم میشود) . اگر گرانتر است و قیمت فوی خلیج فارس منصفانه است، چون دارند این سوخت از ایران قاچاق می کنند پس لابد ارازنتر بقیه دنیا است! پس تحت هیچ منطقی نباید مرفهان از سوخت ارزان و با یارانه ای برخوردار شوند در حالی مزلیون فقیر حتی خودرو ندارند، می توان لااقل با سهمیه بندی معقول اجازه نداد این سوخت بزننی و گازوئیل اسراف و قاچاق شود و جلوی افزایش آلودگی هوا را گرفت. برای تاکسرانی و اتوبوسرانی مناسب گرفت و اساس بایست تاکسی ها و خودروی آژانس ها و تاکسی های آنلاین و اتوبوس را تشویق کرد از CNG مصرف کنند و نه از بنزین و یا گازوئیل. اصلا این خوروها برای خدمات حمل و نقل عمومی نیازی به سوخت بنزین و گازوئیل ندارند، الان هم به اندازه کافی CNG برای تامین نیوری محرک این خوردها موجود است، چرا با سرعت کمی در در شهرها معمولا است توان موتور در حد همان CNG کفایت میکند، CNG که هم قابل قاچاق نیست و هم تمیزتر است ، و ایران ذخایر صدها ساله دارد و نیازی به واردات گاز نیست! چرا این حرف نادرست می زنید که واقعی کردن بنزین موجب بیکاری رانندگان تاکسی و آژانس ها می شود؟! الان تقریبا همه این خورها دوگانه سوز هستند باید همه شان گازسوز باشند. آیا مشکل کمبود یا اتلاف وقت در جایگاههای گاز است؟ خب این هم راه حل دارد، آنها باید از CNG استفاده کنند، ساعاتی از شبانه روز اختصاص به تاکسی و خوروهای اژانس ها و اتوبوس های گازسوز بدهید، این گونه مشکل حل می شود و خطری متوجه بیکاری این افراد نمی شود.

  • نقد و سخن

    بودجه عمرانی حتی باید از راه مالیات تامین شود، چه برسد به بودجه جاری! الان سه چهارم درآمد دولت از راه غیر از درامد نفت و گاز است. یعنی دیگر معنی ندارد از جیب مردم و حق الناس خرج شود، این پول نفت و گاز مال همه مردم ایران بویژه فقرا است،. چون مرفهان دهها سال از رانتهای مختلف از سوخت ارزان تا وام های کلان و معافیت های میلیاردی استفاده کردند! و مرفه برخودار شدند.

  • نقد و سخن

    دولت نباید ارز فروش باشد و که اواخر هر سال برای تراز بودجه اش ارز گران کند به دلخواه، ارز نفت و گاز مال مردم است باید به مردم واگذار شود به صورت رایگان و فوری (سالهاست پیشنهاد شده بیاد سهام منبع ثروتزا واگذار کند فوری و رایگان به مردم و هر سال دولت مالیات منصفانه اش را بیگرد، در عوض مردم این سهام به صورت فوری و رایگان واگذار شود، در نتیجه مردم کی توانند بعنوان از آن پشتوانها استفاده کرده و مثلا وام بگیرند ، یا برای رونق کار آفرینی، و یا برای خوداشغالی سرمایه گذاری کنند، و یا خرید برای مسکن، و یا برای ازدواج... استفاده کنند و در نتیجه به سرعت رونق به بازارهای اصلی بر میگررد و اقتصاد از رکود خارج می شود! راه حل موجود است ولی تسلط تفکر سرمایه داری نئولیبرال نمی گذارد مردم ایران نجات پیدا کنند از ین فلاکت اقتصادی!) پس اصلا نیازی نیست دولت از صندق توسعه پول بردارد به عده ای بدهد و عده ای از این ثروت ملی محروم شوند! خرج پول این حق الناس و دادنش به نهادهایی که بایست از راه مالیات اداره شوند و یا دادن وام از صندق توسعه به سرمایه داران عین بی عدالتی است، اصلا وجود این صندق از محل منابع ثروتهای ملی عین بی عدالتی است، درند از جیب حق انااس بر می داند و به سرمیه داران و مرفهان به سام اتشغازایی میدهند و از بدبخیتی هم آانها وام های پس نمیدهند! آیا این وسط چه چیزی گیر مردم فقیر می آید؟! بنا بر واقع و تجارب گذشته در عمل هیچی!

