ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاروان کمک‌های انسانی به غوطه شرقی رسید - حملات از سر گرفته شد

پزشکان بدون مرز می‌گویند تاکنون بیش از هزار نفر در غوطه شرقی کشته شده‌اند. کاروان صلیب سرخ جهانی وارد به سمت دوما در غوطه شرقی حرکت بود که اسد بمباران مناطق مسکونی را از سر گرفت.

در حالی‌که پنج‌شنبه شب درگیری‌ها در غوطه شرقی قطع شد و کاروان کمک‌های انسانی توانست به این منطقه وارد شود اما ظهر جمعه درگیری‌ها بار دیگر از سر گرفته شد.

ورود کاروان کمک‌های انسانی به غوطه شرقی

به‌گزارش رویترز، یک کاروان از کمک‌های انسانی صلیب سرخ جمعه ۹ مارس / ۱۸ اسفند وارد منطقه تحت محاصره غوطه شرقی در نزدیکی دمشق شد.

این کاروان متشکل از ۱۳ کامیون قرار است مواد غذایی و دارویی را در شهر دوما توزیع کند.

به‌گفته ساکنان غوطه شرقی، برای نخستین بار از ۱۸ فوریه سال جاری که ارتش سوریه دور تازه حملات خود را با کمک روسیه به این منطقه آغاز کرد، شب گذشته (پنج‌شنبه) هیچ حمله هوایی‌ یا شلیکی به این منطقه صورت نگرفت. دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیز این خبر را تأیید کرد.

با این حال در حالی‌که کاروان کمک‌های انسانی در راه دوما بود، از ظهر جمعه بار دیگر بمباران این شهر آغاز شد. دوما بزرگترین شهر غوطه شرقی سوریه است.

در غوطه شرقی همان سناریویی در حال تکرار است که در حلب شرقی اتفاق افتاد: محاصره نظامی، غذایی و دارویی، بمباران و حمله هوایی شدید، ناتوانی بین‌المللی در توقف ماشین جنگی، و تولید خشونت بی‌پایان برای متقاعد کردن مخالفان به بی‌ثمر و مرگ‌بار بودن مقاومت. تنها گزینه پیش روی مخالفان اسد در غوطه توافق با دولت سوریه برای ترک و واگذاری این منطقه و جابه‌جایی به سمت مناطقی است که هنوز تحت کنترل شورشیان قرار دارد. چنین سناریویی اما برای ساکنان غوطه شرقی قابل تصور نیست: مرز بسته است، سرزمین‌های اطراف کاملاً در اختیار دولت سوریه قرار دارد، ادلب بسیار دور و انباشته از آوارگان جنگ و فاقد زیرساخت‌ها و منابع لازم برای پذیرش یک موج جمعیتی جدید است و درعا نیز، که به غوطه نزدیک‌تر است، به دلیل تمایل اسرائیل و اردن مبنی بر حفظ بافت جمعیتی محلی و جلوگیری از تجمع مخالفان در آنجا، نمی‌تواند گزینه‌ای برای جابه‌جایی باشد. حرکت به سمت جرابلس و الباب نیز به دلیل حضور و نفوذ ترکیه ممکن نیست. خالد صالح غوطه شرقی حلب شرقی نیست

یکی از ساکنان این منطقه با بیان این‌که چهار هواپیمای جنگنده بر آسمان دیده، گفت مناطق مسکونی هدف بمباران‌ها بودند.

صلیب سرخ جهانی تلاش خواهد کرد که کمک‌های خود را امروز (جمعه) به دست مردم دوما برساند اقدامی که روز گذشته به‌دلیل گسترش درگیری‌ها ممکن نشد. به‌گفته سازمان ملل حدود ۴۰۰ هزار نفر ساکن غوطه شرقی در وضعیت ناگواری به‌سر می‌برند و در انتظار کمک‌ها هستند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید در طول ۱۹ روز حملات به غوطه شرقی ۹۳۱ نفر از غیرنظامیان کشته شده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت، وابسته به سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که در طول دو ماه نخست سال جاری میلادی، حدود ۶۷ حمله به مراکز بهداشتی و کارمندان آن در سوریه رخ داده است که در مجموع به اندازه نیمی از تمام حملاتی است که در طول سال گذشته به این مراکز شده بود.

از این میان در ماه فوریه سال جاری تنها در ۲۸ منطقه تحت محاصره در غوطه شرقی ۳۹ مورد حمله به مراکز بهداشتی، آمبولانس‌ها و انبارها صورت گرفته است.

سازمان جهانی بهداشت چنین وضعیتی را «غیرقابل قبول» خوانده است.

پزشکان بدون مرز نیز با استناد به اطلاعات پزشکی حدود ۲۰ بیمارستان و کلینیک که در غوطه شرقی از آن‌ها پشتیبانی می‌کند، گفته است که شمار کشته‌شدگان ۱۰۰۵ و زخمی‌شدگان ۴۸۲۹ نفر است.

دوشنبه ۵ مارس / ۱۴ اسفند یک کاروان کمک‌های انسانی موفق شد وارد غوطه شرقی شود اما به دلیل ادامه بمباران‌ها تنها موفق شد بخشی از کمک‌ها را به دست مردم برساند.

روسیه، هم‌پیمان رژیم بشار اسد به شورشیان تحت محاصره پیشنهاد داده که  می‌توانند به‌همراه خانواده‌ها و سلاح‌های خود از منطقه خارج شوند. تاکنون تمام شورشیان گفته‌اند که قصد دارند از غوطه شرقی دفاع کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.