ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه درگیری‌های نظامی در غوطه شرقی به‌رغم اعلام آتش‌بس

گذشت دو روز از آتش‌بس روزانه‌ای که روسیه پیشنهاد داده بود درگیری‌ها در غوطه شرقی را کاهش نداده. شورشیان از حملات نیروی زمینی سوریه می‌گویند، طرف مقابل از حمله شورشیان به دمشق خبر می‌دهد.

غوطه شرقی در مدت پنج ساعت آتش‌بسی که روسیه اعلام کرده در روز چهارشنبه آرام بود اما از بعد از ظهر نبردها از سر گرفته شد. شورشیان از حملات نظامی ارتش سوریه می‌گویند و سوریه نیز از حملات شورشیان به دمشق.

بمباران غوطه شرقی ـ دوشنبه ۲۶ فوریه / ۷ اسفند

به گزارش رویترز، نیروهای دولتی سوریه چهارشنبه ۲۸ فوریه / ۹ اسفند حملات جدیدی را در اطراف غوطه شرقی آغاز کردند تا به‌رغم آتش‌بس اعلام‌شده بتوانند منطقه دیگری از این بخش را به تصرف خود در آورند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید در مدت پنج ساعت آتش‌بس روز چهارشنبه حمله‌ای صورت نگرفت اما بعد از ظهر بمباران‌ها از سر گرفته شد.

حمله زمینی ارتش سوریه در روز چهارشنبه حوش ضواهره در شرقی‌ترین منطقه تحت کنترل شورشیان را هدف قرار داده بود.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه از پیشروی نیروهای سوری در این منطقه خبر داد و گفت شورشیان تلفات سنگینی به نیروهای دولتی تحمیل کردند.

نیروی ببر و فرمانده آن، الحسن «قاسم سلیمانی» سوری‌ها سهیل الحسن، فرماندهی «نیروی ببر» ارتش سوریه را به عهده دارد. او از علوی‌ها و از طرفداران بشار اسد و در همان حال از رقبای اوست. غرب می‌گوید سهیل الحسن یک جنایتکار جنگی‌ست. رسانه‌های سوری اما از او یک قهرمان ملی ساخته‌اند. می‌توان گفت او «قاسم سلیمانی» سوری‌هاست. شورشیان مسلح هم از او به دلیل به‌کارگیری روش‌های وحشیانه در جنگ نفرت دارند. سهیل الحسن فرماندهی عملیات غوطه شرقی را به عهده گرفته است. غوطه شرقی در نزدیکی حمیمیم و بندر لاذقیه قرار دارد. پایگاه هوایی و دریایی روسیه در این دو شهر است. ولادبمیر پوتین در سفرش به سوریه و هنگام بازدید از پایگاه حمیمیم با سهیل الحسن دیدار کرد. پوتین به او گفته بود: شنیده‌ام شما در جنگ کارآزموده و دلیرید. الحسن در پاسخ به پوتین به نشانه وفاداری به بشار اسد دست روی قلبش گذاشت و جز این سخنی نگفت. با این‌حال در وفاداری او به بشار اسد تردیدهایی وجود دارد. وزیر دفاع روسیه هم به او مدال داده است. برخی از علوی‌های سوریه از او به عنوان جانشین احتمالی اسد یاد کرده‌اند. یکی از موانع صلح در سوریه، برکناری بشار اسد از ریاست جمهوری عربی سوریه است. الحسن که در سال‌های دهه ۱۹۹۰ در نیروی هوایی ارتش سوریه کارش را آغاز کرد، بعد از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ به سرعت مدارج ترقی را طی کرد. او فرماندهی نیروی ببر در حلب را هم به عهده داشت. تاکتیک او در جنگ «زمین سوخته» است. بمباران‌های وسیع بدون در نظر داشتن جان غیر نظامیان و سپس پیشروی برای جنگ تن به تن و خانه به خانه. محمد مصطفی علوش، یکی از رهبران شورشیان مسلح که در مذاکرات آستانه هم شرکت داشت، چهارشنبه ۲۸ فوریه از جامعه جهانی خواسته از ساکنان غوطه شرقی در برابر حملات نیروی ببر به فرماندهی سهیل الحسن حمایت کنند. منبع: اشپیگل

یکی از مسئولان یک گروه شورشی در غوطه شرقی اعلام کرد که جنگجویان برای مقابله با حمله نیروهای دولتی وارد عملیات شدند.