  • نقد و سخن

    با ریخت و پاش ، با حیف و میل، و با حقوق های نجومی و با انواع فساد مثل اختلاس که همه این دزدی از بیت المال است! باید این رخدادهای ضد منافع ملی پایان دهد ، چرا بایست مردم تاوان ناکارآمدی و راندمان پایین اداره کشور را بدهند؟!، اکنون مالیات غیرمنصفانه میگرند از فقرا به اسم مالیات بر ارزش افزوده، اما اگر ما به تفاوتش محاسبه و دوباره فقرا داده شود در این صورت این مالیات بر ارزش افزوده عدالانه می شود، اما مالیات فله ای بر ارزش افزوده در واقع در عمل مالیات بر مصرف شده است ناعدالانه است!، که حتی افراد فقیر ناتوان و بیکاران نیازمندان هم می پردازند ، این در حالی است برخی شرکتها و نهادها حکومتی مالیات نمیدهند و ثرتمندان سرمایه داران فرار مالیاتی دارند!

  • نقد و سخن

    دولت فقط بایست در مجموع و به صورت تجمیع مالیات منصفانه بیگرد، از آنهایی درامد خالص سالانه صد میلیون تومانی تا چندین میلیارد تومانی دارند مثلا به صورت پلکانی از 20% تا 35 % و آنهایی درآمد کمی دارند مثلا کمتر از ضد ملیون تومان دارند 10% و کسانی زیر خط فقر درآمد دارند مثلا در حد یک و نیم برابر حداقل دستمزد دارند معاف کند. چرا که اثابت شده این حاقل دستمزد در ایران همان خط فقر مطلق است و از طرفی میلیون نفر کاررگ و پراه وقت کار حتی همین را نمیگرند از کار فرمایان طماع و حریص و ظالم! این روش عادلانه ودرست اقتصادی است. این روشی است تا فقر از ایران ریشه کن شدود باخره این مردم بعد نسل های رنج امید به خوشبخیت پیدا کنند. دولت سه چهارم درامدش از مالیات است و رسما علام شده حداقل یک چهارم بخش اقتصادی ثروتمند مالیات نمی دهد فرار مالیاتی دارد! یعنی اگر قانون مالیتی فعلی هم درتس اجرا شود اصلا دولت نیازی ندارد مال-ثروت مردم از نفت و گاز خرج امور جاری و عمرانی کند! در ضمن دولت و نهادها با تراکم پرسنل روبرو هستند که اغلب اینها تمام از مزایای کاری از بیمه تا بازنسشتگی و درامد خب و اشتغال امن برخودارند باید مالیات بدهند، چرا کارمندان که اثبات شده بهره روی شان در هشت ساعت ، یک ساعت گاه نیست، بیش از دو میلیون تومان در ماه بیگرد و مالیات ندهد!، و در حالی که کارگران که تمام هشت ساعت کار میکند و کمتر از یک میلیون تومان اما دارند 9% مالیات بر ارزش افزوده می دهند؟! مجموع مالیات و عوارض و قبوضی متوسط ماهانه که فقرا الان میدهند چند برابر آن ماهانه 45 هزار تومان یارانه نقدی است!

  • نقد و سخن

    در نتیجه بایست بیشتر این پول نفت و سهام تمام نابعث ثروتزا از جمله شرکتهای نفتی و گازی و حتی آنهای که مفت و با رانت و فساد به بخش خصوصی و خصولتی واگذار شده برگردد و به صورت نقد و رایگان و فوری به مردم که اکثریت فقیرتد داده شود، تا بالاخره فقر در ایران ریشه کن شود. هر ساله تمام درآمد نفت به مردم واگذار شود. دولت بایست از محل مالیات بر درآمد مازاد تامین شود ، و از جمله مالیلت از درامد طبقات ثروتمند از مدیران حکومتی و بخش بزرگی پرسنل حکومتی و بازاریان و .. اندازه ای است که درآمد دولت از محل مالیات را تامین کنند. نیازی نیست دولت دست توی جیب بیت المال یعنی ثروت نفت و گاز کند. این نفت و گاز همه مال مردم است باید نقدا به مردم پرداخت شود به صورت فور ی و رایگان. بایست تمام سهام منابع زیررمینی و شرکتهای حکومتی اعم دولتی و خصولتی به مردم بویژه فقرا داده شود به صورت فوری و رایگان.

