ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مشاور امنیت ملی ترامپ: سرمایه‌گذاری خارجی در ایران کمک مالی به سپاه است

همزمان با اعمال فشار آمریکا در اجلاس امنیتی مونیخ برای «اقدام مشترک علیه تهران»، فرانسه و بریتانیا در شورای امنیت به این کشور پیوسته‌اند تا ایران را در رابطه با یمن محکوم کنند.

هربرت مک‌مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اجلاس امنیتی مونیخ به تندی از ایران انتقاد کرد. او خواستار مقابله با به گفته او «شبکه گروه‌های نیابتی» این کشور شد و سرمایه‌گذاری‌ موافقان حفظ توافق هسته‌ای، از جمله آلمان و روسیه در ایران را کمک مالی به سپاه پاسداران خواند. همزمان اعضای غربی دائم شورای امنیت سازمان ملل به دنبال محکومیت ایران به خاطر مداخله در یمن هستند.

مک‌مستر (عقب تصویر) درباره ایران و برجام، مواضع تند ترامپ را تکرار کرد

مک‌مستر شنبه ۱۷ فوریه / ۲۸ بهمن ایران را به ساختن و تجهیز ارتش‌های نیابتی «به سبک حزب‌الله لبنان» در عراق و سوریه و یمن متهم کرد. او گفت هدف ایران از این کار تضعیف دولت‌های عربی است و اگر این دولت‌ها سیاست‌هایی خلاف اهداف تهران پیش بگیرند، گروه‌های نیابتی علیه خود آنها وارد عمل خواهند شد.

این مقام ارشد امنیتی در واشنگتن هشدار داد که «الان زمان اقدام عملی علیه ایران فرارسیده است. ما نگرانیم که این شبکه گروه‌های نیابتی روز‌به‌روز در حال قدرتمندترشدن است»

ایران همواره اتهام مداخله در امور داخلی دیگر کشورها را رد می‌کند.

انتقاد از توافق هسته‌ای

مک‌مستر در ادامه سخنانش به انتقاد از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های گروه ۱+۵ پرداخت.

او به طور خاص سرمایه‌گذاری‌های خارجی حاصل از رفع تحریم‌ها به واسطه «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) را منبع تأمین مالی برنامه موشکی ایران و دیگر فعالیت‌هایش در خاورمیانه خواند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید روسیه، چین، ژاپن، کره جنوبی و آلمان را بزرگترین شرکای تجاری ایران خواند و گفت که سرمایه‌گذاری‌های خارجی این کشورها در ایران در واقع تأمین مالی سپاه پاسداران است:

به خاطر امنیت بین‌المللی و به عنوان مسئله‌ای مربوط به وجدان اخلاقی، باید روابط تجاری با نهادهای دارای منافع مشترک با سپاه پاسداران ایران را قطع کرد و به تشویق توسعه بخشِ تجاری حقیقی در ایران مشغول شد و بر رژیم تهران برای رعایت حقوق مردمش فشار آورد.

مک‌مستر در سخنانی مشابه مواضع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به «نواقص جدی» در توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت: «زمان پرداختن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران، از جمله توسعه و تکثیر موشک فرارسیده».

ترامپ ۱۲ ژانویه/ ۲۲ دی گفت برای «آخرین بار» تعلیق تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تمدید کرد. او گفت که در صورت برآورده‌نشدن شرط‌هایش و تصحیح نشدن «نقایص فاجعه‌بار توافق»، به طور یکجانبه از این توافق بیرون خواهد رفت.

این شرط‌ها که بار اصلی برآورده‌کردن‌شان بر دوش متحدان اروپایی آمریکا همچون فرانسه، بریتانیا و آلمان خواهد بود، عبارتند از: دسترسی فوری بازرسان بین‌المللی به تمام تأسیسات ایران، از جمله تأسیسات نظامی؛ دائمی‌کردن محدودیت ایران در غنی‌سازی اورانیوم؛ و مرتبط‌کردن برنامه‌های توسعه موشک‌های بالستیک دوربرد به برنامه تسلیحات هسته‌ای به نحوی که هر گونه آزمایش موشک‌های بالستیک دوربرد از سوی ایران به بازگرداندن «تحریم‌های سخت» علیه این کشور بینجامد.

    طرح محکومیت ایران در شورای امنیت

    همزمان با اعمال فشار آمریکا در اجلاس امنیتی مونیخ برای اقدام مشترک علیه آنچه «تهدید ایران» خوانده شده است، خبرگزاری «رویترز» گزارش داده که شورای امنیت سازمان ملل نیز به دنبال محکوم‌کردن ایران در ارتباط با یمن است.

    توان موشکی مورد ادعای ایران - برای بزرگتر شدن تصویر روی آن کلیک کنید

    به گزارش رویترز، ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه می‌خواهند ایران را به دلیل ناتوانی در جلوگیری از دسترسی گروه «انصارالله»، گروه شیعیان حوثی یمن به موشک‌های بالستیک ساخت این کشور محکوم کنند. این محکومیت بخشی از قطع‌نامه تمدید تحریم‌های یمن، از جمله تحریم‌های تسلیحاتی برای یک سال دیگر خواهد بود.

    کارشناسان سازمان ملل پیش از این در گزارشی محرمانه اعلام کرده بودند که ایران تحریم تسلیحاتی یمن را نقض کرده است. این گزارش تأمین‌کننده اصلی این قطعات را مشخص نمی‌کرد، اما تأکید داشت که بررسی بازمانده بقایای موشک‌های شلیک‌شده از سوی انصارالله منشاء ایرانی این موشک‌ها را اثبات کرده و ناتوانی ایران از جلوگیری از انتقال تسلیحات به یمن به معنای نقض تحریم تسلیحاتی این کشور است.

    ایران همواره این اتهام‌ها را رد کرده است.

    در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.