ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عاصمه جهانگیر گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران درگذشت

عاصمه جهانگیر در آخرین گزارش‌اش از افزایش اعدام‌ها و سرکوب فعالان ابراز نگرانی کرد و خواستار تحقیق مستقل در باره اعدام‌های دهه شصت شد.

منابع خبری ظهر یکشنبه ۱۱ فوریه/ ۲۲ بهمن خبر دادند که عاصمه جهانگیر وکیل و حقوقدان پاکستانی درگذشت. علت این واقعه سکته قلبی اعلام شده است.

عاصمه جهانگیر گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران درگذشت.

دختر این حقوقدان که از یک سال قبل به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران در سازمان ملل انتخاب شد، در حساب کاربری توئیتر این خبر را تائید کرده است.

او نوشته است که مراسم خاکسپاری مادرش ۱۳ فوریه برگزار خواهد شد.

عاصمه جهانگیر متولد ۱۹۵۲ در لاهور پاکستان تحصیلات عالی خود در رشته اقتصاد و  حقوق را در دانشگاه‌های پاکستان، سوئیس، کانادا و ایالات متحده امریکا به پایان رسانده بود.

این وکیل و حقوقدان پاکستانی از بنیانگذاران کمیسیون حقوق بشر پاکستان بود که به ریاست و دبیرکلی این کمیسیون نیز رسید.

مبارزه با قوانین جزایی اسلامی، تلاش برای برابری حقوقی زنان و اقلیت‌های مذهبی در پاکستان از اصلی‌ترین فعالیت‌های جهانگیر طی سال‌های پس از دهه ۱۹۸۰ است.

او همچینین از اعضا و رهبران «جنبش وکلا» در پاکستان بود که اعتراض‌های متعددی را علیه قوانین جزایی اسلامی و همچنین فساد دولتی سازماندهی کرد. جهانگیر در خلال یکی از این اعتراض‌ها دستگیر و برای دوره‌ای نیز تحت بازداشت خانگی قرار گرفت. او طی سال‌های ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۷ چندین مرتبه بازداشت و زندانی شد.

جهانگیر حدود یک سال پیش به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران انتخاب شد.

او در آخرین گزارشی که در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر کرد، «افزایش اعدام‌ها، نقض حقوق زنان و اقلیت‌های دینی، افزایش فشار بر فعالان رسانه‌ای و مدافعان حقوق بشر» را نگران کننده خواند. جهانگیر همچنین خواستار انجام تحقیقات مستقل در باره اعدام‌های دهه ۶۰  شده بود.

بیشتر بخوانید:

عاصمه جهانگیر: جمهوری اسلامی به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کوین

    درود بر او و یادش همیشه گرامی .