ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دبیر خانه کارگر مازندران: حمایت ما از روحانی برای آوارکردن مصیبت بر سر تأمین اجتماعی نبود

نصرالله دریابیگی به تندی از واریزشدن سهم درمان تأمین اجتماعی به خزانه دولت انتقاد کرد و گفت اگر «فریاد تظلم‌خواهی کارگران» شنیده نشود، «خشم طبقات فرودست فاجعه به بار می‌آورد».

نصرالله دریابیگی، دبیر خانه کارگر مازندران به تندی از تصویب ماده هفت لایحه بودجه انتقاد کرد و خواستار ابطال آن از سوی شورای نگهبان شد. او دولت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری را به «واپس‌گرایی نهادی» متهم کرد.

اعتراض کارگران به واریزشدن پول سازمان تأمین اجتماعی به خزانه دولت

دریابیگی شنبه ۱۲ اسفند در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفت:

در صورت عدم ابطال تبصره «ز» ماده هفت لایحه بودجه توسط شورای نگهبان، نظام درمان کشور عملا دچار واپس‌گرایی نهادی می‌شود و هرآنچه برای آن سال‌ها مبارزه کرده‌ایم را یک شبه از دست خواهیم داد.

تبصره «ز» ماده هفت لایحه بودجه به صندوق درمان بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی مربوط است. بر اساس این بند، «سازمان تأمین اجتماعی مکلف است تمامی سهم درمان از مجموع مأخذ کسر حق بیمه موضوع مواد (۲۸) و (۲۹) قانون تأمین اجتماعی مصوب سوم تیر ۱۳۵۴ و سایر منابع مربوط را در حسابی نزد خزانه‌داری کل کشور با عنوان بیمه درمان تأمین اجتماعی متمرکز نماید».

دبیر خانه کارگر مازندران در ادامه انتقادهایش قانون تیر ۱۳۵۴ را یکی از موارد اعتراض کارگران پیش از انقلاب دانست و گفت که «اگر قرار بود به عقب برگردیم، چرا انقلاب کردیم؟»

به گفته دریابیگی بر مبنای آن قانون قرار بود «نه بیست و هفتم از حق بیمه‌های کارگران به منظور تامین نظام درمانی رایگان به حساب دولت ریخته شود» که همان زمان اعتراض شدید کارگران را برانگیخت.

قانون ۱۳۵۴ به گفته دریابیگی در سال ۱۳۶۸ و در جریان مذاکرات علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر با رئیس‌جمهوری وقت لغو شده است.

به گفته دریابیگی، «دولت‌های پس از انقلاب اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلب به دنبال آن بودند که درمان کشور همچنان زیرنظر وزارت بهداشت باشد...یعنی وزیربهداشت خودش نظارت کند، تعرفه‌گذاری کند و هرگونه صلاح دید خرج کند».

منتقدان این طرح آن را دست‌اندازی دولت به سرمایه کارگران در سازمان تأمین اجتماعی که صرف پرداخت حق بیمه بهداشت و خدمات درمانی آنها می‌شود، توصیف می‌کنند. این بودجه به «طرح تحول سلامت» اختصاص خواهد یافت که منتقدان آن را طرحی شکست‌خورده می‌دانند که به افزایش هزینه خدمات درمانی انجامیده است.

سازمان تأمین اجتماعی از دولت مستقل است و منتقدان تبصره ز بند هفت لایحه بودجه را نقض این استقلال می‌دانند.

این قانون با مخالفت گسترده کارگران و فعالان حقوق کارگری نیز روبه‌رو شده است.

به گفته دریابیگی اگر «فریاد تظلم‌خواهی کارگران» شنیده نشود، به دلیل «خشم طبقات فرودست جامعه ... فاجعه به بار می‌آید». او با انتقاد از دولت دوازدهم گفت:

ما از آقای روحانی حمایت نکرده‌ایم که این مصیبت را بر سر سازمان تامین اجتماعی آوار کنند. در یک کلام رئیس‌جمهور بدهکار جامعه کارگری است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.