ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیشنهاد خامنه‌ای: تحریم شبکه‌های اجتماعی با حکم حکومتی مانند تحریم تنباکو در مشروطیت

رهبر جمهوری اسلامی همچنان درباره شبکه‌های اجتماعی سردرگم است. او در جلسه‌ای مقرر کرده که فعلاً روحانیون تلاش کنند بر شبکه‌ها مسلط شوند.

سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از برگزاری جلسه‌ای با علی خامنه‌ای درباره نحوه تسلط بر شبکه‌های اجتماعی خبر داده است. رهبر جمهوری اسلامی در این جلسه تکلیف کرده که تا انسداد شبکه‌های اجتماعی با یک حکم حکومتی و چه بسا بر گرته نهضت تنباکو در دوران مشروطیت، روحانیون در حوزه علمیه می‌بایست بر فضای سایبری به عنوان مدل تازه «حکمرانی جهانی»  مسلط شوند.

سردرگمی خامنه‌ای درباره شبکه‌های اجتماعی: تا تحریم و انسداد کامل، تسلط روحانیت بر فضای سایبری

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی دو هفته پیش در یک نشست خبری، به موضوع شبکه‌های اجتماعی و اینترنت پرداخت و گفت که «فضای مجازی در سیاست داخلی و خارجی بازیگر عمده شده‌ است.» او گفته بود «در این زمینه انحصار معنا ندارد»:

«دیگر دوره بستن و فیلتر کردن و از پشت بام انداختن (منظورم دیش است نه آدم) گذشته‌ است و باید در زمینه فضای مجازی سوادآموزی کنیم و جوانان به نحو احسن بتوانند از این فضا استفاده کنند.»

در واکنش به سخنان رئیس جمهور اسلامی در نشست خبری ۱۷ بهمن، خامنه‌ای در ادامه نگرانی‌هایش از تظاهرات سراسری دی ۹۶ جلسه‌ای با گروهی از مسئولان پدافند غیر عامل  درباره نحوه مدیریت شبکه‌های اجتماعی و فضای سایبری برگزار کرده است.

سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به رسانه‌های داخلی گفته خامنه‌ای اعتقاد دارد که فضای سایبری مدل تازه‌ای از حکمرانی جهانی‌ست. رهبر جمهوری اسلامی در این جلسه تکالیفی برای جلالی و همکارانش در جهت سرکوب رسانه‌های اجتماعی در ایران تعیین کرده. رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سپس با نگرانی از گسترش شبکه تلگرام، این پرسش را مطرح کرده:

«تسلط شبکه‌ای به نام تلگرام،بر کل ذهن فکر مسلمانان حرام نیست؟ باید ماهیت آن را درست تشخیص داد و چه بسا با یک حکم حکومتی مثل تحریم تنباکو باید سراغ آن برویم،آیا نمی‌توان فتوا داد و تکلیف تلگرام مشخص کرد؟»

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه سخنانش گفته است که به اعتقاد رهبر جمهوری اسلامی فعلاً چاره‌ای جز موج‌سواری روحانیون برای تسلط یافتن بر فضای مجازی نیست:

«رهبر انقلاب تاکید کردند که شبکه‌های داخلی جایگزین آنها شوند و برای آن برنامه زمان‌بندی اختصاص دادند و این تاکید حکومتی است، اما تکلیف غیرحکومتی این است که سوار بر آبی که به جریان افتاده است شویم، روحانیون باید دانش شبکه‌های اجتماعی و مهندسی اجتماعی را در غالب دروس مختلف بیاموزند، شناخت نظام حکمرانی در فضای مجازی برای هر کسی تکلیفی در هر حوزه‌ای ایجاد می‌کند و حوزه باید نقش جدی در بازمهندسی نظام سایبری جمهوری اسلامی مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی طبق منویات رهبر انقلاب داشته باشد که باید حتما با آن بپردازد.»

پیش از این ۵ بهمن رئیس مجلس خبرگان رهبری از برگزاری جلسه‌ گروهی از «کارشناسان فضای مجازی» با رهبر جمهوری اسلامی خبر داده بود. در این جلسه که بعد از تظاهرات سراسری دی ۹۶ برگزار شده بود درباره نحوه مدیریت شبکه‌های اجتماعی سردرگمی وجود داشت. به گفته جنتی مقرر شده بود که سرعت اینترنت کاهش یابد و افراد توانا جایگزین افراد کم‌توان شوند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.