ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زهرا رهنورد به جمع مخالفان با حجاب اجباری پیوست

همسر میرحسین موسوی همراهی خود با دختران خیابان انقلاب را با طرحی نشان داده است. گروهی از شهروندان ایرانی به سابقه رهنورد در تحمیل حجاب به زنان ایرانی اشاره کرده‌اند.

زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی از رهبران معترضان به نتایج انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۸۸ ایران با انتشار طرحی اعلام کرده که با حجاب اجباری مخالف است. طرح رهنورد که با الهام از برخورد خشونت‌‌آمیز با مریم شریعتمداری، یکی از دختران خیابان انقلاب در هفته گذشته در تهران تهیه شده، مخالفت برخی از شهروندان ایرانی در شبکه‌های اجتماعی را برانگیخته است.

زهرا رهنورد

نرگس موسوی، دختر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد صبح دوشنبه ۷ اسفند با انتشار طرحی از مادرش اعلام کرد که رهنورد با حجاب اجباری در ایران مخالف است. هفته گذشته زنی به نام مریم شریعتمداری روی پست برق رفت و حجاب از سر برداشت و روسری‌اش را به شیوه دختران خیابان انقلاب بر سر چوبی کرد که در همان حال یکی از مأموران انتظامی او را به پایین هل داد. در اثر این برخورد خشونت‌آمیز پای مریم شریعتمداری شکست. زهرا رهنورد بر اساس این واقعه طرحی کشیده است. برخی از شهروندان ایرانی در شبکه‌های اجتماعی با استناد به مقالات زهرا رهنورد درباره تحمیل حجاب به زنان ایرانی، از او انتقاد کرده‌اند. برخی حتی اعلام کرده‌اند که به نظر آن‌ها زهرا رهنورد از قصد دختر خیابان انقلاب را زشت‌رو ترسیم کرده. برخی دیگر می‌گویند در این طرح، مأمور انتظامی به شکلی ترسیم شده که گویا قصد دارد مانع از «سقوط» دختر خیابان انقلاب شود.

طرح زهرا رهنورد با الهام از برخورد خشونت‌آمیز با مریم شریعتمداری، دختر خیابان انقلاب

زهرا رهنورد پیش از این در مقالاتی با عنوان «ریشه‌های استعماری کشف حجاب»، «پیام حجاب زن مسلمان» و «زیبایی حجاب و حجاب زیبایی» از حجاب اسلامی دفاع کرده بود.

«پیام حجاب زن مسلمان» در سال‌های پیش از انقلاب منتشر شده است. رهنورد در مصاحبه‌ای که العالم بعد از انقلاب با او انجام داد و در روزنامه اطلاعات هم منتشر شد، درباره این کتاب می‌گوید:

«من در این کتاب تلاش داشته‌ام بگویم که حجاب باید، هم از راه شناخت و هم با آگاهی کامل و علاقه مورد پذیرش واقع شود و در تمام ابعاد دین و نظام‌های سیاسی و اقتصادی و ارزش‌های والای آن تعمیم داده شود و در آن صورت است که حجاب می‌تواند از دین و نظام اسلام باشد.»

برخی از طرفداران زهرا رهنورد در شبکه‌های اجتماعی در پاسخ به منتقدان گفته‌اند که رهنورد هرچند در مقالات و مصاحبه‌هایش در سال‌های بعد از انقلاب از حجاب طرفداری کرده، اما با حجاب اجباری مخالف است.

تیتر روزنامه اطلاعات به نقل از رهنورد: حجاب باغ عرفان است

دوشنبه۳۰ بهمن پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشستی درباره حجاب اجباری برگزار کرد. در نشست «مطالبات زنان، تضادها و تعارضات» آذر منصوری، فاطمه صادقی، حمیدرضا جلایی‌پور و نعمت‌الله فاضلی در سخنانی اعلام کردند که با برخوردهای قهرآمیز با دختران خیابان انقلاب نمی‌توان مخالفت زنان با حجاب اجباری را سرکوب کرد. برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی مخالفت اخیر زهرا رهنورد با حجاب اجباری را به عنوان تلاش اصلاح‌طلبان برای حفظ نظم موجود اما در چارچوبی هدایت‌شده تلقی کرده‌اند.

نخستین بار ۶ دی ۹۶ دختری به نام ویدا موحد روی پست برق در تقاطع وصال با انقلاب، بدون آنکه حجاب به سر داشته باشد ایستاد و چوبی که روسری سفیدی بر سر آن بسته بود، را تکان داد. این حرکت نمادین اعتراضی به زودی در تهران و سایر شهرهای ایران گسترش پیدا کرد.

مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که ظاهر شدن بدون حجاب در انظار عمومی و تشویق به بی‌حجابی مشمول قانون تعزیرات است و بین یک تا ۱۰ سال حبس دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امیر حسین

    جناب آقای دکتر نیکفر از آنجا که مسئولیت رادیو زمانه ظاهراً با شما است جنابعالی را مورد خطاب قرار می دهم من نوشته های شما را معمولاً مطالعه می کنم می دانستم و میدانم که شما میانه خوبی با دین و مذهب ندارید اما نمی داستم در باورمندی شما به انصاف هم باید تأمل و احیاناً تجدید نظر کنم . خانم رهنورد در تیر ماه 59 در مصاحبه با روزنامه انقلاب اسلامی به صراحت با اجبار در حجاب مخالفت کرده اند نوشته های ایشان همگی در دفاع از حجاب به عنوان یک انتخاب است و نه اجبار . شما در تیتر خود آورده اید که« رهنورد به مخالفان اجبار در حجاب پیوست » گویی ایشان پیش از این موافق اجبار بوده است . شایسته بود مشخص می کردید از کجایِ نوشته های رهنورد اجبار را استنباط کرده اید . آری خانم رهنورد در تمامی نوشته های خود از حجاب دفاع کرده است ؛ اما به عنوان یک انتخاب ! حتی در همین مصاحبه با روزنامه اطلاعات در میانه دهه شصت -که تصویرش را کار کرده اید رهنورد -بر جنبه انتخابی حجاب تأکید می کند و می گوید :«مسأله مهم این است که زن مسلمان از جایگاه و ارزش حجاب آگاه شود و آن را از را ه علاقه و باور و نه اجبار و اکراه یا طبق سنت خانواده بپذیرد » جناب نیکفر شما حق دارید با خانم رهنورد مخالف یا موافق باشید اما تحریف دیدگاه ایشان بی شک اخلاقی نیست . ----------- ویراستار زمانه: سردبیر زمانه این توضیح را در مورد کامنت بالا داده است: آقای امیرحسین، ممنون از توجه شما به زمانه. من شخصا نویسنده مطلب مورد انتقاد شما نیستم، اما مضمون آن را درست می‌دانم. وقتی سیاست نظام "یا روسری یا توسری باشد" نوشتن کتاب درباره اهمیت حجاب و لزوم تقید آگاهانه و آزادانه به آن چیزی جز همدستی نیست. سیاست سرکوبگر فقط با چماق و مسلسل کار خود را پیش نمی‌برد، با پنبه هم سر می‌برد، قربان صدقه هم می‌رود، استدلال هم کند، به قول پیشوای نظام ولایی "کرسی آزاداندیشی" هم راه می‌اندازد. در زندان، آزادی انتخاب وجود ندارد. صحبت بر سر اینکه این لباس زندان چقدر قشنگ است و خوب است ما با آزادی کامل آن را بپوشیم، از همان مقوله همدستی با زندان‌بان است و کسی که چنین موعظه‌ای کرده روا نیست که مدعی باشد آزادی‌خواه بوده است، چون بر انتخاب آزادانه لباس زندان تأکید کرده است. انصاف ما در این است که مخالفت امروزین خانم زهرا رهنورد با حجاب اجباری را به شکلی مثبت بازتاب ‌دهیم. در حق حقیقت بی‌انصافی کرده‌ایم، اگر به موضع گذشته ایشان اشاره نکنیم. با احترام محمدرضا نیکفر

  • کارگر

    شاپرک شجری زاده یکی از دختران خیابان انقلاب از شنبه دست به اعتصاب غذای تر زده است.خواسته اش انتقال به بندعمومی و دسترسی به وکیل است.دسترسی به کتاب نیز از دیگر درخواست هایش بود که انجام شده #شاپرک_شجری‌زاده #دختران_خیابان_انقلاب

  • کارو

    خانم رهنورد اگر با حجاب اجباری مخالف است، چرا در دوران ریاستشان در دانشگاه الزهرا نسبت به حجاب دانشجویان سختگیری کرده و هیچگونه آزادی پوشش را به دانشجویان این دانشگاه نمی داد؟ ایشان تا دیروز از موافقان و حامیان و اجراکنندگان حجاب اجباری بود، اما الان انگار «برایش مشکل پیش آمده» و مخالف حجاب اجباری شده است!!!

  • آکو کردستانی

    زن زندگی ایست ، زندە باد زن آزادە وآزادیخواە ایرانی ،نرگس محمدی.

  • Neda

    نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر در نامه‌ای سرگشاده به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، نوشت زندان‌های ایران "تابع مطلق نظرات مغرضانه و طمع‌کارانه بازجویان نهادهای امنیتی- نظامی است" و "ادعای استقلال قوه قضاییه، امری خلاف واقع و فریبکارانه و به سخره گرفتن عدالت است." این فعال حقوق بشر با تأکید بر "فساد و عدم سلامت اخلاقی- مالی" قضات و مسئولان قضایی، ادامه داده که "متأسفانه دروغ، افترا، کشته شدن انسان‌ها در زندان‌ها، بازجویی‌های غیر اخلاقی و حتی جنسی در سلول‌ها!!، گرفتن اعتراف‌های بی‌اساس، حبس‌های طویل‌المدت و تضییع حقوق انسان‌ها به امری رایج و معمول در می‌آید." نرگس محمدی، در نامه سرگشاده خود مسئولیت تمامی ظلم‌های قوه قضائیه را متوجه صادق لاریجانی، رئیس این قوه دانسته است. این زندانی سیاسی که دارای دو فرزند خردسال است، نوشته که طی ماه‌های اخیر دوبار درخواست مرخصی کرده اما کارشناس وزارت اطلاعات با این درخواست‌ها مخالفت کرده است. نرگس محمدی که در مجموع به ۲۲سال زندان محکوم شده!!، تاکنون ۱۰۰۰ روز زندان را "بدون مرخصی" تحمل کرده و در این مدت بارها به سلول‌ انفرادی منتقل شده است.