  • نقد و سخن

    شما اگر بخواهید کار اقتصاد ایران درست می شود به شرطی واقعا مردمی فکر کنید و از دید منافع ملی به قضیه نگاه کنید، و نه از دید نئولیبرالیسم نهادهای امپرالیسم اقتصادی مثل بانک جهانی... و یا از دید سرمایه دارها و اقلیت طبقه مرفه که هیچ دلشان به حال فقرا نمی سوزد و همیشه در فکر استثمار این دهها مییلون طبقات ضعیف هستند، ما بارها بی رحمی شان را دیدم، در قضیه زلزله کرمانشاه دیدم که کانسک ها را چند برابر قیمت کردند در حالی مردم زلزله زده در سرما و بی پناهی بودند دیدم این سرمایه دارها چقدر بی رحم هستند، اینها دهها سال است از رانتها استفاده کردند و مرفه و ثروتمند شدند، اما به وقت نیاز و در خطر افتادن حیات همنوعان و هموطنشان چنان بی رحمی از خود نشان دادند و حتی از مرگ همنونان فقیر و نیازمندشان میخواهند پول گزاف غیرمنصفانه و حرام بدست بیاورند!! شناسایی افراد بی نیاز ممکن است، همان طور که افراد نیازمنددرحواست کننده در نهادهایی مثل کمیته امداد و بهریستی... هم ممکن است و دارند انجام می دهند! فقط بایست از روش معقول و تجربه شده هان استفاده گردد، بررسی دارایی و حسابهای افرادی که می خواهند از کمک برخودار شوند بر طبق فرم ذرخواست مجاز است. قانون از از کجا آوردی اجرا کیند، از این کسانی که مستغلات و خانه های میلیاردی دارند یا ماشین گران بالای صد ملیون تومان می خرند به پرسید از کجا آوردی و آیا مالیات ثروتهایان را دادید؟ آیا این دولت و مجلس نماینده اکثر فقیر ایران است یا نماینده اقلیت ثروتمند و مرفه که همجان از رانتها استفاده کرده و فرار مالیاتی دارند؟!

  • نقد و سخن

    برای تاکسیرانی و اتوبوسرانی سهمیه مناسب گرفت ، اساس هم می توان کلا سهمیه نگرفت چون راه حل جایگزین برای مصرف بنزین و گازوئیل وجود دارد!، و اساسا بایست تاکسی ها و خودروی آژانس ها و تاکسی های آنلاین و اتوبوس را تشویق کرد از CNG مصرف کنند و نه از بنزین و یا گازوئیل. / موتور سیکلت ها عامل بدبخیت از تصادف تا الودگی هستند و اصلا نباید هیچ سوخت یارانه ای بیگرند! شاید با ندادن سوخت فسیلی یارانه ای به موتورسزکلت ها اینها مجبور شوند موتور سیکلت و دوچرخه های برقی بخرند و این اتفاق یک راه خوب برای تشویق به استفاده از وسایل برقی است. این یک راه حل خوب است تا ایران پیمان اقلمی پاریس بهتر اجرا کند و نیازی نباشد هزینه بی خودی در نیورگاههای پرهزینه غیر مقورن به صرفه خورشیدی و بادی بکند فعلا، این ینروگاه البته خوبست و نه الان باری ایران، الان به صرفه است مثلا تا بیست سال دیگر ایران روی نیروگاه گازی سرمایه گذاری کند تا ساخت نیروگاهها خورشیدی وباید و امثالهم به صرفه شود. البته برای کسب فناوری و عقب نه افتادن از این فناروی ها به صورت محدود سرمایه گذاری شود .دولت حمایت کند / حداکثر معادل 5% کل تولید برق. باید 95% برق از گاز طبیعی باشد، حتی دیگر در زمینه سدسازی دیگر نبیاد کار کند، بایست منابع آبی مدیریت شودو از اسرافش در بخش کشاورزی و سدسازی جلوگیری شود. اصلا این خوروها برای خدمات حمل و نقل عمومی نیازی به سوخت بنزین و گازوئیل ندارند، الان هم به اندازه کافی CNG برای تامین نیوری محرک این خوردها موجود است، چرا با سرعت کمی در در شهرها معمولا است برای ایجاد توان پیشران خودرو در حد همان مصرف CNG کفایت میکند، CNG که هم قابل قاچاق نیست و هم تمیزتر است ، و ایران ذخایر صدها ساله دارد و نیازی به واردات گاز نیست! چرا این حرف نادرست می زنید که واقعی کردن بنزین موجب بیکاری رانندگان تاکسی و آژانس ها می شود؟! الان تقریبا همه این خورها دوگانه سوز هستند باید همه شان گازسوز باشند. آیا مشکل کمبود یا اتلاف وقت در جایگاههای گاز است؟ خب این هم راه حل دارد، آنها باید از CNG استفاده کنند، ساعاتی از شبانه روز اختصاص به تاکسی و خوروهای اژانس ها و اتوبوس های گازسوز بدهید، این گونه مشکل حل می شود و خطری متوجه بیکاری این افراد نمی شود.

