ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس کل دادگستری تهران: از حکم جلب مرتضوی بی‌خبرم

خانواده روح‌الامینی اعلام کرده بود که حکم جلب سعید مرتضوی به اتهام معاونت در قتل صادر شده. غلامحسین اسماعیلی اما می‌گوید این پرونده هنوز در دادسراست.

رئیس کل دادگستری استان تهران گفته است که از ارسال پرونده سعید مرتضوی برای اجرای حکم اطلاعی ندارد. این در حالی است که اعلام شده بود حکم جلب سعید مرتضوی به دلیل معاونت در قتل بازداشت‌شدگان کهریزک صادر شده است.

سعید مرتضوی

به‌گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، غلامحسین اسماعیلی روز دوشنبه ۱۴ اسفند درباره خبر صادرشدن حکم جلب سعید مرتضوی گفت: «این پرونده در دادسرا است. این‌که پرونده برای اجرای حکم فرستاده و حکم جلب وی صادر شده است یا نه، بی‌اطلاعم.»

میرمجید طاهری، وکیل مدافع خانواده محسن روح‌الامینی، یکی از بازداشت‌شدگان کشته‌شده در بازداشت کهریزک شنبه ۱۲ اسفند اعلام کرد که «در مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای کارکنان دولت، اعلام شد که حکم جلب [مرتضوی] صادر شده و موضوع در دست اقدام و پیگیری است.»

زهرا (زیبا) کاظمی خبرنگار کانادایی – ایرانی‌تبار بود که در مسافرتی به قصد تهیه گزارش در ایران، هنگام ناآرامی‌ها و اعتراضات دانشجویی، به جرم عکس‌برداری حین تجمع برخی از خانواده‌های زندانیان در مقابل زندان اوین، به اصرار سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران بازداشت و در زندان درگذشت. در گزارش هیأت ویژه رئیس جمهوری آمده است که پس از بازداشت زهرا کاظمی در زندان اوین از «ساعت ۲۵: ۲۲دوم تیر تا ۳۰: ۲ بامداد سوم تیر توسط معاون دادستان بازجویی به عمل می‌آید که در بخشی از بازجویی، دادستان تهران (مرتضوی) نیز حضور داشته است.» «در ساعت ۳۰: ۲۰ مورخ دوم تیر توسط یکی از پرسنل زندان اوین به بند ۲۴۰ به عنوان تحت نظر اعزام می‌شود.» زهرا کاظمی «در ساعت ۳۰: ۱۰ دقیقه مورخ ششم تیر در بیمارستان بقیه‌الله الاعظم به اغمای کامل و دائم می‌رود.» در گزارش هیأت ویژه آمده است که زهرا کاظمی فریاد می‌زده و «از بی‌حالی و تهوع و سردرد شکایت» داشته و دچار خونریزی بینی شده و در استفراغ او هم خون تازه مشاهده کرده‌اند. چند ساعت بعد از آنکه او را به بیمارستان منتقل می‌کنند،به اغمای کامل می‌رود و ۱۳روز بعد فوت می‌کند. دادستان در این مدت نه تنها هیچگونه اقدامی انجام نمی‌دهد، بلکه دو روز پس از «مرگ رسمی» زهرا کاظمی محمدحسین خوشوقت، مدیرکل مطبوعات و رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را احضار می‌کند. خوشوقت می‌گوید: «آقای مرتضوی ابتدا به اینجانب خبر داد که خانم زهرا کاظمی فوت کرده است. ضمن اظهار تأسف به ایشان گفتم: خبرگزاری جمهوری اسلامی طی درخواست مصاحبه‌ای راجع به چهار موضوع سئوال کرده و من به آنها پاسخ داده و آماده ارسال متن مصاحبه برای تایید مسئولان ذی ربط بودم که شما مرا فراخواندید.» وی اضافه می‌کند: «دادستان محترم تهران درخواست کرد تا متن را ببیند. پس از مطالعه آن، به گونه‌ای شگفتی‌آور درخواست کرد تا آنچه او می‌گوید بنویسم. درپاسخ به او گفتم که اگر علاوه بر خبر درگذشت، اطلاعات جدیدی از خانم کاظمی دارد، بگوید تا خود آنگونه که صلاح می‌دانم نگارش کنم. ایشان موارد متعددی از جمله اظهار کسالت مشارالیها نزد بازجویان وزارت اطلاعات و فوت به علت سکته مغزی را مطرح کرد تا پس از تنظیم متن مصاحبه از سوی اینجانب و هماهنگی نهایی با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اختیار ایرنا قرار گیرد.» به اصرار سعید مرتضوی، نام او در این پرونده در رسانه‌های داخلی حذف می‌شود.

