ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مسئول مؤسسه «راه معرفت» به دار آویخته شد

یک زندانی عقیدتی-سیاسی در زندان رجایی شهر کرج به دار آویخته شده است. کریم زرگر به عنوان مسئول موسسه «راه معرفت» با اتهاماتی از جمله فساد فی الارض به اعدام محکوم شده بود.

یک زندانی عقیدتی-سیاسی در زندان رجایی شهر کرج به دار آویخته شده است. کریم زرگر به عنوان مسئول موسسه «راه معرفت» با اتهاماتی از جمله فساد فی الارض به اعدام محکوم شده بود.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران مطلع شده است این زندانی عقیدتی که زمانی رئیس سابق دانشکده صدا و سیما بوده و چندی پیش به همراه مرجان داوری، ذیل موضوع تبلیغ و ترویج جنبش نوپدید عرفانی «اکنکار» محاکمه شده، روز ۱۰ بهمن ماه اعدام شده است.

کریم زرگر متولد ۱۳۳۲ اهواز، فارغ التحصیل حقوق قضایی از دانشکده حقوق دانشگاه تهران و دکترای حقوق دریایی از دانشگاه استراسبورگ فرانسه بود.

او در سینما هم فعالیت داشت و در فیلم «عروسی خوبان» به کارگردانی محسن مخملباف به عنوان مدیرتولید و بازیگر فعالیت کرده بود.

زرگر، مدیر کل سیمای برون مرزی، مدیر پخش شبکه اول سیما، رئیس دانشکده صدا و سیما، صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماهنامه گزارش فیلم بوده است.

کریم زرگر در مهرماه ۱۳۹۴با تعطیلی و بازداشت مسئولان موسسه راه معرفت به همراه مرجان داوری بازداشت و راهی بند ۲۰۹ زندان اوین شد.

جلسات دادگاه در روزهای ۲۵، ۲۶ و ۲۷ مهر ۹۵ و نیز ۲۱ و ۲۲ آذرماه ۹۵ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی تشکیل شد.

نهایتا دادگاه به اتهاماتی از جمله فساد فی الارض بر اساس ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی هر دو متهم را به اعدام محکوم کرد.

علاوه بر حکم دادگاه انقلاب، کریم زرگر در پرونده دیگری تحت اتهام «تجاور به عنف» نیز در شعبه ششم دادگاه کیفری استان تهران محاکمه و به اعدام محکوم شد.

پیش‌تر وکیل مرجان داوری در این رابطه به گزارشگر هرانا گفته بود: «پرونده از این قرار بود که موسسه‌ای بود به نام راه معرفت تشکیل شده بود، البته مرجان بیشتر به عنوان مترجم و مشاور همکاری داشت، شخص و اشخاص دیگری مسئول این موسسه بودند که ما به طور مفصل، در مورد این مسئله در پرونده توضیح دادیم که حدود ۸ هزار صفحه در پرونده بود. غیر از این، بحث اتهام افساد فی‌الارض تعریف خاصی دارد در قانون که از نظر ما وکلا این اتهام شامل خانم داوری نمی‌شد.»

عرفانیان در رابطه با کسانی که موسسه را ایجاد کردند گفته بود: «آقای کریم زرگر مسئول موسسه بودند که ایشان هم محکوم به اعدام شدند و حکم اعدام وی نیز تایید شده است.»

۱۶ دیماه سال جاری، سایت هرانا گزارش داد حکم اعدام مرجان داوری در شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور نقض شده اما حکم اعدام کریم زرگر به تایید این مرجع قضایی رسیده و قطعی شده است.

یکی از نزدیکان کریم زرگر که مایل به افشای نامش نبوده، در گفت‌وگو با هرانا ضمن تایید خبر اعدام او گفته: «سرانجام در سایه سکوت خبری مورخ ۱۰ بهمن ماه حکم اعدام کریم زرگر، ۶۴ ساله در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد.»

نهادهای مسئول درباره این پرونده و سرانجام آن اطلاع‌رسانی نکردند؛ اما در برخی نشریات داخلی بدون ذکر مشخصات این زندانی صرفا به اعدام «فرد میانسالی که یک موسسه عرفان قلابی تاسیس کرده بود»، اشاره شده است.

اکنکار (به انگلیسی: eckankar) جنبش معنوی جدیدی است که در ۱۹۶۵ در ایالات متحده بنیان گذاشته شد. این جنبش ادعا می‌کند با تمرین‌های معنوی، ممارست کنندگان را به تجربه آنچه پیروانش «نور و صوت الهی» می‌نامند، قادر می‌کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بیژن

    اطلاعات اضافی دکتر کریم زرگر دارای دکتری حقوق دریای از فرانسه از طرفداران تمام قد آقای خمینی در سال 57 در همان هواپیمای ایرفرانسی بود که با آقای خمینی به ایران داد. بسیار خوش قیافه و خوش تیپ. ایشان در صدا و سیما مسئول تبلیغات و به تعبیر خودش مسئول جنگ تبلیغاتی بود. از سال 1367 در دانشکده الزهرا دانش تبلیغات و شیوه های جنگ تبلیغاتی و رسانه ای درس میداد و بسیار مسلط بود. البته به دانشجویان گرافیک. به گمانم در دانشگاه هنر هم همین درس را راارائه میکرد و همزمان در مجله سروش فعال بود با ابراهیم نبوی. با محسن مخملباف هم دوست بود و در چند فیلم با او همکاری داشت. یکی دو تا فیلم هم کارگردان بود. بعد از اخراج نبوی از سروش اوهم به نبوی پیوست و مجله گزارش فیلم را راه انداخت. او از طرف صدا و سیما مدیر تهیه فیلم انجیل به روایت نمیدانم مرقس یا چنین نامی شد که فیلم به دلیلی که بهتر است محفوظ بماند ناتمام ماند مرجان داوری دانشجوی گرفیک و 20 ساله در سال 67 در دانشگاه الزهرا دانشجوی ایشان بود. این دختر از اقوام نزدیک همسر سیمین بهبهانی بود و خانواده ای بافرهنگ داشت. کریم زرگر با وجود همسر و دو پسر عاشق مرجان شد و بدین ترتیب روابط دوستانه ای شکل گرفت و پای مرجان به سینما باز شد.مدتی بعد مرجان داوری برای مطالعاتی در مورد عرفان هندی و یوگا و موارد این چنینی به هند رفت. کریم زرگر هم شد رییس دانشکده صدا و سیما. بعد از مراجعت مرجان از هند روابط این دو نزدیک تر شد. مرجان نمایشگاهی از همین آیین های عرفانی و شمایل ها و ... در تهران راه انداخت. کریم زرگر از همسرش جدا شد و با مرجان ازدواج کرد. اما متاسفانه گرایش به خرافات و پیشگویی به شغل این دو تبدیل شد .در میرداماد دفتری باز کردند و کف بینی و پیشگویی و تعبیر خواب و رمالی و ضمیر خوانی و پری داری را در این دفتر آموزش میدادند. واقعا این گرایش ها باعث شد که تمام همکلاسیها و دوستان مرجان از او دور شوند گرایش اینها به آکنکار از کی و چگونه بوده مشخص نیست. اما کریم زرگر واقعا آدم غریبی بود و جای تاسف است که چنین سرنوشتی پیدا کردند. همین. بقیه اش را خدا خبر دارد