ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اژه‌ای: گزارش مرگ کاووس سید امامی در زندان به شورای امنیت ملی ارائه شد

سخنگوی قوه قضائیه از کیفیت درگذشت استاد دانشگاه و فعال محیط زیست در زندان اوین اظهار بی‌اطلاعی کرد. او می‌گوید موضوع در دست بررسی است.

غلام‌حسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه می‌گوید مرگ کاووس سید امامی در زندان اوین در دست بررسی است و دبیرخانه قوه قضائیه گزارشی در این زمینه به شورای امنیت ملی ارائه داده است.

کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست

کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست، دو هفته قبل همراه با چند تن دیگر از فعالان محیط‌ زیست بازداشت شد. قوه قضائیه اعلام کرده که این استاد دانشگاه در زندان خودکشی کرده است. در دو ماه گذشته، این سومین مرگ مشکوک در زندان‌های جمهوری اسلامی‌ست.

شنبه ۲۱ بهمن خانواده کاووس سید امامی اعلام کردند که مقامات قضایی به آن‌ها اطلاع داده‌اند که این فعال محیط زیست در زندان اوین خودکشی کرده است. هم‌زمان عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، گفته بود چند تن «در قالب اجرای پروژه‌های علمی و محیط زیستی نسبت به جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی کشور در حوزه‌های استراتژیک اقدام می‌کردند» که بازداشت شده‌اند. دادستان تهران یک روز بعد تأیید کرد که کاووس سید امامی یکی از این بازداشت‌شدگان بوده و مدعی شد که او پس از اعترافاتی «خودکشی» کرده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگو و معاون اول قوه قضائیه، دوشنبه ۲۳ بهمن در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) نیز تأیید کرده که کاووس سید امامی یکی از فعالان محیط زیست بازداشتی در ایران بوده است. او اما درباره علل درگذشت سیدامامی گفته است:

«من هم شنیده‌ام ایشان خودکشی کرده‌اند اما هنوز از جزئیات آن اطلاع ندارم.»

محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرده که سازمان زندان‌ها به وظیفه خود در برابر زندانیان و حفظ جان آنان عمل می‌کند، با این‌حال از کیفیت درگذشت کاووس سید امامی در زندان اوین بی‌اطلاع است:

«این موضوع اخیر نیز در حال بررسی است که ببینیم چگونه اتفاق افتاده است.»

پروانه سلحشوری، نماینده مجلس شورای اسلامی از صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خواسته بود که درباره مرگ‌های مشکوک با عنوان خودکشی در زندان‌های ایران توضیح دهد. او یادآوری کرده بود:

«بی‌ارزش شدن جان انسان‌ها بسیار نگران‌کننده است و در ادامه اين روند علاوه بر آنکه ناكارآمدی سيستم قضايی را بيش از پيش آشكار می‌كند، به بی‌اعتمادی عمومی در قبال دستگاه قضا بیشتر دامن می‌زند.»

کمپین حقوق بشر در ایران هم با انتشار بیانیه‌ای قوه قضائیه را «مسئول مرگ» کاووس سید امامی دانسته و خواهان انجام تحقیقات مستقل درباره مرگ مسکوک او زیر نظر سازمان ملل شده است.

هادی قائمی مدیر کمپین حقوق بشر گفته است:

«مرگ فزاینده در زندان‌های ایران فاجعه‌بار است. این بازتاب‌‌دهنده نظام قضایی و اطلاعاتی ناپاسخگو است که هیچ حرمتی برای جان زندانیان قائل نیست.»

سینا قنبری و وحید حیدری، دو زندانی دیگر بودند که در در جریان اعتراضات دی ۹۶ بازداشت شدند و مقامات قضائی جمهوری اسلامی اعلام کردند که آن‌ها در زندان‌های اوین و اراک خودکشی کرده‌اند.

علاوه بر کاووس سید امامی، دو تن دیگر از همکاران او در مؤسسه «حیات وحش» به نام‌های هومن جوکار (مدیر پروژه یوز آسیایی)، سپیده کاشانی (همسر هومن جوکار)، نیلوفر بیانی (مشاور سابق برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد)، مراد طاهباز (فعال محیط زیست و میراث فرهنگی) و سام رجبی (فعال محیط زیست و عضو سابق موسسه حیات وحش میراث پارسیان) نیز بازداشت شده‌اند.

لیلی هوشمندافشار مادر سام رجبی به کمپین حقوق بشر گفته است:

«از لحظه بازداشت تاکنون هیچ خبری از وضعیت پسرم ندارم و پیگیری ‌هایمان هم بی پاسخ مانده است.»

لیلی هوشمندافشار تأکید کرده که فرزندش برخلاف ادعای دادستان تهران، جاسوس نبوده بلکه فعال محیط زیست بوده و با اینکه امکان زندگی در خارج از کشور را داشته اما ترجیح داد در کشور خودش خدمت کند.

محمود صادقی نماینده مجلس روز گذشته اعلام کرد که کاوه مدنی، معاون بین‌الملل، نوآوری و مشارکت اجتماعی- فرهنگی سازمان حفاظت محیط زیست، نیز روز شنبه ۲۱ بهمن، بازداشت شده است. مدنی اما صبح دوشنبه ۲۳ بهمن اعلام کرد که آزاد شده است:

— Kaveh Madani (@KavehMadani) 12. Februar 2018

معصومه ابتکار یکشنبه۲۲ بهمن درباره علت بازداشت شماری از فعالان محیط زیست گفته بود:

«به شدت نگرانم اما ترجیح می‌دهم در حال حاضر اظهار نظری نکنم.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.