ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نامه کشتی‌گیران به خامنه‌ای: مشکل رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی را حل کنید

جمعی از کشتی‌گیران ایران، از رهبر جمهوری اسلامی خواسته‌اند به شورای عالی امنیت ملی دستور دهد تا مسئله محرومیت‌های سنگین ورزشی در صورت رویاروی نشدن با ورزشکاران اسرائیلی را حل کنند.

در پی اعتراضات اخیر در فدراسیون کشتی ایران به مسئله مسابقه ندادن ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیلی، جمعی از کشتی‌گیران ایران در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی از او خواسته‌اند به شورای عالی امنیت ملی دستور دهد تا این مسئله را با تشکیل تیم‌های دیپلماسی حل کند.

علی خامنه‌ای در کنار مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش از علیرضا کریمی، کشتی‌گیر ایرانی قدردانی می‌کند. کریمی از رویارویی با ورزشکار اسرائیلی سر باز زد و شش ماه تعلیق شد.

کشتی‌گیران در نامه خود به علی خامنه‌ای از مناسبات جدید در ورزش جهان و به‌گفته آن‌ها «قدرت گرفتن مناسبات سیاسی» اسرائیل در کمیته بین‌المللی المپیک نوشته‌ و هشدار داده‌اند که شرایط نسبت به قبل تغییر کرده و کشتی و ورزش کشور با مسئله محرومیت‌های سنگین و تعلیق رشته‌های ورزشی مواجه خواهند شد.

به‌گفته آن‌ها پیش از این در صورت عدم رویارویی با نماینده اسرائیل، کسب نتیجه در همان مسابقه از دست می‌رفت، «اما اکنون صحبت از چند سال محرومیت و حتی محرومیت مادام‌العمر است. آن‌هم نه فقط ورزشکار، بلکه مربی و رشته ورزشی وی هم محروم می‌شوند.»

آن‌ها از خامنه‌ای خواسته‌اند تا به شورای امنیت ملی دستور دهد که این شورا با ابلاغ این «موضوع مهم»، به دستگاه دیپلماسی کشور و تشکیل تیم‌های دیپلماسی، با ورود به کمیته بین‌المللی المپیک، جلودار حمایت از ورزشکاران باشند.

ورزشکاران تأکید کرده‌اند که این درخواست بدان معنا نیست که آن‌ها می‌خواهند در مورد رسمیت یا عدم رسمیت اسرائیل صحبتی کنند زیرا مرجع تصمیم‌گیری در این‌باره نهادهای دیگری هستند.

رویارویی با اسرائیل: علیرضا کریمی، عضو تیم ملی امید ایران در وزن ۸۶ کیلوگرم در رقابت‌های کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان برای روبه‌رو نشدن با کشتی‌گیر اسرائیلی، در میانه کشتی با حریف روس و در حالی که با نتیجه ۳ بر ۲ پیش بود، به توصیه مربیان تیم ملی به عمد شکست خورد و از رسیدن به مدال طلای جهان بازماند. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از او تقدیر کرد. علیرضا کریمی پس از واگذاری مسابقه خود با کشتی‌گیر روسی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که وقتی از مربیان خود شنید باید ببازد تا با حریف اسرائیلی روبه‌رو نشود «دنیا روی سرش خراب شد». او گفته بود: «در یک آن تمام زحمات و سختی‌هایی که ماه‌ها در تمرینات و دور از خانواده به امید کسب مدال طلای جهان متحمل شده بودم از جلوی چشمانم گذشت. شوکه شده بودم و انگار سطل آب یخ را روی سرم ریختند. دیگر قدرت ایستادن روی پاهایم را هم نداشتم.» این دومین باری بود که علیرضا کریمی با قرعه اسرائیل در مسابقات جهانی مواجه می‌شد، او یک‌بار نیز در مسابقات جهانی جوانان در سال ۲۰۱۳ به همین دلیل نتوانست به مدال طلا برسد. کریمی در مصاحبه خود درباره این مورد گفت: «به من گفتند به اندازه پاداش قهرمان جهان که ۴۰ سکه بود به تو می‌دهیم اما وقتی پدرم پس از مسابقات جهانی ۱۳۹۲ با نامه فدراسیون کشتی به وزارت ورزش رفت و خواستار عمل مسئولان به قول‌شان شد به او گفته بودند، “به ما ربطی ندارد که پاداش کشتی نگرفتنش مقابل اسرائیل را بدهیم”.» در مرداد سال جاری نیز مسعود شجاعی و احسان حاج‌صفی، دو ملی پوش تیم فوتبال ایران که در باشگاه پانیونیوس یونان بازی می‌کنند، در ترکیب تیم خود در مقابل تیم مکابی تل آویو به میدان رفتند و این موضوع برای آن‌ها دردسرساز شد.

