ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«دولت ترامپ به بمباردیه برای فروش هواپیما به ایران مجوز داد»

به گفته سخنگوی سازمان منطقه آزاد قشم،‌ خزانه‌داری آمریکا مجوز فروش ۱۰ فروند هواپیمای شرکت بمباردیه به هواپیمایی قشم را صادر کرده است؛‌ نخستین مجوز فروش هواپیما در دولت ترامپ.

سخنگوی سازمان منطقه آزاد قشم می‎گوید دولت آمریکا به شرکت هواپیماسازی کانادایی بمباردیه مجوز فروش هواپیما به ایران را صادر کرده است.

یک هواپیمایی سری CJR بمباردیه

مرتضی شیخ‌زاده جمعه ۹ مارس / ۱۸ اسفند به وب‌سایت خبری «المانیتور» گفت که دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) به بمباردیه مجوز فروش ۱۰ هواپیمای مسافربری سری CRJ را اعطا کرده است.

به گفته این مقام مسئول ایرانی، قرار است قرارداد فروش بین بمباردیه و هواپیمایی سازمان منطقه آزاد قشم به زودی به امضا برسد.

شیخ‌زاده در گفت‌و‌گو با المانیتور ادعا کرده است که «ما و کانادایی‌ها در حال بازبینی پیش‌نویس قرارداد هستیم اما هنوز مدارک مورد نیاز رد و بدل نشده. خزانه‌داری آمریکا اخیراً‌ مجوز فروش را صادر کرده.»

این ادعا از سوی طرف‎های دیگر تأیید یا تکذیب نشده است. بمباردیه اظهار نظری نکرده و یک سخنگوی وزارت خزانه‌داری نیز دلیل خودداری این وزارت از اظهار نظر دراین‌باره را به «حفاظت از اسرار تجاری و دیگر ملاحظات» مربوط دانسته است.

اگر ادعای شیخ‌زاده صحت داشته باشد،‌ این نخستین مجوز فروش هواپیما به ایران پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ ریاست‌جمهوری آمریکا است.

در دو سال گذشته چندین شرکت هواپیماسازی از جمله بوئینگ آمریکا،‌ ایرباس فرانسه، بمباردیه کانادا،‌ ‌ای‌تی‌آر فرانسوی‌ـ‌ایتالیایی،‌ امبرائر برزیل و‌ جی.اس.سی سوخو روسیه از وزارت خزانه‌داری آمریکا برای فروش هواپیما به ایران درخواست مجوز کرده‌اند.

فروش هواپیماهایی به ایران که در ساخت آنها بیش از ۱۰ درصد قطعات تولید آمریکا باشند،‌ باید به تأیید واشنگتن برسد.

برجام و فروش هواپیما

تحریم فروش هوایپما به ایران پس از توافق هسته‌ای این کشور با قدرت‌های گروه ۱+۵ در ۲۰۱۵ رفع شد. دولت باراک اوباما،‌ رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده مجوز فروش ۸۰ جت بوئینگ،‌ ۱۰۰ هواپیمای ایرباس و ۲۰ هواپیمای ملخ‌دار ای‌تی‌آر را امضا کرده است. قرارداد ای‌تی‌آر قابل توسعه است. اما دولت آمریکا هنوز به درخواست بوئینگ برای فروش ۳۰ جت ۷۳۷ با ظرفیت حداکثری به ایران و نیز دیگر درخواست‌های یادشده پاسخی نداده است.

دونالد ترامپ که از ابتدا مخالف «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) بود، ۱۲ ژانویه / ۲۲ دی برای «آخرین بار» تعلیق تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تمدید کرد. او گفت در صورت برآورده‌نشدن شرط‌هایش و تصحیح به گفته او «نقایص فاجعه‌بار توافق»، به طور یک‌جانبه از این توافق بیرون خواهد رفت.

فرسودگی ناوگان هواپیمایی تجاری ایران شمار حوادث هوایی در این کشور را افزایش داده است. در آخرین مورد،‌ هواپیمای «ای‌تی‌آر» پرواز ٣٧٠۴ شرکت آسمان با ۶۰ مسافر و شش خدمه پروازی ساعت ۸ صبح روز یکشنبه ۲۹ بهمن تهران را به مقصد یاسوج ترک کرد اما در نزدیکی سمیرم اصفهان از صفحه رادار مرکز کنترل خارج شد و در منطقه کوهستانی پادنا سقوط کرد و همه سرنشینان آن جان خود را از دست دادند.

یک نماینده ای‌تی‌آر پیش‌تر به المانیتور گفته بود که عدم اطمینان از برخورد واشنگتن باعث شده تا این شرکت ارسال قطعات و تجهیزات به شرکت هواپیمایی آسمان ایران را متوقف کند.

محافظه‌کاران تندرو در ایران و آمریکا با قراردادهای فروش هواپیما مخالفت کرده بودند.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • صلاح

      روحانی از روی حیله گری گفته بود که باید کدخدا را دید. حرف درستی بود که در آن زمان به مذاق برادران قاچاقچی خوش نیامد، یا دستکم وانمود کردند که موافق نیستند. در زمان مذاکرات برجام، همین برادران قاچاقچی هارت و پورت زیادی داشتند؛ با هواکردن ترقه (موشک) و نوشته های روی ترقه ها و موزیگری در کنار ناوهای اوباما (آمریکا). و اما امروز معلوم شد که اگر کدخدای جهان اجازه ندهد، این برادران قاچاقچی حتی از یک تولید کننده درجه چندم هواپیما هم نمی توانند هواپیما خریداری کنند. راستی مدتهاست از برادران قاچاقچی زرت و پرتی شنیده نمی شود (بجز چند مورد حق مسلم و از این دست شعارها). این برادران قاچاقچی شخصیت کمدی گروهبان گارسیا در فیلم زورو را در اذهان زنده می کنند، که هیچ عرضه ای نداشت بجز هارت و پورت اضافی.