ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یازدهمین کمیسیون مشترک برجام در وین: مذاکرات دشوار و طولانی

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران که در اجلاس وین جمهوری اسلامی را نمایندگی می‌کند، می‌گوید تحولات در پیش روی آسان نخواهد بود.

یازدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام به ریاست هلگا اشمیت نماینده اتحادیه اروپا و عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و با حضور مدیران کل سیاسی کشورهای ۱+۵ در هتل کوبورگ وین آغاز شد. هدف از این نشست تصمیم‌گیری درباره آینده توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی است. عباس عراقچی که از سوی جمهوری اسلامی در این نشست شرکت دارد، اعلام کرده که تحولات در پیش روی آسان نخواهد بود. مذاکراتی دشوار و طولانی در پیش است.

جمعه ۱۶ مارس/۲۵ اسفند وین: یازدهمین کمیسیون مشترک برجام در وین: مذاکرات دشوار و طولانی

در چارچوب افزودن مکمل‌هایی به توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، یک روز پیش از برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، پشت درهای بسته نشستی در پایتخت آلمان در سطح مسئولان و کارشناسان ارشد سه قدرت اروپایی و ایالات متحده آمریکا برگزار شد. اجلاس برلین مقدمه‌ای برای نشست کمیسیون مشترک برجام در وین به شمار می‌آمد.

پس از ورود ترامپ به کاخ سفید، طرفداران برجام امیدوار بودند که از اختلاف نظر میان ترامپ و تیلرسون، از یک سو، و از عدم توافق میان اروپا و آمریکا از سوی دیگر، برای حفظ توافق هسته‌ای بهره‌برداری کنند. این دو شکاف، اکنون حل و رفع شده است. آمریکا با اروپا بر سر افزودن مکمل موشکی به برجام به توافق رسیده، و تیلرسون از صحنه خارج شده است. حالا همه چیز مهیاست تا رئیس جمهور آمریکا قراردادی را پاره کند که آن را «بدترین توافق‌نامه تاریخ» می‌داند. ایران نیز چاره‌ای پیش روی خود نمی‌بیند جز آنکه میان برنامه موشکی و برجام یکی را انتخاب کند. ترامپ درباره اختلافش با تیلرسون بر سر برحام گفته بود: «من فکر می‌کنم [توافق هسته‌ای با ایران] وحشتناک است. او اما فکر می‌کند [برجام] ایراد چندانی ندارد.» دو روز پس از آنکه ترامپ در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۷ اعلام کرد پایبندی ایران به برجام را تأیید نمی‌کند، رکس تیلرسون گفت ماندن در برجام به نفع آمریکا است. وقتی ترامپ در ۱۲ ژانویه برای آخرین بار تعلیق تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تمدید کرد و آن را «آخرین شانس» اروپا برای برطرف کردن مشکلات برجام دانست، تیلرسون در دستورالعمل اجرایی‌اش برای سفارتخانه‌های آمریکا در پاریس، لندن، برلین و بروکسل خواستار «تعهد» کشورهای اروپایی برای برطرف کردن نقص‌های برجام شد. اجلاس برلین درآمدی‌ست برای اجلاس وین در جهت برآوردن خواست رئیس جمهور آمریکا. تیلرسون و اروپا: امیدهای بر باد رفته برای حفظ برجام

در وین دیدارهای دوجانبه‌ای برگزار شد. هدف از این دیدارها رسیدن به درک مشترک نسبت به برجام بود. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تا ۱۲ مه سال جاری به سه قدرت اروپایی، بریتانیا، فرانسه و آلمان فرصت داده که با افزودن مکمل‌هایی به برجام در زمینه محدودیت دائمی غنی‌سازی اورانیوم در ایران (بند غروب) و نظارت بر تأسیسات نظامی ایران برای محدود کردن برنامه موشکی سپاه اقدام کنند. در غیر این‌‌صورت آمریکا از برجام خارج می‌شود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل جمعه ۱۶ مارس/ ۲۵ اسفند در حاشیه برگزاری کابینه‌اش پیش‌بینی کرده بود که آمریکا قطعاً از برجام خارج می‌شود. انتصاب مارک پمپئو به عنوان وزیر خارجه آمریکا و یکی از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای مؤید این نظر است. عباس عراقچی در حاشیه برگزاری اجلاس وین درباره دیدارهای دوجانبه یازدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام گفته است:

«در این دیدارها مشورت‌های نزدیکی داشتیم و شرایط را تشریح کردیم. تحولاتی که در پیش است تحولات چندان آسانی نخواهد بود. ضرب‌الاجلی که آقای ترامپ تعیین کرده مسلماً بر خلاف تعهدات آمریکا است چون ایجاد فضای نگرانی و تردید درباره اینکه پس از این ضرب‌الاجل چه شرایطی پیش خواهد آمد، طبعاً باعث عدم اجرای موفقیت‌آمیز برجام در زمان کنونی می‌شود و این از نظر ما نقض روشن برجام است.»

