ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پنتاگون خواهان افزایش بودجه نظامی ناتو شد

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه در نشست ناتو از همتایان اروپایی خود خواهد خواست تا به وعده خود مبنی بر افزایش هزینه‌های نظامی عمل کنند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، چهارشنبه ۱۴ فوریه در نشست ناتو از همتایان اروپایی خود خواست تا به وعده خود مبنی بر افزایش بودجه نظامی عمل کنند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا

به‌گزارش رویترز، وزیر دفاع آمریکا در نشست ناتو پیشنهاد افزایش هزینه‌های نظامی اروپا را مطرح  کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرده بود که ایالات متحده از حمایت متحدانی که در ناتو بودجه نظامی کافی در نظر نمی‌گیرند دست خواهد کشید. کشورهای ناتو برای نخستین بار برنامه‌هایی ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهند قصد دارند تا سال ۲۰۲۴ سالانه دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند.

۱۵ کشور از ۲۸ کشور به جز آمریکا، برای تحقق این توافق که در سال ۲۰۱۴ در واکنش به الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه به‌دست آمد، یک استراتژی دارند. بودجه نظامی در آن زمان به سمت کاهش گرایش داشت.

کیتی ویلبارگر، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت بین‌الملل می‌گوید وزیر دفاع آمریکا موضع سرسختانه‌ای در پیش گرفت. ویلبارگر پیش از برگزاری نشست ناتو گفته بود وزیر دفاع آمریکا  کسانی را مورد خطاب قرار خواهد داد که طرح‌ ملی برای تحقق هدف دو درصدی ندارند و تأکید خواهد کرد که آنها باید چنین برنامه‌هایی را تدوین کنند.

براساس اطلاعات ناتو بریتانیا، یونان، رومانی و سه کشور بالتیک شامل استونی، لتونی و لیتوانی به هدف دو درصد نزدیک شده‌اند. فرانسه قصد دارد بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۵ بودجه نظامی خود را بیش از یک‌سوم افزایش دهد و ترکیه نیز از جمله کشورهایی هستند که هر چه سریع‌تر به این هدف می‌رسند.

اسپانیا گفته است که به این هدف نمی‌رسد. بلژیک و ایتالیا نیز روند کندی دارند. آلمان هم به‌‌رغم آن‌که طرح مهمی برای افزایش هزینه‌های نظامی خود دارد عملاً نمی‌تواند به هدف اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود به بودجه نظامی تا سال ۲۰۲۴ دست یابد.

با این حال دونالد ترامپ حتی این هدف را «حداقل» می‌داند.

ترامپ در نخستین حضورش در اجلاس ناتو در ژوئن سال گذشته میلادی گفته بود ۲۳ کشور از ۲۸ کشور عضو ناتو کمتر از دو درصد درآمد سرانه ملی‌شان را برای بودجه دفاعی‌شان در نظر گرفته‌اند و به همین جهت این کشورها پول کلانی از گذشته به ناتو بدهکارند.

ترامپ در کارزار انتخاباتی‌اش بارها از ناتو انتقاد کرده و آینده آن را به چالش کشیده بود اما در بروکسل تلاش کرد هم‌پیمانان آمریکا را وادار به پرداخت سهم بیشتری از هزینه‌های ناتو کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    و این بدین معناست که آمریکا از رژیم ترکیه کی خواهد پول بیشتری در ناتو خرج کرده و درواقع «برای ناتو» بجنگد. شاید این به معنای فشار برای حرکت بیشتر و جدیتر ترکیه در درون خط مشی ناتو تعبیر شود، اما نتیجۀ آن به صورت بازسازی و تجهیز ارتش نیمه ورشکستۀ ترکیه و به تبع آن، افزایش نقش ترکیه در ناتو خواهد بود و این به معنای وابستگی بیشتر ناتو به ترکیه نیز هست. مسلماً ترکیه به عنوان دومین پیاده نظام ناتو از این موقعیت برای چانه زنی علیه کردها استفاده کرده و می کوشد تا به ناتو برای حمایت از ماجراجویی هایش در سوریه و عراق و کشتار کردها در کردستان عراق و ترکیه فشار بیاورد.