ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مکرون نظارت بین‌المللی بر برنامه موشکی ایران را حیاتی خواند

رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد داد مذاکراتی انجام شود مانند برجام اما این بار با شرکت کشورهای منطقه درباره حضور ایران در خاورمیانه و نحوه نظارت بر موشک‌های بالستیک.

رئیس جمهور فرانسه برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران یک بار دیگر خواهان نظارت بین‌المللی بر برنامه موشکی ایران شد. برای این منظور مکرون پیشنهاد داد مذاکراتی انجام شود با جمهوری اسلامی و کشورهای منطقه و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه

به گزارش خبرگزاری رویترز، امانوئل مکرون اعلام کرد که فرانسه مایل است توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کند، به این دلیل که بدیل بهتری برای آن وجود ندارد. با این‌حال به گفته رئیس جمهور فرانسه، به کارگیری موشک‌های ایران در جنگ یمن و سوریه، امنیت متحدان فرانسه را به خطر انداخته است. به همین جهت مکرون پیشنهاد نه چندان تازه‌ی را مطرح کرد:

«مایلم دور تازه‌‌ای از مذاکرات با طرف‌های منطقه و اعضای ثابت شورای امنیت سازمان ملل آغاز شود، مانند آنچه که در مذاکرات هسته‌ای انجام دادیم، منتها این بار این مذاکرات را در سطح کشورهای منطقه گسترش دهیم با این هدف که ناامنی [در خاورمیانه] را کاهش داده و از میان برداریم.»

مکرون همچنین خواهان نظارت بین‌المللی بر موشک‌های بالستیک ایران شد:

«موشک‌های بالستیک ایران هم باید تحت نظارت بین‌المللی درآیند. این امر برای تأمین امنیت منطقه حیاتی است و به همین جهت ما به مکانیسمی از تحریم و نظارت نیاز داریم.»

رئیس جمهور فرانسه با اشاره به نفوذ ایران در کشورهای عراق، لبنان و یمن، خواهان گفت‌وگو با جمهوری اسلامی ایران شد:

«گاهی سیاست خارجی ایران بی‌ثبات‌کننده است. و به همین دلیل هم باید با حکومت ایران مذاکره کنیم.»

مکرون هر گونه راه‌حل نظامی برای حل مشکل ایران را رد کرد:

«به نظر من هرگونه راه‌حل نظامی برای وضعیت فعلی اشتباه است. ما زمان زیادی را صرف فعالیت‌های [موشکی] بالیستیک و منطقه‌ای کرده‌ایم».

 امانوئل مکرون نخستین بار ۱۹ آبان/۹ نوامبر ۲۰۱۷ در سفر غیرمنتظره‌اش به ریاض پیشنهاد داده بود که مذاکراتی مانند برجام درباره برنامه موشکی ایران انجام شود و اگر لازم باشد با اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران این مذاکرات ادامه یابد و به نتیجه‌ای برسد که حاصل آن ایجاد تعادل در منطقه خاورمیانه است.

ژانو ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه هم پیش از این خواهان اجرای جدی قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل درباره برنامه موشکی ایران شده است. سازمان ملل با این قطعنامه از ایران خواسته است از ساخت و آزمایش موشک‌های بالستیک که توانایی حمل کلاهک هسته‌ای دارند خودداری کند.

وزیر خارجه فرانسه برای گفت‌وگو درباره برنامه موشکی ایران ۱۴ اسفند به تهران سفر می‌کند. امانوئل مکرون هم برای سفر به ایران سه شرط تعیین کرده: گفت‌وگو با خامنه‌ای، گفت‌وگو درباره برنامه موشکی ایران و گفت‌وگو درباره نفوذ ایران در خاورمیانه. مقامات جمهوری اسلامی ایران یک‌صدا گفت‌وگو درباره برنامه موشکی را رد کرده‌اند.

یک ماه پیش از به سر آمدن مهلت تعلیق تمدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، امانوئل مکرون، به دعوت ترامپ به واشنگتن می‌رود. او نخستین مهمان رسمی ترامپ در دوران ریاست جمهوری‌اش است. کاخ سفید اعلام کرده که رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه درباره برجام هم با هم گفت‌وگو می‌کنند.

یک ماه پیش از به سر آمدن مهلت تعلیق تمدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، امانوئل مکرون، به دعوت ترامپ به واشنگتن می‌رود. او نخستین مهمان رسمی ترامپ در دوران ریاست جمهوری‌اش است. کاخ سفید اعلام کرده که رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه درباره برجام هم با هم گفت‌وگو می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ریبوار

    ظاهرا غرب در مقابل رژیم ج. ا. دو راه پیش روی دارد: 1. جنگ، 2. ادامه برجام. گزینه جنگ و سرنگونی رژیم منجر به تولید آواره جنگی و بی ثباتی بیشتر منطقه خواهد شد که مستقیما تبعات آن را کشورهای اروپائی باید تقبل کنند، در عوض منافعی برای آمریکا خواهد داشت: فروش مقدار قابل توجهی سلاح، و حکومت سر کارآمده اگر در جهت منافع آمریکا قدم برندارد، ضرری نخواهد رساند (البته ناگفته نماند که رژیم کنونی، منافعی درازمدت برای آمریکا داشته و دارد، اما آمریکا بدنبال سهمی است که بعنوان ابرقدرتی باید از آن برخوردار باشد). بنابراین کشورهای اروپائی بیشتر مایلند ایران را از جنگ بترسانند و در عوض سهمی اقتصادی، از این خوان نعمت بردارند، که این باعث می شود تا از تبعات هرج و مرج و تروریسم ناشی از جنگ در منطقه هم در امان باشند. بنابراین هر کاری خواهند کرد تا برجام حفظ شود. اما تضمینی وجود ندارد که این وضعیت دوام بیابد. نیروهای دمکراسی خواه و مسالمت جو در این فرصت اندک که رژیم هم در حال دادن باج است و هم اینکه تضعیف شده، باید مقدمات کشاندن رژیم به پای میز مذاکره با مردم (رفراندم) را فراهم کنند. تا کشور با کمترین هزینه گذار مسالمت آمیز قدرت را تجربه کند. برخلاف بعضی از اظهار نظرها که می گوید این رژیم با مسالمت کنار نمی کشد، معتقدم اگر شرایط مهیا شود رژیم رمقی برای ادامه ندارد (فساد و اقتصاد ورشکسته، از درون رژیم را خورده). نیروهای طرفدار رژیم مانند ا.ن. تضاد غیر قابل جبرانی با بدنه رژیم پیدا کرده اند، و بخش وسیعی از نظامیان (سپاه و ارتش) با این وضعیت حاضر نخواهند شد در ویرانی کشور با رژیم همراهی کنند. برای همین بعنوان یک ایرانی معتقدم باید مردم ایران با شدت بر طبل رفراندم بکوبند تا این مهم به منصه ظهور برسد.

  • ناشناس

    حرف بی منطقی است موشکها برای دفاع از ایران است و به فرانسه ارتباطی ندارد