در روزهای اخیر رویدادهای نادری در فدراسیون کشتی ایران رخ داد. در پی درخواست رسول خادم، رئیس مستعفی فدراسیون کشتی از مسئولان حکومتی ایران برای تعیین تکلیفِ رقابت‌های کشتی‌گیران ایران با حریفان اسرائیلی و بی‌پاسخ ماندن این درخواست، پنج‌شنبه ۹ اسفند او و همه اعضای شورای فنی کشتی آزاد و فرنگی ایران در یک اعتراض دسته‌جمعی از سمت خود استعفا دادند. رسول خادم سپس دو روز بعد در پاسخ به فرماندهان سپاه از آن‌ها دعوت کرده بود که اگر با اسرائیل سر جنگ دارند اسلحه به دست گیرند و نه آن‌که خود را پشت ورزشکاران ایرانی پنهان کنند.

سه‌شنبه ۱۵ اسفند مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش اعلام کرد که رهبر جمهوری اسلامی درباره رویارویی ورزشکاران ایرانی و اسرائیلی به‌عنوان یک «اصل کلی و راهبردی» تصمیم گرفته و نمی‌توان از نظر او برگشت. او افزود با استعفای رسول خادم هم موافقت نشده و خادم می‌بایست به وظایف خود در مقام رئیس فدراسیون کشتی ایران عمل کند.

کشتی‌گیران در نامه خود به رهبر جمهوری اسلامی گفته‌اند که مراجع تصمیم‌گیری تمام تلاش خود را به کار بندند تا موضوع محرومیت ورزشکار، مربی، کشتی و ورزش کشور را، در صورت عدم مبارزه با کشتی‌گیران و ورزشکاران اسرائیلی، «از طریق مذاکره و تعاملات مستقیم و غیرمستقیم و سایر ابزارهای دیپلماتیک با کمیته بین‌المللی المپیک و نیز رایزنی با سایر کشورهای اسلامی و دارای مواضع مشترک در جهان» برطرف کنند.

آن‌ها همچنین گفته‌اند: «تمامی سازمان‌های مسئول در این میدان ما را تنها گذاشته‌اند. البته سال‌هاست ما را تنها گذاشته‌اند.»

روز گذشته (چهارشنبه) قهرمانان کشتی ایران نامه‌ سرگشاده‌ای هم به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نوشتند و خواستار بازگشت رسول خادم به فدراسیون کشتی شدند. در این نامه‌ آمده بود: «ورزشکاران ایرانی در جاده‌ای یک‌طرفه به‌سوی محرومیت پیش می‌روند… جامعه کشتی صادقانه خواسته‌هایش را با رئیس‌جمهور در میان گذاشت و خواسته‌های رسول خادم خواسته‌های ماست.»

استعفای رسول خادم از ریاست فدراسیون کشتی بازتاب گسترده‌ای داشت. از یک سو اصولگرایان با این اقدام مخالفت کردند. در این میان سردار غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج در واکنش به اقدام ورزشکاران ایرانی گفته بود: «ما به کمتر از نابودی اسرائیل راضی نیستیم. چنین اظهارنظرهایی جای تأسف دارد، اگر زمانی یک چهره ورزشی موجه این خطا را می‌کند باید نصیحتش کنیم.» سردار داود آذرنوش، رئیس سازمان بسیج ورزشکاران کشور نیز مبارزه با ورزشکاران اسرائیلی در هر رشته ورزشی را «خط قرمز نظام» دانست.

از سوی دیگر برخی از اصلاح‌طلبان خواهان چاره‌اندیشی در این زمینه شدند. مصطفی تاج‌زاده، از چهره‌های اصلاح‌طلب گفت سیاست کنونی جمهوری اسلامی در مسابقه ندادن ورزشکاران ایرانی با همتایان اسرائیلی به دلایل گوناگون با بن‌بست مواجه شده است. او از حسن روحانی خواست در این‌باره از مردم،‌ ورزشکاران و مدیران سابق نظام نظرپرسی کند و نتیجه را در اختیار مجمع تشخیص مصلحت قرار دهد تا تصمیم بگیرد.

تاج‌زاده خطاب به روحانی نوشت: «جنابعالی بهتر از من می‌دانید که سازمان ملل اسرائیل را به رسمیت می‌شناسد و ایران نمی‌تواند بدون مواجه شدن با محرومیت‌های سنگین ورزشی از قواعد و هنجارهای بین‌المللی سرپیچی کند. شاید به همین دلیل ورزشکاران فلسطینی در مسابقات جهانی با حریفان اسرائیلی خود روبه‌رو می‌شوند و می‌کوشند با شکست دادن آنان برای خود و مردم خویش افتخار بیافرینند.»

فدراسیون جهانی کشتی اخیراً علیرضا کریمی، کشتی‌گیر ایرانی را به دلیل باخت اجباری شش ماه تعلیق، و مربی او را به دو سال محرومیت از حضور در رقابت‌های بین‌المللی محکوم کرد. جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۸۳ از رویارویی ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیلی در میادین ورزشی جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.