یکی از دستاوردهای سفر رکس تیلرسون، وزیر خارجه پیشین آمریکا به لندن و پاریس تشکیل کارگروه‌هایی برای افزودن مکمل‌هایی به برجام است. ایران حاصل این کارگروه‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد. یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته است چنانچه مایک پمپئو از سنا رأی اعتماد بگیرد «کار ما این خواهد بود که بسته‌ای [درباره برجام] ارائه دهیم که ترامپ آن را بپذیرد.»

به گزارش خبرگزاری رویترز برایان هوک سرپرست هیات اعزامی آمریکا درباره اجلاس وین گفته است:

 «آنچه رئیس جمهوری از ما خواسته است انجام دهیم این است که با شرکای اروپایی‌مان همکاری کنیم تا ببینیم آیا می‌توانیم قبل از ۱۲ مه به توافق برسیم.»

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران درباره مکمل‌های پیشنهادی برای برجام گفته است:

«مشورت‌های جانبی که کشورهای ۱+۵ ممکن است با یکدیگر داشته باشند ربطی به کمیسیون مشترک ندارد و نخواهد داشت. کشورها مجازند که با هم مشورت‌هایی داشته باشند اما طبیعتاً روند ۱+۵ و کمیسیون مشترک یک روند دسته‌جمعی با مشارکت همه کشورهای عضو برجام است و ما هیچ روند کناری را به رسمیت نمی‌شناسیم و مصوبات آن را هم قبول نداریم.»

خبرگزاری رویترز در گزارش جداگانه‌ای از پیشنهاد بریتانیا، فرانسه و آلمان برای تحریم برنامه موشکی سپاه و اعمال فشار بر ایران به دلیل دخالتش در سوریه پرده برداشته است. بر اساس این گزارش، پیشنهاد تحریم‌های تازه در اختیار پایتخت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار گرفته.

قرار است تا پایان ماه مارس سال جاری در ایتالیا برنامه موشکی ایران در چارچوب برجام با مقامات وزارت خارجه ایران به بحث گذاشته شود. محمدجواد جمالی عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگویی که رسانه‌های داخلی جمعه ۲۵ اسفند با انجام داده‌اند پیش‌بینی کرده که ایران در سال ۹۷ دیپلماسی سنگین و پرکاری را پیش روی دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Farid

    - درآخرین اجلاس اوپک ٬ حالیکه جمهوری اسلامی ایران خوستار قیمت شصت دلاری برای هربشکه نفت است، عربستان سعودی نفت بشکه‌ای هفتاد دلار را در نظر دارد. بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی گفته است اگر قیمت نفت به بشکه‌ای هفتاد دلار افزایش یابد، انگیزه افزایش تولید شیل در آمریکا بالا می‌گیرد!!. عربستان سعودی، در مقابل چنین احتمالی را کم رنگ جلوه می‌دهد و به اتحاد اوپک با روسیه در مقام بزرگترین تولید کننده نفت در جهان به عنوان عاملی خنثی کننده استناد می‌کند. - مؤسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح گزارش داده است که در پنج سال گذشته صادرات سلاح نسبت به قبل از آن به میزان ۱۰ درصد افزایش داشته است. پنج کشوری که بیشترین صادرات سلاح را دارند آمریکا، روسیه، فرانسه، آلمان و چین هستند که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷، ۷۴ درصد کل صادرات سلاح در جهان را داشته‌اند. - اروپا و روسیه و چین و حزب دموکرات امریکا مملکت را به حکومت متحجرقرون وسطایی واگذار کرده اند تا باادامه سرکوب داخلی به حکومت ادامه داده وبا ایجاد تنش صدور وحمایت شبه نظامیان٫ منطقه را با خاک یکسان کند واینها نفت و گازارزان را ببرند و میلیاردها دلار اسلحه بفروشندتا پترو دلارها را با بهره پس بگیرند!..

  • Faryad

    مردم ایران قیام کرده و خواهان آزادی و دموکراسی بوده و لذا سرنگونی دیکتاتوری دینی ایران و دارالخلافه را خواهانند، بعبارتی دیگر مردم ایران رژیم جمهوری اسلامی ایران و دیکتاتوری دینی را برسمیت نمی شناسند چه رسد به فرجام برجامش. ولی اتحادیه اروپا هنوز آویزان و دست بدامن برجام آخوندهای دزد می باشید چرآ؟ آیا هنوزهم زمان آن نرسیده است که یک مرز و موضع روشن و مشخص ما بین مردم آزادیخواه ایران و دیکتاتوری دینی اتخاذ کنید؟ طبیعی است که شما هرگز گاو شیرده خود را سر نمی برید ولی آیا مردم ایران هم مانند مردم اروپا حق داشتن آزادی و دموکراسی و حقوق بشر جهان را دارند و یا باید همواره قربانی روابط تجاری اتحادیهً اروپا و آخوندهای دزد حاکم شوند؟ زنده باد آزادی و دموکراسی

  • Nasim Azadi

    چه جام زهر را بخورند و یا نخورند٫ کارشان تمام است. مردم ایران اعتباری برای این حکومت دوغگو و فاسد و دیکتاتور غایل نیست .