ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر دفاع آمریکا: برخی از طالبان مایل‌اند با کابل مذاکره کنند

متیس که به افغانستان سفر کرده، سقوط یکباره طالبان را دور از انتظار دانست. او در کابل گفت عناصری از طالبان به گفت‌وگو با دولت افغانستان علاقمندند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا در افغانستان از تمایل برخی از افراد گروه طالبان برای یافتن راه حلی به‌منظور پایان دادن به جنگ بیش از ۱۶ سال در این کشور خبر داد.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا

به‌گزارش رویترز، جیمز ماتیس سه‌شنبه ۱۳ مارس / ۲۲ اسفند پیش از آن‌که هواپیمایش در کابل به زمین بنشیند به خبرنگاران گفت: «از سوی طالبان تمایلی را دریافت کرده‌ایم.»

ماتیس همچنین گفت این تمایل از چند ماه پیش دیده می‌شد.

اشرف غنی در مذاکرات صلح افغانستان با عنوان «پروسه کابل» با شرکت نمایندگان ۲۵ کشور و سازمان بین‌المللی در کابل که ۲۸ فوریه / ۹ اسفند برگزار شد، اعلام کرد که حاضر است طالبان را به‌عنوان یک حزب سیاسی بپذیرد و با تشکیل دولت وحدت ملی با آن‌ها آتش‌بس کند و وارد مذاکره شود. غنی همچنین بسته پیشنهادی خود برای پیوستن طالبان به روند صلح و پایان دادن به نبردها در کشور را ارائه کرد.

وزیر دفاع آمریکا پیروزی در افغانستان را ممکن خواند و افزود چنین موفقیتی نه فقط در میدان نبرد که در تسهیل روند صلح بین دولت افغانستان و طالبان امکان‌پذیر است: «ما در پی پیروزی در افغانستان هستیم نه پیروزی نظامی، این پیروزی در آشتی سیاسی با طالبان خواهد بود.»

سال گذشته آمریکا کمک‌های نظامی خود به افغانستان را به‌ویژه در زمینه حملات هوایی افزایش داد. این اقدامات با هدف خروج از بن‌بستِ مقابله با شورشیان و وارد آوردن فشار برای کشاندن آن‌ها به پای میز مذاکره انجام شد.

به‌رغم این کمک‌ها طالبان همچنان کنترل بخش بزرگی از افغانستان را در دست دارند.

اشرف غنی در دیدار با متیس، استراتژی جدید ایالات متحده را «تغییر بازی» توصیف کرد که اجازه می‌دهد کابل پیشنهاد صلح خود را به طالبان گسترش دهد بدون ‌آن‌که از موقعیتی ضعف برخوردار باشد: «این [استراتژی] بازی را تغییر داد زیرا همه را مجبور کرد تا پیش‌فرض‌های خود را دوباره بررسی کنند.»

متیس نیز در این‌باره گفت هدف این بود که از شکاف در طالبان استفاده شود تا شورشیان خسته از جنگ، از ادامه نبرد ناامید شوند و فرآیندی که بتواند برخی از رهبران طالبان را به مذاکرات بکشاند تأمین شود.

او گفت علائم مثبتی از شمار کمی از شورشیان به دست آمده است: «ما بعضی از گروه‌های کوچک طالبان را داریم که شروع به ابراز علاقه و تمایل برای گفت‌وگو کرده‌اند.»

جیمز متیس افزود: «به عبارت دیگر، تمام طالبان ممکن است یکباره سقوط نکنند. این بسیار دور از انتظار است. اما عناصری از طالبان به شدت علاقمند به گفت‌وگو با دولت افغانستان هستند.»

طالبان ۱۴ فوریه / ۲۵ بهمن در بیانیه‌ای خطاب به مردم آمریکا اعلام کردند که می‌خواهند بحران افغانستان از راه گفت‌وگو حل شود. آن‌ها از آمریکا خواستند به «اشغال» خاک افغانستان پایان دهد و حق طالبان برای تشکیل دولت «بر اساس اراده مردم» را به رسمیت بشناسد.

با این‌که طالبان به مذاکره با آمریکا تمایل نشان داده اما متیس می‌گوید آمریکا مایل است که مذاکرات بین کابل و طالبان صورت گیرد: «ما می‌خواهیم افغان‌ها این کار را انجام دهند و به تحکیم آن ادامه دهند.»

دیپلمات‌ها و مقام‌های غربی در کابل گزارش داده‌اند که تماس‌هایی توسط واسطه‌ها به‌منظور توافق در مورد زمینه‌های گفت‌وگو برای مذاکرات احتمالی با دست‌کم برخی از عناصر طالبان صورت گرفته است.

با این حال طالبان هنوز هیچ واکنشی نسبت به دعوت اشرف غنی از آن‌ها برای مذاکره نشان نداده‌اند.

از سوی دیگر افغانستان تلاش می‌کند تا همسایگان خود، به‌ویژه پاکستان را برای ایجاد فشار بر نیروهای شورشی ترغیب کند.

دولت آمریکا نیز در ماه‌های اخیر فشارهایی برای مقابله جدی‌تر با تروریست‌ها بر پاکستان وارد کرد. جیمز ماتیس نیز با اشاره به چند عملیات مرزی ارتش پاکستان، می‌گوید اکنون نشانه‌های مثبتی از سوی اسلام‌آباد دیده می‌شود.

قرار است در روزهای ۲۶ و ۲۷ مارس (۶ و ۷ فروردین ۱۳۹۷) در تاشکند، پایتخت ازبکستان مذاکرات صلح افغانستان برگزار شود. در این مذاکرات اشرف غنی، تادامیچی یاماموتو، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان، جان سولیوان، معاون وزیر خارجه آمریکا و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور خواهند داشت.

همچنین وزرای خارجه ایران، پاکستان، روسیه، ترکیه، تاجیکستان، هندوستان، قزاقستان، قرقیزستان نیز در این کنفرانس شرکت خواهند کرد.

طالبان هنوز واکنشی به شرکت در این مذاکرات نشان نداده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.