ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران: با سوریه «پاکسازی» حومه دمشق را ادامه می‌دهیم

علی‌رغم تصویب قطع‌نامه آتش‌بس یک‌ماهه در غوطه شرقی، بمباران شیفونیه در حومه آن ادامه یافت و یکشنبه شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران با مخالفان در آن منطقه درگیر شده‌اند.

درحالی‌که شورای امنیت سازمان ملل پس از بارها تعویق قطع‌نامه آتش‌بس در غوطه شرقی بالاخره آن را تصویب کرد، ایران و سوریه از ادامه نبرد با به گفته آنها «تروریست‌ها» در آن منطقه خبر می‌دهند. ناظران جنگ سوریه از بمباران مجدد غوطه شرقی پس از تصویب قطع‌نامه خبر داده‌اند.

باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در کنار علی خامنه‌ای، رهبر ایران

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران یکشنبه ششم اسفند در حاشیه همایشی درباره جنگ ایران و عراق قطع‌نامه آتش‌بس ۳۰ روزه در غوطه شرقی را به تلاش کسانی ربط داد که به ادعای او «خواهان امنیت و آرامش سوریه نیستند».

این فرمانده نظامی ایران مدعی شد که تلاش «دوستان کشور سوریه» به «تعدیل قطع‌نامه» منجر شده است. مراد او از «تعدیل» بیرون‌گذاشتن برخی از گروه‌های مخالف منتسب به «القاعده» از قطع‌نامه آتش‌بس است.

باقری با گفتن اینکه سوریه و ایران به قطع‌نامه پایبند خواهند ماند، افزود:

بخش‌هایی از حومه دمشق که در اختیار تروریست‌ها است مورد آتش بس نیستند و پاکسازی در آنها ادامه خواهد داشت.

قطع‌نامه آتش‌بس ۳۰ روزه در شورای امنیت به ابتکار کویت و سوئد تهیه شد اما با مخالفت روسیه بارها به تعویق افتاد. این قطع‌نامه شنبه‌شب با رأی موافق همه ۱۵ عضو به تصویب رسید.

این آتش‌بس یک‌ماهه امکان دسترسی امدادگران به غوطه‌ شرقی، ارسال کمک‌های غذایی و دارویی و تخلیه بیماران و مجروحان را فراهم می‌آورد.

جنگنده‌ها پیش از تصویب این قطع‌نامه برای یک هفته دائماً غوطه شرقی را در هم کوبیدند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل غوطه شرقی را «دوزخ روی زمین» توصیف کرده بود.

به گزارش گروه «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، یک گروه ناظر بر جنگ سوریه تا کنون بیش از ۵۲۰ غیرنظامی در بمباران‌های غوطه شرقی جانشان را از دست داده اند. ۱۲۷ کودک و ۷۵ زن در میان این قربانیان به چشم می‌خورند. ۲۵۴۱ غیرنظامی نیز مجروح شده‌اند.

امدادگران محلی در غوطه شرقی شنبه به خبرگزاری «رویترز» گفته بودند که بمباران‌ و گلوله‌باران چنان شدید است که آنها دیگر توان شمردن قربانیان را نیز ندارند.

واکنش مخالفان به آتش‌بس

گروه‌های مخالف بشار اسد، رئیس دولت دمشق از این قطع‌نامه استقبال کردند و گفتند به آن پایبند می‌مانند.

«جیش الاسلام» و «فیلق الرحمن»، دو گروه مخالف عمده در غوطه شرقی در بیانیه‌هایی جداگانه اعلام کردند که تنها در صورت حمله نیروهای سوری از خود دفاع خواهند کرد و در غیر این صورت، به آتش‌بس پایبند خواهند ماند.

بر اثر پرتاب خمپاره از سوی این گروه‌ها به دمشق در واکنش به حملات هوایی دست‌کم ۲۵ غیرنظامی کشته شده‌اند.

ترکیه نیز از تصویب این قطع‌نامه استقبال کرد.

بمباران دوباره غوطه شرقی

هرچند قطع‌نامه آتش‌بس قرار بود پایانی بر کارزار بمباران غوطه شرقی باشد که از سوی حامیان حقوق بشر «وحشیانه» توصیف شده بود، اما دیده‌بان حقوق بشر سوریه از ادامه بمباران پس از این آتش‌بس خبر داد.

پیش از بمباران‌های شدید غوطه شرقی، این منطقه محاصره بود و گل‌کلم و نشاسته به قوت غالب خانواده‌ها بدل شده بود. این مادر در حال پختن نشاسته است.

به گفته این گروه ناظر، همزمان با پایان نشست شورای امنیت جنگنده‌های سوری ۱۰ حمله هوایی به شیفونیه در حومه غوطه شرقی انجام دادند.

پس از تصویب قطع‌نامه نیز حمله به شیفونیه پایان نیافت و بمباران این منطقه ادامه داشت.

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، شبه‌نظامیان شیعه هوادار اسد که تحت حمایت ایران قرار دارند، یکشنبه با جیش‌الاسلام در شیفونیه درگیر شده‌اند. این درگیری‌ها که «شدید» توصیف شده، همچنان ادامه دارد.

غوطه شرقی پیش از این بمباران‌ها در محاصره بود و ساکنان آن از فقدان مواد غذایی و بهداشتی و دارو رنج می‌کشیدند. کودکان پیش از بمباران‌ها بر اثر گرسنگی و بیماری جان می‌دادند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.