ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنرانی آوایی در ژنو با اعتراض مواجه شد

معترضان ایرانی و چند دیپلمات اروپایی به حضور وزیر دادگستری دولت روحانی در نشست شورای حقوق بشر بی‌اعتنا نماندند. وزیر خارجه سوئد اجلاس را ترک کرد.

سخنرانی علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران در چهل  هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل پرتنش بود. چند دیپلمات اروپایی از جمله مارگوت والستروم، وزیر خارجه سوئد به اعتراض اجلاس را ترک کردند و گروهی از ایرانیان هم همزمان با سخنرانی وزیر دادگستری دولت روحانی و یکی از کسانی که در اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ نقش داشته، در مقر سازمان ملل در ژنو تظاهرات کردند.

سه‌شنبه ۸ اسفند/۲۷ فوریه: سخنرانی علیرضا آوایی در مقر سازمان ملل در ژنو

علیرضا آوایی در مهر ۱۳۹۰، همراه با ۲۸ مقام دیگر در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته. اتحاديه اروپا اين ۲۹ نفر را به «نقض جدی حقوق بشر» از جمله با صدور و اجرای حکم اعدام و شکنجه و یا صدور احکام قضايی ناعادلانه متهم کرده است. آوایی که گذرنامه دیپلماتیک دارد، به رغم تحریم‌ها، ویزای سفر به سوئیس را دریافت کرد و موفق شد عصر سه‌شنبه ۸ اسفند/ ۲۸ فوریه در نخستین روز برگزاری نشست حقوق بشر سازمان ملل سخنرانی کند.

وزیر دادگستری دولت روحانی و یکی از آمران قتل کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷، واشنگتن را به سوءاستفاده از مسائل حقوق بشری برای رسیدن به اهداف سیاسی متهم کرد. او همچنین آمریکا را به دلیل شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل محکوم کرد و در همان حال وعده داد که با حذف مجازات اعدام برای مجرمان مواد مخدر در ایران، آمار اعدام‌ها در جمهوری اسلامی کاهش یابد.

پیش از سخنرانی علیرضا آوایی، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از اعمال روزافزون مجازات اعدام، شکنجه زندانیان و به کارگیری روش‌هایی برای اعتراف‌گیری از آنان و همچنین از کشته شدن عده‌ای از معترضان در تظاهرات سراسری دی ۹۶ اظهار نگرانی کرده بود.

تنها در سال گذشته جمهوری اسلامی ۴۸۲ متهم از جمله ۵ مجرم – کودک را اعدام کرده است.

آوایی در پاسخ به این نگرانی‌ها تنها به این وعده بسنده کرد که با اصلاحاتی در قوانین قضایی ایران، قرار است حقوق بیشتری برای متهمان و زندانیان در نظر گرفته شود. او برای نمونه به لایحه حمایت از کودکان و منع خشونت علیه زنان اشاره کرد. این لوایح همچنان در حد حرف باقی مانده‌اند.


بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر از مخالفان جمهوری اسلامی در اعتراض به سخنرانی علیرضا آوایی مقابل مقر سازمان ملل در ژنو گرد آمده بودند. آوایی بعد از ایراد سخنانش حاضر نشد به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دهد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی هم از پاسخگویی به پرسش‌های برخی خبرگزاری‌ها از جمله رویترز و خبرگزاری فرانسه امتناع کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    ننگ بر حکومت های اروپایی که برای چنین قاتلان و جنایتکارانی ویزا صادی می کنند و به آنها اجازه میدهند در سطح بین المللی مانور بدهند. و همچنین ننگ بر کسانی که در داخل کشور بر روی جنایات امثال آوایی ماله می کشند و از خلق میخواهند چشمانشان را به روی این جنایات ببیندند.