یکی از فرماندهان ائتلاف نظامی مورد حمایت رژیم اسد گفت «نیروی ببر» متشکل از نیروهای ویژه ارتش سوریه در این حمله که به پیشروی منجر شد، شرکت داشت.

شورای امنیت سازمان ملل شنبه ۲۴ فوریه / ۵ اسفند آتش‌بس ۳۰ روزه در غوطه شرقی را به تصویب رساند اما مسکو و دمشق آن را به‌اجرا نگذاشتند و در مقابل روسیه آتش‌بس روزانه به‌منظور ایجاد «گذرگاه انسانی» و خروج غیرنظامیان و زخمی‌شدگان از منطقه را اعلام کرد. این آتش‌بس هر روز از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۴ به‌وقت محلی برقرار خواهد بود.

نخستین روز آتش‌بس پیشنهادی روسیه روز گذشته (سه‌شنبه) بود که به فاصله کوتاهی نقض شد و بمباران‌ها از سر گرفته شد. هیچ نشانه‌ای از ارسال کمک‌ها نیز مشاهده نشد.

کشورهای غربی، از جمله فرانسه از روسیه و ایران خواسته‌اند تا با وارد کردن فشار به رژیم سوریه او را وادار به رعایت آتش‌بس ۳۰ روزه کنند اما چنین فشار بین‌المللی نیز دیده نشده است.

مسکو و دمشق شورشیان را متهم کردند که «گذرگاه انسانی» ایجادشده به‌منظور خروج زخمی‌شدگان و غیرنظامیان را بمباران کرده‌اند تا مردم نتوانند از این منطقه خارج شوند. شورشیان این اتهام را رد کرده و گفته‌اند مردم غوطه شرقی را ترک نمی‌کنند چون از نیروهای دولتی سوریه می‌ترسند.

یک افسر ارتش سوریه بمباران «گذرگاه انسانی» توسط شورشیان را تأیید کرد. نیروهای دولتی می‌گویند در روز چهارشنبه شورشیان بمباران دمشق را شدت بخشیدند. یک مسئول پزشکی در دمشق روز دوشنبه گفته بود که در چهار روز حمله شورشیان به دمشق ۳۶ نفر کشته شدند.

این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد  روسیه موفق شده است که «یک گروه مهم» از غیرنظامیان غوطه شرقی را از این منطقه خارج کند.

او گفت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در مذاکره برای خروج این افراد کمک کرده است. پوتین اما نگفت که این غیرنظامیان چه زمانی از غوطه شرقی خارج شده‌اند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین افزود: «تروریست‌ها در غوطه شرقی روزانه حدود ۷۰ خمپاره به دمشق شلیک می‌کنند، از جمله به منطقه سفارت روسیه.»

در همین حال سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه سوریه در ژنو گفت روسیه و سوریه در غوطه شرقی دست به ایجاد «گذرگاه‌های انسانی» زده‌اند و ائتلاف جهانی به‌رهبری آمریکا در مناطق تحت کنترل خود می‌توانند چنین کنند.

لاوروف گفت: «اکنون نوبت شورشیان و مدافعانشان است که وارد عمل شوند. آن‌ها به بمباران دمشق ادامه می‌دهند و مانع از ارسال کمک‌های انسانی و خروج غیرنظامیان می‌شوند.»

لاوروف تأکید کرد که روسیه همچنان به حمایت از رژیم سوریه ادامه می‌دهد تا «تهدیدات تروریست‌ها به‌طور کامل از میان برود.»

او پس از نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، در برابر خبرنگاران آمریکا و متحدانش را متهم کرد که «آگاهانه یا ناآگاهانه می‌خواهند تروریست‌ها را نجات دهند.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.