  • نقد و سخن

    این بنزین و گازوئیل به این قمیتها میدهید دو حالت ندارد یا شما نادرست می گویید و قیمت تمام شده است این نیست(؟!)، (واقعا از کجا معلوم میشود) ویا اگر گرانتر از قیمن عرضه فعلی است، و قیمت فوی خلیج فارس منصفانه است، به احتمال قوی این قیمت ارزان است چوناخبرا حاکیست دارند این سوخت بنزین و گازوئیل را از ایران قاچاق می کنند حتی به شکورهای نفتخیز خلیج فارس، به ترکیه و به دیگر کشورهای همسایه! پس لابد ارازنتر بقیه دنیا است! پ س تحت هیچ منطقی نباید مرفهان از سوخت ارزان و با یارانه ای برخوردار شوند در حالی میلیون فقیر حتی خودرو ندارند!، می توان لااقل با سهمیه بندی معقول اجازه نداد این سوخت بنزین و گازوئیل را اسراف و قاچاق نشود و جلوی افزایش آلودگی هوا را گرفت.

  • نقد و سخن

    خرج پول این حق الناس و دادنش به نهادهایی که بایست از راه مالیات اداره شوند و یا دادن وام از صندق توسعه به سرمایه داران عین بی عدالتی است، اصلا وجود این صندق از محل منابع ثروتهای ملی عین بی عدالتی است، درند از جیب حق الناس بیت المال بر می دارند و به سرمایه داران و مرفهان به اسم اشتغالزایی و سرمیه گذاری میدهند، و از بدبخیتی هم آنها وام ها را پس نمیدهند! این وسط چه چیزی گیر مردم فقیر می آید؟! هیچی! جز فقط فرصت- نسل سوزی ، آه و حسرت جوانی و عمر بر باد رفته! بودجه عمرانی حتی باید از راه مالیات تامین شود، چه برسد به بودجه جاری! الان سه چهارم درآمد دولت از راه غیر از درامد نفت و گاز است. یعنی دیگر معنی ندارد از جیب مردم و حق الناس خرج شود، این پول نفت و گاز مال همه مردم ایران بویژه فقرا است،. چون مرفهان دهها سال از رانتهای مختلف از سوخت ارزان تا وام های کلان و معافیت های میلیاردی استفاده کردند! و مرفه برخودار شدند.

  • نقد و سخن

    دولت نباید ارز فروش باشد و که اواخر هر سال برای کسری تراز بودجه اش را ار راه فروش ارز گران برطرف کند. ارز نفت و گاز مال مردم است باید به مردم واگذار شود به صورت رایگان و فوری (سالهاست پیشنهاد شده بیاد سهام منبع ثروتزا مثل ذخایر و شرکتهای نفتی و گازی و فراورده و پتروشیمی.... را واگذار کند فوری و رایگان به مردم و هر سال دولت مالیات منصفانه اش را بیگرد، در عوض مردم این سهام به صورت فور ی ورایگان واگذار شود، در نتیجه مردم کی توانند بعنوان از آن پشتوانها استفاده کرده و مثلا وام بگیرند ، یا برای رونق کار آفرینی و خوداشغالی سرمایه گذاری کنند یا خرید مسکن یا ازدواج... استفاده کنند و در نتیجه به سرعت رونق به بازارهای اصلی بر میگررد و اقتصاد از رکود خارج می شود! راه حل موجود است ولی تسلط تفکر سرمایه داری نئولیبرال نمی گذارد مردم ایران نجات پیدا کنند از ین فلاکت اقتصادی!)

  • نقد و سخن

    حسن روحانی: دولت امسال کسری بودجه ندارد/ دلایل روانی و تبلیغاتی عامل افزایش قیمت ارز/ واریز ۳۲درصد درآمدهای نفتی به صندوق توسعه‌ملی/ / نقد سخن حسن روحانی: بگذارید اقای روحانی و همه کسانی که پشت نقاب نئولیبرالیسم سرمایه داری مخفی شده و حرفهای قشنگ می زنید نقد کنم، هر چند شماها با توجه به این عملکرد 39 سال نشان داده اید که ارزشی برای حرف منتقدان مستقل و مردم خواه قائل نیستید، اما می گویم که بدانید مردم نفهم نیستند و می فهمند دارید چه بلایی سر ایران میاروید. این واریز نباید انجام شود، یکسوم ثروت عمومی مردم ایران و بویژه اکثریت فقیر ایران به صندق توسعه و بلکه تمام باید نقدا ور ایگان وفورا به مردم ایران بویژه فقرا داده شود هر ماه و در همان سال! می خواهید ذخایر ارزی داشته باشید برای پشتوانه پول ملی، خب این را از راه مالیات از ثروتمندان تامین کنید و نه از درآمد متعلق دهها میلیون نفر از فقرای ایران مثل نفت و گاز !

  • جهان

    همه میدانند که دلیل اقتصادی ندارد ، مگر شما را با اقتصادی بعنوان علم اقتصاد سر و کاری هست و آیا هیچ کار و کار و اتفاقی در ایران اشقال شده توسط شما اجنبی ها و دشمنان قسم خورده ایران دلیلی لازم دارد .