ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استعفای اعتراضی رئیس فدراسیون و همه اعضای شورای فنی کشتی ایران

رسول خادم از مسئولان کشوری خواسته بود تا تکلیف فدراسیون کشتی را در مورد رقابت با کشتی‌گیران اسرائیلی روشن کنند تا هر بار ورزشکاران ایرانی محروم نشوند. مسئولان اما هیچ پاسخی به او ندادند.

در پی درخواست رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی از مسئولان حکومتی ایران برای تعیین تکلیفِ رقابت‌های کشتی‌گیران ایران با حریفان اسرائیلی و بی‌پاسخ ماندن این درخواست، او و همه اعضای شورای فنی کشتی آزاد و فرنگی ایران در یک اعتراض دسته‌جمعی از سمت خود استعفا دادند.

رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی

رسول خادم چهارشنبه ۹ اسفند با صدور نامه‌ای استعفای خود از ریاست این فدراسیون را اعلام کرد.

رسول خادم از مسئولان وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، وزارت امور خارجه و شورای امنیت ملی خواسته بود تا تکلیف موضوع عدم رقابت ورزشکاران ایرانی با رقبای اسرائیلی را روشن کنند.

این درخواست پس از آن صورت گرفت که علیرضا کریمی، کشتی‌گیر وزن ۸۶ کیلوگرم ایران در آذرماه سال جاری در رقابت‌های کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان برای آن‌که در دور بعدی با کشتی‌گیر اسرائیلی روبه‌رو نشود در میانه کشتی با حریف روس به توصیه مربیان تیم ملی به عمد شکست خورد و از رسیدن به مدال طلای جهان بازماند.

در پی این رویداد کمیته حقوقی و انضباطی اتحادیه جهانی کشتی هم علیرضا کریمی و هم حمیدرضا جمشیدی، مربی‌اش را محروم کرد. کریمی شش ماه و جمشیدی دو سال محروم شد.

رسول خادم ۳۰ بهمن‌ماه در واکنش به این محرومیت خطاب به مسئولان حکومتی گفت: «اگر سیاست کشور بر به‌رسمیت نشناختن اسرائیل و عدم مبارزه با ورزشکاران اسرائیلی است، پس پنهانی به حریف قبلی باختن و برای تهیه گواهی بیماری، به درمانگاه‌ها و پزشکان خارج از کشور مراجعه کردن، چه معنایی دارد؟ (…) اگر توان مردانه ایستادن پای اعتقاداتتان را ندارید، حداقل پای کشتی‌گیر بایستید.»

در پی استعفای رسول خادم، ابراهیم جوادی و حسین مرعشیان، از اعضای شورای فنی کشتی آزاد و کشتی فرنگی ایران نیز اعلام کردند که با چنین شرایطی نمی‌توانند کار کنند و اعضای این شوراها نیز استعفا دادند.

این نخستین بار در ورزش ایران است که در مورد رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی چنین اعتراض دسته‌جمعی‌ای صورت می‌گیرد.

ابراهیم جوادی در این‌باره گفت: «مسئولان هیچ واکنشی نسبت به این اتفاق مهم نداشتند و هیچ اقدامی صورت ندادند. آن‌ها هر تصمیمی که می‌گیرند را باید به نهادهای بین‌المللی ورزش اعلام کنند تا تکلیف یک‌سره شود و همه ما مجبور به دروغ گفتن نباشیم.»

در واکنش به استعفای دسته‌جمعی مسئولان کشتی، منصور برزگر از کشتی‌گیران پرسابقه و مربی سابق ایران گفت: «شرایط اصلاً خوب نیست و همه کسانی که می‌خواهند سالم کار کنند، تحت فشار هستند و نمی‌توانند به راحتی کشور را در عرصه‌های مختلف به سمت جلو ببرند. در ورزش هم شرایط به همین شکل است. (...) آدم‌های نالایقی حرف‌هایی می‌زنند که بهتر است خودشان بیایند و کار را پیش ببرند.»

برزگر با بیان این‌که «هرچه می‌آیی سالم کار کنی و به کشور خدمت کنی، نمی‌گذارند»، افزود: «شک نکنید کشتی ایران ضربه بدی خواهد خورد.»

در همین حال حسن قشقاوی مشاور وزیر امور خارجه ایران و عضو هیئت رئیسه فدراسیون کشتی از استعفای خادم اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: «باید با او در این‌باره صحبت کنم.»

سردار غلامحسین غیب‌پرور رئیس سازمان بسیج  در واکنش به اقدام ورزشکاران ایرانی گفته است: «ما به کمتر از نابودی اسرائیل راضی نیستیم. چنین اظهارنظرهایی جای تأسف دارد، اگر زمانی یک چهره ورزشی موجه این خطا را می‌کند باید نصیحتش کنیم.»

— خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) 28. Februar 2018

جمهوری اسلامی کشور اسرائیل را به‌رسمیت نمی‌شناسد و ورزشکاران ایران از سال ۱۹۸۳ از رویارو شدن با تیم‌ها و ورزشکاران اسرائیلی امتناع می‌کنند. این در حالی است که هنوز قانونی در این زمینه تصویب نشده است.

در مردادماه سال جاری نیز مسعود شجاعی و احسان حاج‌صفی، دو ملی‌پوش تیم فوتبال ایران که در باشگاه‌های یونان بازی می‌کنند، در ترکیب تیم وقت خود، پانیونیوس در مقابل تیم مکابی تل آویو به میدان رفتند و این موضوع برای آن‌ها دردسرساز شد. مسعود شجاعی که برخلاف درخواست وزارت ورزش و جوانان از این عمل خود اظهار پشیمانی نکرد از آن زمان به ترکیب تیم ملی فوتبال ایران دعوت نشد. این در حالی است که شجاعی تا پیش از این رویداد کاپیتان تیم ملی بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اشکان

    کاش از همه مسابقات محروم شویم. اولا دعوای بین ایران و اسرائیل را ایران شروع کرد. اسرائیل که کاری به ما نداشت. اقدامات تلافی جویانه اسرائیل هم واکنشی برای دفاع از خودش در برابر ایران متجاوز بود (البته در دعوای اسرائیل با فلسطین, ماجرا برعکس است). ثانیا به نظر من اسرائیل باید از داشتن چنین دشمن ترسویی خوشحال باشد. تمام نهادهای سیاسی: مجلس, شورای عالی امنیت ملی, مجمع تشخیص مصلحت و ... هیچ کدام جسارت تصمیم گیری رسمی ندارند. به جای اینکه رسما به کمیته بین المللی المپیک نامه بنویسند و بگویند با اسرائیل مسابقه نمیدهند, خودشان را پشت فدراسیون کشتی مخفی کرده اند!!