ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محکومیت ایران و ترکیه در پارلمان عربی

ترکیه به دخالت در امور داخلی مصر و لیبی محکوم شد و ایران به دخالت در یمن. پارلمان عربی از عربستان تجلیل کرد و حمایت کامل خود از تمام اقدامات رئیس‌جمهوری مصر را نیز اعلام کرد.

پارلمان عربی شنبه ۱۰ فوریه / ۲۱ بهمن سومین نشست خود را برگزار کرد. در بیانیه‌های صادرشده پس از این نشست، ایران و ترکیه به دلیل مداخله در کشورهای عربی محکوم شدند.

رئیس پارلمان عربی

مشعل بن فهم السلمی، رئیس پارلمان عربی گفت که پس از نشست شنبه پنج بیانیه صادر شده است. بیانیه نخست به تازه‌ترین تحولات درباره بیت‌المقدس (اورشلیم) و سرزمین‌های اشغالی فلسطین پرداخت و خواستار پیگیری حق فلسطینی‌ها برای تشکیل دولت مستقل شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ششم دسامبر / ۱۵ آذر بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به‌رسمیت شناخت. این تصمیم با واکنش‌های گسترده منفی در جهان روبه‌رو شد و در مناطق فلسطینی اعتراضات خشونت‌باری در پی داشت.

بیانیه دوم به تمجید از نقش عربستان در پرده‌داری حرمین شریفین در مکه و مدینه مربوط می‌شد. پیش از این و در آغاز بحران محاصره قطر از سوی چهار کشور عربی، عربستان و امارات متحده و مصر و بحرین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه به انتقاد از عربستان پرداخته بود و گفته بود که

درخواستی مخصوص دولت عربستان دارم. شما بزرگترین و قدرتمندترین دولت خلیج هستید. ما به شما خادمان حرفین شریفین می‌گوییم. شما باید طوری کار کنید که برادران [مسلمان] گرد هم آیند. این چیزی است که از عربستان، از خادمان حرفین شریفین انتظار داریم.

او یک بار دیگر نیز از عربستان و ولیعهد جوان این کشور، محمد بن سلمان به خاطر سخن‌گفتن از بازگشت به «اسلام میانه‌رو» انتقاد کرد، آن را مفهومی ساخته «غرب» دانست و گفت «تنها یک اسلام وجود دارد».

در دو بیانیه دیگر پارلمان عربی ترکیه و ایران به دلیل دخالت در امور کشورهای عربی محکوم شدند. ترکیه به ویژه به دخالت در مصر و لیبی متهم شده است.

مقام‌های مصری آنکارا را به حمایت از اخوان المسلمین متهم می‌کنند. محمد مرسی، نخستین رئیس‌جمهوری مصر پس از انقلاب ۲۰۱۱ که با کودتای ارتش سقوط کرد، از اعضای اخوان بود.

پارلمان عربی همچنین از اقدامات عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر برای به گفته آنها «حفظ امنیت ملی و مبارزه با تروریسم» اعلام حمایت کامل کرد. در انتخابات آتی مصر، هیچ رقیبی از مخالفان و منتقدان سیسی مجوز حضور پیدا نکردند. تنها رقیب او حامی پیشین این فرمانده سابق ارتش است و اپوزیسیون یکصدا این انتخابات را تحریم کرده است.

مصر همچنین عملیات گسترده‌ای علیه جهادی‌های تندرو در صحرای سینا آغاز کرده.

ایران نیز به خاطر دخالت در کشورهای حوزه خلیج فارس، به ویژه یمن محکوم شده است. عربستان سعودی و متحدانش از جمله آمریکا، ایران را به ارسال تسلیحات از جمله تسلیحات موشکی به یمن متهم می‌کنند. ایران این اتهامات را رد کرده است.

سازمان ملل اما عربستان و ایران، هر دو را به آفریدن بحران در یمن متهم کرده است.

پارلمان عربی همچنین سندی جامع برای مبارزه با تروریسم و افکار افراطی آماده کرده است. این سند جامع پس از توافق تمام سران پارلمان‌های عربی برای بررسی و تصویب به اتحادیه عرب ارسال خواهد شد.

اجلاس آتی اتحادیه عرب در ماه مارس برگزار می‌شود.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.