ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیده‌بان حقوق بشر پیشمرگه‌های کرد عراق را به اعدام‌های جمعی متهم کرد

این سازمان حقوق بشری می‌گوید شواهدی دارد که نشان می‌دهد تابستان گذشته پیشمرگه‌های امنیتی کردستان عراق داعشی‌های زندانی را در مدت یک هفته هر شب به‌شکل دسته‌جمعی اعدام و آن‌ها را دفن کرده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه تازه‌ای اعلام کرده که نیروهای امنیتی کردستان عراق سال گذشته ده‌ها نفر از زندانیان داعشی را اعدام کرده و جسد آن‌ها را در یک گور جمعی در شمال غرب موصل دفن کرده‌اند.

بازداشت یک مظنون همکاری با داعش توسط نیروهای امنیتی کردستان عراق، پس از درگیری در کرکوک ـ عکس از آرشیو

گزارش دیده‌بان حقوق بشر روز جمعه ۹ فوریه / ۲۰ بهمن منتشر شده و این سازمان مدافع حقوق بشر در آن گفته است که نیروهای امنیتی اقلیم کردستان، موسوم به «آسایش» از ۲۳ اوت تا ۳ سپتامبر ۲۰۱۷ افرادی از گروه «دولت اسلامی» (داعش) را اعدام کرده و در گور دسته‌جمعی دفن کرده‌اند.

این نیروهای امنیتی ابتدا مردانی که خارجی و عراقی بودند را در مدرسه‌ای در روستای ساحل الملیحه، در ۷۰ کیلومتری شمال غربی موصل بازداشت کردند. به گفته یکی از اعضای نیروهای امنیتی که اکنون بازنشسته شده، نیروهای «آسایس» این افراد را به زندانی در شیلگیه، روستایی که در ۴۵ کیلومتری این محل قرار داشت منتقل کرده و از آن‌جا آن‌ها را به دو محل در نزدیکی شهر زومر برده و آن‌ها را اعدام کرده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر یک گور دسته‌جمعی را شناسایی کرده که طبق گفته این عضو بازنشسته نیروهای امنیتی و شش ساکن روستای همسایه، نیروهای «آسایش» دست‌کم عده‌ای از افراد بازداشت‌شده را در آن دفن کرده‌اند.

لما فقیه، معاون مدیر امور خاورمیانه در دیده‌بان حقوق بشر گفت: «شواهد نشان می‌دهند که نیروهای امنیتی آسایش در مدت یک هفته هر شب مظنونین دستگیرشده عضو داعش را به‌شکل گروهی اعدام می‌کردند، شاید ده‌ها و حتی صدها نفر از بازداشت‌شدگان را.»

در گزارش دیده‌بان حقوق بشر آمده است: «گور دسته‌جمعی در ناحیه مخزن سد موصل واقع شده و اهمیت بسیار دارد که متخصصان پزشکی قانونی بین‌المللی بتوانند تا قبل از آن‌که باران‌های فصلی امسال مخزن سد را هنوز پر نکرده به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند تا بتوانند جسدها را مورد بررسی قرار دهند.»

این سازمان مدافع حقوق بشر از دستگاه قضائی اقلیم کردستان خواسته است تا به این جنایت جنگیِ احتمالی رسیدگی کرده و کسانی را که در این زمینه در بالاترین سطح مسئولیت قرار دارند، محاکمه کند.

پیشمرگه‌های «آسایش» در عملیات بازپس‌گیری موصل، شرکت داشتند. داعش در سال ۲۰۱۴ در این شهر حکومت خلیفه‌ای خود را اعلام کرد.

دیندار زیباری، رئیس هیئت ارزیابی و پاسخگویی به گزارش‌های بین‌المللی حکومت اقلیم کردستان چنین اعدام‌های غیرقانونی را تکذیب کرده و گفته است که این اجساد متعلق به افرادی از داعش است که در عملیات نظامی کشته شده‌اند و «احتمالاً جمع‌آوری شده‌اند تا به خاک سپرده شوند.»

رویترز نیز نوشته است که یک مقام امنیتی کردستان عراق حاضر نشده به سئوالات این خبرگزاری در این‌باره پاسخ دهد.

ارتش عراق در مسیر پیشروی خود به سوی موصل و پس از فتح آن، چندین گور ‌جمعی را که گفته می‌شد اجساد کسانی در آن‌ها قرار دارند که توسط داعش کشته شده‌اند، کشف کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شمه

    اهه، این توطءه امپریالیسمه. والا همه میدونیم که پشگرمه همگی نمونهی حقوق بشرند.

  • assad, russia, kurds are killing syrians

    there is no daesh. they were destroyed. It is all Syrian kids and women who are being massacred by Assad, Russia, Kurds, and Mullahs

  • احمد

    اگر واقعا از اعضای داعش بوده اند دستشان درد نکند.عین حقوق بشر است.

  • سلمان

    کشتن اسیر در هر شکلی ناپسند است (البته درصورتی که موضوع صحت داشته باشد! اقرار یک فرد نمی تواند سند محکمی باشد.)! این افراد اسیر جنگی نبوده اند، اینان مزدور جنگی اند که به امید گرفتن پول و تجاوز به زنان، از کشورهای دیگر به سوریه و عراق رفتند و دست به کشتاری زدند که در قرن اخیر بی سابقه بوده (و دلیلشان هم فقط اعتقاد دینی شان بود و بس!). هنوز هستند زنان و دخترانی که خانواده هایشان بدنبال آنها می گردند! البته کاش دیدبان حقوق بشر آماری از آن خانواده ها و دختران گمشده شان ارائه می داد، یا تعداد کودکان گمشده که بعد از معرفی خود به سازمانهای بین المللی کسی از سرنوشتشان خبری ندارد، که آماری در حدود 6 تا 7 هزار کودک را شامل می شود. در حالیکه هر روز کودکان و مردم بیگناه در سوریه زیر بمباران ترکیه و سوریه کشته می شوند، در حالیکه نسل مردم روهینگیا در حال از بین رفتن است، در حالیکه هر روز بازماندگان داعشی فرستاده شده به افغانستان، مردم بیگناه افغان را با حملات انتحاری از بین می برند، و درحالیکه دنیا فقط نظاره گر این کشتارهاست، دل سوزاندن برای تعدادی تروریست کمی مصنوعی به نظر میرسد. دیدبان حقوق بشر! من بعنوان پدر سه فرزند از شما می خواهم تحقیق کنید که آن 6 تا 7 هزار کودکان گمشده چه بلائی به سرشان آمده، تصور اینکه از آنان بهره جنسی برده شود و یا در کارگاههای زیرزمینی از آنان کار کشیده شود و یا در لابراتورها بعنوان موش آزمایشگاهی از آنان استفاده شود، انسان را دیوانه می کند.