سعید مرتضوی به دلیل معاونت در قتل بازداشت‌شدگان کشته‌شده کهریزک به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

گروهی از جوانانی که روز ۱۹ تیر ۸۸ در گردهمایی‌های خیابانی ۱۸ تیر دستگیر شدند، به دستور مستقیم مرتضوی به کهریزک برده شدند. امیر جوادی‌فر، محسن روح‌الامینی، محمد کامرانی و رامین قهرمانی در سوله‌های بدون آب و امکانات کهریزک جان باختند.

پیش از این، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه گفته بود که برای سعید مرتضوی سه پرونده قضائی تشکیل شده است. نخستین پرونده درباره قتل‌های بازداشتگاه کهریزک پس از اعتراضات مردمی به انتخابات ۱۳۸۸ بود که دادستان پیشین تهران به اتهام معاونت در قتل در این پرونده به دو سال زندان محکوم شده و این حکم به او ابلاغ شده است.

دومین پرونده به حکم دیوان عدالت اداری درباره صلاحیت مرتضوی برای ریاست سازمان تأمین اجتماعی مربوط است. مرتضوی در این پرونده در دادگاه تجدیدنظر تبرئه شد.

سومین پرونده که به اتهام‌های مالی او بازمی‌گردد، با برگزاری دومین جلسه دادگاه تجدیدنظر شنبه ۱۲ اسفند ختم دادرسی شد.

در روزهای اخیر موضوع قتل زهرا کاظمی، عکاس ـ خبرنگار ایرانی ـ کانادایی در زمان دادستانی وقت سعید مرتضوی در تهران نیز بار دیگر مطرح شده است. در آن زمان دستگاه قضائی جمهوری اسلامی اتهام زهرا کاظمی را «جاسوسی» عنوان کرده بود.

علی یونسی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی به‌تازگی در گفت‌وگو با روزنامه ایران ضمن اعلام این‌که زهرا کاظمی جاسوس نبود، درباره چگونگی قتل او مرتضوی را مسئول قتل کاظمی دانست و گفت: «زهرا کاظمی گویا در فرآیند بازرسی، تحویل اشیا و انتقال به بازداشتگاه و نه در بازجویی، به‌دلیل مقاومت برای تحویل اشیای همراه خود، مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد و سر او به جدول خیابان اصابت می‌کند و منجر به خونریزی مغزی او می‌شود».

در پی این سخنان برخی مقام‌ها و مسئولان نیز در این‌باره اظهارنظر کردند.

زهرا کاظمی دوم تیرماه ۱۳۸۲ در حالی‌که از گردهمایی خانواده‌های زندانیان سیاسی مقابل زندان اوین عکس می‌‌گرفت، بازداشت شد. او در مدت بازداشت مورد شکنجه و آزار قرار گرفت و در اثر ضربات وارده، روز ۲۰ تیرماه همان سال در بیمارستان نظامی «بقیه‌الله» جانش را از دست داد. وضعیت جسمانی زهرا کاظمی از پنجم تیرماه رو به وخامت گذاشته بود و او به فاصله کوتاهی به علت خونریزی مغزی به کما رفت و دچار مرگ مغزی شد. بعدتر علت خونریزی او، ضربه‌ مغزی و شکستگی جمجمه تشخیص داده شد.

بازداشت زهرا کاظمی به اصرار سعید مرتضوی دادستان وقت تهران انجام شده بود. این بازداشت بر خلاف نظر وزارت اطلاعات صورت گرفت. بر اساس گزارش‌های بعدی، وزارت اطلاعات این عکاس خبری را جاسوس قلمداد نکرده بود.

عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران، روز گذشته، یکشنبه ۱۳ اسفند طرح دوباره موضوع قتل زهرا کاظمی را به خودکشی کاووس سیدامامی، فعال محیط زیست در زندان، مربوط دانست و گفت: «چرا پس از ۱۴ سال از فوت زهرا کاظمی یک‌باره چنین تجزیه و تحلیل‌هایی در خصوص پرونده‌ای که سال‌ها از آن می‌گذرد به عمل می‌آید.»

جعفری دولت‌آبادی افزود: «پرونده دادستان سابق در مورد خانم کاظمی مفتوح است و رسیدگی به این پرونده ارتباطی به اظهارات وزیر اسبق اطلاعات ندارد.»

۱۹ بهمن ماه امسال، مرگ مشکوک کاووس سیدامامی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه خبرساز شد. کاووس سیدامامی نیز تابعیت دوگانه ایرانی- کانادایی داشت و اکنون دولت کانادا مشغول پیگیری این پرونده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.