ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هوای تهران پس از دو روز هوای پاک، ناسالم شد

مرکز پایش آلودگی هوا، اعلام کرد که جمعه ۲۷ بهمن هوای تهران در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت.

مرکز پایش آلودگی هوا، اعلام کرد که جمعه ۲۷ بهمن هوای تهران در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت.

در دو روز چهارشنبه و پنج‌شنبه، ۲۵ و ۲۶ بهمن هوای تهران پاک بود.

محمد رستگاری معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان تهران گفت شاخص آلودگی هوای پایتخت ۱۰۳ و در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» است.

حسین شهبازی، مدیر واحد مدل‌سازی و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز اعلام کرد که میانگین شاخص کیفیت هوای تهران در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۳ و برای گروه‌های حساس ناسالم بود و پیش از ظهر جمعه با شاخص ۱۰۶ همچنان برای گروه‌های حساس ناسالم ماند.

این در حالی است که مردم پایتخت پس از گذران روزهای بسیار آلوده، از چهارشنبه ۲۵ بهمن به مدت دو روز هوای پاکی را تنفس کردند، طوری که پنج‌شنبه کیفیت هوای تهران با کاهش آلاینده‌های جوی با عدد ۵۰ در شرایط پاک قرار گرفت.

شاخص کیفیت هوا (AQI) پنج معیار اندازه‌گیری آلاینده‌های هوا شامل ذرات معلق، دی اکسید سولفور، مونوکسید کربن، دی اکسید نیتروژن، و ازن را محاسبه کرده و غلظت آلاینده هوا را تبدیل به یک عدد در مقیاس صفر تا ۵۰۰ می‌کند. مهم‌ترین عدد در این مقیاس ۱۰۰ است. چنانچه شاخص کیفیت هوا بیش از ۱۰۰ باشد یعنی آلایندگی در محدوده ناسالم قرار گرفته است و چنانچه سطح آن ۱۰۰ یا پایین‌تر باشد یعنی میزان آلایندگی در محدوده سالم قرار دارد.

بر این اساس، به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد) (حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ایلنا گفته است که کلان شهری مانند تهران با دو نوع آلودگی در هوای سرد و در هوای گرم مواجه است.

به‌گفته او در هوای سرد در اثر وارونگی ذرات کمتر از دو و نیم میکرون پایین آمده و سبب آلودگی می‌شوند در نتیجه خودروهای بنزین‌سوز نقش چندانی در میزان آلودگی ندارد و آلوده کننده و آلاینده‌های اصلی، وسایل نقلیه گازوئیل سوز مانند اتوبوس ها و کامیون ها هستند، اما در هوای گرم این ذرات بالا رفته و چندان مزاحم  انسان نیستند و اکسیدهای مختلف مانند ازت، سولفور و بنزن آلوده‌کننده می شوند.

کلانتری گفت به‌منظور مقابله با آلودگی هوا با کاهش وسایل نقلیه در همه شهرها موافق است اما لازمه آن تقویت وسایل حمل و نقل عمومی است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.