ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا: هیچ‌گونه اخلالی در تنگه هرمز تحمل نمی‌شود

<p>ايالات متحده آمريکا می گويد اجازه نمی دهد ايران در جريان حرکت کشتی&zwnj;ها در تنگه هرمز اخلال ايجاد کند.</p> <!--break--> <p>&nbsp;</p> <p>به گزارش رويترز، ناوگان پنجم آمريکا روز چهارشنبه ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱ (هفتم دی ۱۳۹۰) اعلام کرد: &quot;هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بين&zwnj;المللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچ&zwnj;گونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمی&zwnj;شود.&quot;</p> <p>موضع&zwnj;گيری ناوگان پنجم آمريکا، پاسخی به سخنان محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس&zwnj;جمهور ايران است که سه&zwnj;شنبه گفته بود: &quot;اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم کنند، يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.&quot;</p> <p>آمريکا پيشتر نيز گفته بود تنگه هرمز &quot;خط قرمز&quot; اين کشور است و نمی&zwnj;گذارد ايران اين تنگه را مسدود کند.</p> <p>تحليلگران می&zwnj;گويند ايران به&zwnj;طور بالقوه توانايی ايجاد اخلال در رفت و آمد کشتی&zwnj;ها در تنگه هرمز را دارد اما چيزی که مشخص نيست اين است که معلوم نيست ايران بتواند اين اقدام را طولانی&zwnj;مدت انجام دهد.</p> <p>برنار والرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نيز از ايران خواست در صورت تحريم صادرات نفت ايران، قوانين بين&zwnj;المللی را رعايت کند و تنگه هرمز را مسدود نکند.</p> <blockquote> <p>تحليلگران می&zwnj;گويند ايران به&zwnj;طور بالقوه توانايی ايجاد اخلال در رفت و آمد کشتی&zwnj;ها در تنگه هرمز را دارد اما چيزی که مشخص نيست اين است که معلوم نيست ايران بتواند اين اقدام را طولانی&zwnj;مدت انجام دهد</p> </blockquote> <p>تنگه هرمز دارای حدود ۵۰ کيلومتر عرض و ۲۰۰ کيلومتر طول است که خليج فارس و دريای عمان را به هم متصل می&zwnj;کند.</p> <p>در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور می&zwnj;کند. روزانه بيش از ۱۵ ميليون بشکه نفت يعنی حدود ۱۷ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور می&zwnj;کند.</p> <p>در چند سال گذشته بارها مقام&zwnj;های نظامی ايران از احتمال بستن تنگه هرمز که يک سوم نفت مورد نياز دنيا از آن&zwnj;جا عبور می&zwnj;کند، به عنوان &quot;برگ برنده&quot; اين کشور نام برده&zwnj;اند.</p> <p>در همين حال ارتش ايران چند روز پيش اقدام به برگزاری يک مانور نظامی در خليج فارس کرد.</p> <p>حبيب&zwnj;الله سياری، فرمانده نيروی دريايی ارتش ايران گفته است تصميم&zwnj;گيری درباره بستن تنگه هرمز بر عهده مقام&zwnj;های ارشد حکومت ايران است. وی همچنين گفته بود هدف از مانور نظامی در خليج فارس، بستن تنگه هرمز نيست اما &quot;ايران توان چنين کاری را دارد.&quot;</p> <p>کشورهای غربی در حال مذاکراتی برای تحريم خريد نفت ايران هستند. تحريم خريد نفت ايران بخشی از تحريم&zwnj;هايی است که در چارچوب فشار عليه ايران برای توقف برنامه اتمی اين کشور مطرح شده است.</p> <p>کشورهای غربی می&zwnj;گويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود &quot;اهداف نظامی&quot; داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد می&zwnj;کند و می&zwnj;گويد برنامه اتمی&zwnj;اش اهداف &quot;صلح&zwnj;آميز&quot; دارد.</p> <p>&nbsp;</p>

ايالات متحده آمريکا می گويد اجازه نمی دهد ايران در جريان حرکت کشتی‌ها در تنگه هرمز اخلال ايجاد کند.

به گزارش رويترز، ناوگان پنجم آمريکا روز چهارشنبه ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱ (هفتم دی ۱۳۹۰) اعلام کرد: "هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بين‌المللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچ‌گونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمی‌شود."

موضع‌گيری ناوگان پنجم آمريکا، پاسخی به سخنان محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس‌جمهور ايران است که سه‌شنبه گفته بود: "اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم کنند، يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد."

آمريکا پيشتر نيز گفته بود تنگه هرمز "خط قرمز" اين کشور است و نمی‌گذارد ايران اين تنگه را مسدود کند.

تحليلگران می‌گويند ايران به‌طور بالقوه توانايی ايجاد اخلال در رفت و آمد کشتی‌ها در تنگه هرمز را دارد اما چيزی که مشخص نيست اين است که معلوم نيست ايران بتواند اين اقدام را طولانی‌مدت انجام دهد.

برنار والرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نيز از ايران خواست در صورت تحريم صادرات نفت ايران، قوانين بين‌المللی را رعايت کند و تنگه هرمز را مسدود نکند.

تحليلگران می‌گويند ايران به‌طور بالقوه توانايی ايجاد اخلال در رفت و آمد کشتی‌ها در تنگه هرمز را دارد اما چيزی که مشخص نيست اين است که معلوم نيست ايران بتواند اين اقدام را طولانی‌مدت انجام دهد

تنگه هرمز دارای حدود ۵۰ کيلومتر عرض و ۲۰۰ کيلومتر طول است که خليج فارس و دريای عمان را به هم متصل می‌کند.

در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کند. روزانه بيش از ۱۵ ميليون بشکه نفت يعنی حدود ۱۷ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور می‌کند.

در چند سال گذشته بارها مقام‌های نظامی ايران از احتمال بستن تنگه هرمز که يک سوم نفت مورد نياز دنيا از آن‌جا عبور می‌کند، به عنوان "برگ برنده" اين کشور نام برده‌اند.

در همين حال ارتش ايران چند روز پيش اقدام به برگزاری يک مانور نظامی در خليج فارس کرد.

حبيب‌الله سياری، فرمانده نيروی دريايی ارتش ايران گفته است تصميم‌گيری درباره بستن تنگه هرمز بر عهده مقام‌های ارشد حکومت ايران است. وی همچنين گفته بود هدف از مانور نظامی در خليج فارس، بستن تنگه هرمز نيست اما "ايران توان چنين کاری را دارد."

کشورهای غربی در حال مذاکراتی برای تحريم خريد نفت ايران هستند. تحريم خريد نفت ايران بخشی از تحريم‌هايی است که در چارچوب فشار عليه ايران برای توقف برنامه اتمی اين کشور مطرح شده است.

کشورهای غربی می‌گويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود "اهداف نظامی" داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد می‌کند و می‌گويد برنامه اتمی‌اش اهداف "صلح‌آميز" دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • میم

    باید دانست که آمریکا که این همه از آزادی دریاها حمایت می کند خود اجرا کننده قانون بین المللی دریاها به نام United Nations Convention on the Law of the Sea نیست. این پیمان را نماینده آمریکا فقط امضا کرده اما هرگز در کنگره آن کشور تصویب نشده و عملاً آمریکا متعهد به آن نبوده و قوانین داخلی خود را در این دریاها اجرا می کند.

  • کاربر مهمانmansour piry khanghah

    امریکا به کدام قانون بین المللی احترام گذاشته است؟حتی به قوانین ضد تروریستی هم احترام نمیگذارد و بدتر اینکه دولتهای امریکا جمله حامی و پروزش دهنده تروریزم می باشند.